Μην χασετε

Πώς γίνεται η Κάιλι Τζένερ να είναι αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος; Το Forbes εξηγεί…

Η κυριαρχία της στη λίστα με τους νεότερους αυτοδημιούργητους δισεκατομμυριούχους έχει εγείρει πολλά ερωτηματικά

Advertisements

 

Ερωτηματικά και αμφιβολίες ως προς την εγκυρότητα των κριτηρίων επιλογής έχει πυροδοτήσει η κυριαρχία της Κάιλι Τζένερ στην ετήσια λίστα του Forbes με τους νεαρότερους σε ηλικία «αυτοδημιούργητους δισεκατομμυριούχους» του 2018.

 

Λίγο μετά την δημοσιοποίηση της λίστας, με την 21χρονη Κάιλι να χαρακτηρίζεται ως η μικρότερη σε ηλικία αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος όλων των εποχών, εκθρονίζοντας τον προκάτοχό της Μαρκ Ζούκερμπεργκ, άρχισαν να εμφανίζονται στα social media τα πρώτα σχόλια αμφισβήτησης.

Πώς γίνεται η Κάιλι Τζένερ να είναι «αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος»; Προέρχεται από μια ζάπλουτη, διάσημη οικογένεια, η κατά το ήμισυ αδερφή της Κιμ Καρντάσιαν βοήθησε να γίνει διάσημη και η μητέρα της να χτίσει την επιχείρησή της, «Kylie Cosmetics».

 

 

Advertisements

Το Forbes έχει απάντηση. Σύμφωνα με το περιοδικό, ως «αυτοδημιούργητος» χαρακτηρίζεται οποιοσδήποτε έφτιαξε μια εταιρία ή δημιούργησε περιουσία από μόνος του, χωρίς να την κληρονομήσει μέρος της ή ολόκληρη από κάπου άλλου. Εφόσον λοιπόν δεν έχει κληρονομήσει μια επιχείρηση ή χρήματα, τότε θεωρείται «αυτοδημιούργητος». Βέβαια ο όρος είναι πολύ γενικός και δεν αντικατοπτρίζει πλήρως πόσο μακριά μπορεί να έχει φτάσει κάποιος ή στην προκειμένη περίπτωση πόσο πιο εύκολο ήταν για εκείνον να κάνει περιουσία.

Για την αντιμετώπιση του ζητήματος και για μεγαλύτερη σαφήνεια, το Forbes δημιούργησε το 2014 ένα σύστημα βαθμολόγησης που αξιολογεί τα μέλη της λίστας με τους 400 πλουσιότερους Αμερικανούς σε μια κλίμακα από το 1 ως το 10, αναφορικά με το πόσο αυτοδημιούργητοι είναι.

 

Με βάση αυτήν την κλίμακα, κάποιος που έχει κληρονομήσει τα πάντα βαθμολογείται με 1, ενώ κάποιος που μεγάλωσε φτωχά και αντιμετώπισε δυσκολίες στη ζωή του -όπως η Όπρα Γουίνφρεϊ- με 10. Η Κάιλι Τζένερ, που προέρχεται από μια πλούσια οικογένεια και εκμεταλλεύτηκε την φήμη της προς όφελός της, βαθμολογείται με 7.

Με πληροφορίες από Forbes

 

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα