Μην χασετε

Πώς η στάση του σώματος επηρεάζει τη ψυχολογία μας

Το σώμα μας λειτουργεί ως αντανάκλαση των συναισθημάτων που βιώνουμε. Όλοι μας έχουμε παρατηρήσει ανθρώπους στο δρόμο να περπατάνε σκυφτοί, με μαζεμένους τους ώμους. Είναι πολύ δύσκολο να βλέπεις τη ζωή ρόδινη όταν κοιτάζεις στο έδαφος. Είναι χαρακτηριστικό των απαισιόδοξων να περπατάνε αργά σέρνοντας ενίοτε τα πόδια τους.

Το καλό νέο είναι ότι ο καθρέφτης αυτός που είναι βαλμένος ανάμεσα στη στάση του σώματος και στη ψυχική διάθεση λειτουργεί και αντίστροφα. 

Άρα αν συνηθίσουμε να περπατάμε με το κεφάλι ψηλά και με ίσια την πλάτη, κάνοντας μεγάλα βήματα, θα στέλνουμε στο υποσυνείδητό μας το μήνυμα “όλα θα πάνε καλά”.

Ενώ λοιπόν στέκεστε όρθιοι, πρέπει να έχετε τη πλάτη ευθεία, τους ώμους τετραγωνισμένους μέχρι το πηγούνι, το στήθος έξω, το στομάχι μέσα, τα πόδια προς τα εμπρός και τα ισχία και τα γόνατα σας σε μια ουδέτερη θέση. Εάν μπορείτε να σχεδιάσετε μια νοητή  ευθεία γραμμή από το λοβό του αυτιού σας και μέσα από τον ώμο σας, το ισχίο, το γόνατο μέχρι τους αστραγάλους σας, τότε έχετε πετύχει το ιδανικό. Επιπλέον, όταν στέκεστε όρθιοι θα πρέπει να αισθάνεστε, ότι το βάρος σας είναι ομοιόμορφα κατανεμημένα και στα δύο σας πόδια.

Advertisements

Είναι σημαντικό στις εποχές που ζούμε να πιστέψουμε ότι όλα θα πάνε καλά και να το στηρίξουμε. Κάθε εμπόδιο είναι μια ευκαιρία για να παλέψουμε με δύναμη και να βγούμε νικητές. Μας γεμίζει αυτοπεποίθηση και εμπειρίες. Δεν είναι τυχαία η φράση “Μη σκύβεις το κεφάλι”.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα