Μην χασετε

Πώς θα γίνετε ευτυχισμένοι μέσα σε ένα λεπτό

ταν νιώθετε άγχος, απογοήτευση και δυσαρέσκεια κάντε στον εαυτό σας την εξής ερώτηση: Από τι εξαρτάται η ευτυχία; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι πολύ σημαντική γιατί η ευτυχία εξαρτάται από….

Χωρίς πολλές φορές να το συνειδητοποιούμε επικρίνουμε, παραπονιόμαστε και κρίνουμε. Αγωνιζόμαστε να αποκτήσουμε όσο πιο πολλά μπορούμε, αλλά τελικά που μας πάει όλο αυτό; Μήπως στο τέλος της ημέρας και κάνοντας έναν απολογισμό δεν είμαστε ευτυχισμένοι;

Τα μέσα κοινωνική δικτύωσης  κάνουν τις ζωές άλλων ανθρώπων να φαίνονται καλύτερες από τις δικές μας και αισθανόμαστε δυστυχισμένοι. Έτσι προσπαθούμε για περισσότερα. Όμως εάν δούμε τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία θα καταλάβουμε ότι μπορούμε να είμαστε ευτυχισμένοι μέσα σε ένα λεπτό. Πώς θα το πετύχουμε αυτό; Είναι πολύ απλό, αρκεί να νιώσουμε ευγνωμοσύνη για όλα όσα έχουμε αυτή τη στιγμή. Να κάνουμε μια καταμέτρηση όλων των θετικών πραγμάτων και να μην ασχοληθούμε με τα προβλήματά μας.

Και για να πετύχετε το παραπάνω μπορείτε να κάνετε μια λίστα με όλα όσα είστε ευγνώμων. Γράψτε για παράδειγμα είμαι ευγνώμων γιατί…

Advertisements

Μπορώ να πιο καφέ σε μια ηλιόλουστη και πολυσύχναστη καφετέρια

Γιατί έχω χρόνο να διαβάσω το αγαπημένο μου βιβλία

Γιατί έχω φίλους που με στηρίζουν και με αγαπάνε

Γιατί με αγαπάει η οικογένεια μου

Advertisements

Διαβάζοντας κάθε μέρα τη λίστα σας και προσθέτοντας καινούρια πράγματα, θα νιώσετε πιο ήρεμοι και χαρούμενοι για όλα όσα έχετε τη συγκεκριμένη στιγμή. Φυσικά η ζωή είναι ένα μεγάλο ταξίδι που μπορεί να έχει αρκετά εμπόδια και στεναχώριες, όμως όταν ξεπεράσετε όλες τι δυσκολίες θα καταλάβετε πως άξιζε τον κόπο. Το μόνο που χρειάζεστε είναι να νιώθετε ευγνωμοσύνη και όλα θα φαίνονται πιο όμορφα.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα