Μην χασετε

Πώς η υπερβολική αγάπη καταστρέφει τη σχέση

Κι όμως η υπερβολική αγάπη μπορεί να αποτελέσει αιτία χωρισμού.

Advertisements

Σας έχει τύχει να ερωτευτείτε και να χάσετε τις ισορροπίες στη ζωή σας; Κι όμως η υπερβολική αγάπη μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στη σχέση και κάποιες φορές να αποτελέσει αιτία χωρισμού. Όλα αυτά, μπορεί να τα κάνει η αγάπη; Κι όμως, αν συνεχίσετε την ανάγνωση θα δείτε ότι μπορεί.

Λέτε ναι σε όλα. Τον αγαπάτε τόσο πολύ που έχετε πέσει στην παγίδα να λέτε ναι σε όλα ακόμα και αν δεν συμφωνείτε. Όμως όταν κάποιος κάνει κάτι που δεν θέλει, σημαίνει ότι καταπιέζει τα δικά του θέλω. Φτάνετε λοιπόν στο σημείο να μην μπορείτε να ελέγξετε τον πιεσμένο σας εαυτό και δυστυχώς αυτό θα εκφραστεί είτε με θυμό και με αρνητική διάθεση, γεγονός που θα επηρεάσει την επικοινωνία και τη σχέση σας.

Έχετε εγκαταλείψει όλους τους φίλους σας. Αφήνετε στην άκρη την κοινωνική ζωή και όλος ο κόσμος κινείται γύρω από εκείνον. Πιστεύετε πως δεν έχετε ανάγκη από άλλους ανθρώπους στη ζωής σας. Εκείνος είναι πλέον φίλος και σύντροφος. Στην πραγματικότητα όμως η έλλειψη των φίλων προκαλεί προβλήματα στη σχέση. Η προσοχή σας εστιάζεται πάνω του και αρχίζει να γίνεται πνικτική.

Τον έχετε εξιδανικεύσει. Είναι πολύ ωραίο να θαυμάζετε το σύντροφό σας και να τον εκτιμάτε ωστόσο κρύβει μια παγίδα. Όσο ανεβαίνει στα μάτια σας δεν πρέπει να υποτιμάτε ασυναίσθητα τον εαυτό σας. Μπορεί να εκτιμάτε την δουλειά του, τις απόψεις του και τις ιδέες του αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εσείς δεν αξίζετε ή δεν θα πρέπει να προβάλλετε τα δικά σας προτερήματα και επιτεύγματα.

Του επιτρέπετε να σας φέρετε άσχημα. Η υπερβολική αγάπη είναι ικανή να δικαιολογήσει μέχρι και τις ακραίες συμπεριφορές. Πολλές γυναίκες επενδύουν όλη τους την αγάπη στη σχέση και δεν βάζουν όρια. Προκείμενου να είναι με τον άνθρωπο αυτό δικαιολογούν τα πάντα, από το τόνο της φωνής σ’ ένα καβγά μέχρι και πιο ακραία περιστατικά.

jenny.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα