Μην χασετε

Πώς αvτιδpούν τα ζώδια, όταv παpεξηγούvται

Τα ζώδια στις προσωπικές σχέσεις μας, τα συναισθήματα αλλάζουν συχνά και από την μια συναισθηματική κατάσταση περνάμε με ευκολία στην άλλη, όταν νιώσουμε πως το ταίρι μας ή κάποιος άλλος μας θίγει. Το ίδιο όμως ισχύει και για τους άλλους απέναντί μας. Τι γίνεται όμως, όταν τα ζώδια στις σχέσεις μας προκύπτουν παρεξηγήσεις;

Advertisements

Αν γνωρίζουμε το χαρακτήρα του κάθε ζωδίου, ίσως να μην το παρεξηγούμε τόσο πολύ!

Κριός

Ένα ζώδιο της φωτιάς. Της έκρηξης, αλλά και του πάθους μαζί. Με το παραμικρό παρεξηγείται και άντε να τον ηρεμήσεις μετά. Η φωτιά ανάβει πολύ γρήγορα και θα πετάξει τις σπίθες της επάνω σου. Το χειρότερο θα είναι να θίξεις την εμφάνισή του και να κάνεις ένα αρνητικό σχόλιο. Τότε, καλύτερα να εξαφανιστείς από μπροστά του. Το θετικό είναι ότι ο θυμός του Κριού δεν κρατάει πολύ και του περνάει γρήγορα.

Ταύρος

Ο Ταύρος πατάει γερά στη γη και είναι από τα ζώδια εκείνα που έχουν σταθερές απόψεις. Δεν παρεξηγείται εύκολα, αλλά δεν πρόκειται και να προδώσει τα πιστεύω του. Αυτός ίσως είναι ένας λόγος που μπορεί να έρθετε σε αντιπαράθεση, καθώς είναι απόλυτος σε αυτά που λέει. Αν θίξεις τα “πιστεύω” του, τότε μπορεί να γίνει ένας… ταύρος εν υαλοπωλείω! Τον δέχεσαι όπως είναι, το ίδιο εξάλλου κάνει και αυτός για σένα!

Δίδυμοι

Ο Δίδυμος έχει συνέχεια εναλλαγές και είναι μια κρύο, μια ζεστή. Αυτό σημαίνει πως εξαρτάται σε τι φάση θα τον πετύχεις, όταν επίτηδες ή κατά λάθος τον θίξεις… Γενικά όμως είναι ζώδιο που δεν παρεξηγείται εύκολα και, ακόμα κι αν θέλεις να τον προσβάλεις, εκείνος μπορεί να το πάρει στην πλακά. Αν όμως τον βρεις στις μαύρες του, μπορεί να αρπαχτεί και από το πιο άσχετο πράγμα που μπορείς να του πεις. Και εκεί τότε θα δεις τον άλλο του χαρακτήρα, τον… κακό δίδυμο αδελφό του!

Καρκίνος

Ο Καρκίνος είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος και ό,τι και να του πεις, θα το κρατήσει μέσα του και θα το επεξεργαστεί καλά. Γενικά δε σηκώνει και πολλά αστεία, γιατί θα νομίζει ότι τον κοροϊδεύεις, ιδιαίτερα αν σχολιάσεις κάτι που αφορά στην εμφάνισή του. Και μετά… να η κατάθλιψη και τα δάκρυα. Συχνά δεν είναι έτοιμος να ακούσει την αλήθεια, αλλά δε θέλει και να του λες ψέματα. Αν δεν επιθυμείς να τον δεις να πέφτει ψυχολογικά, συζήτησε μαζί του για τον καιρό, το σύμπαν και ό,τι άλλο δεν έχει σχέση με τον ίδιο.

Λέων

Ο Λέων είναι ζώδιο της φωτιάς και έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του, σε βαθμό που νομίζει ότι αυτός είναι, και κανένας άλλος. Δεν είναι ότι σνομπάρει τους πάντες, απλά βλέπει τα πράγματα από τη δική του σκοπιά. Σε αυτό τον ωθεί και η μεγάλη αυτοπεποίθηση που έχει, γι’ αυτό μην τολμήσεις να τον θίξεις προσωπικά. Και να θυμάσαι: Δεν του αρέσουν τα αστεία για το άτομό του, ούτε και τα… ανούσια σχόλια.

Παρθένος

Ο Παρθένος θα ψάξει αρκετά ένα σχόλιο που θα κάνεις και θα τον αφορά, και όταν μείνει μόνος του θα αναρωτηθεί αν τον υποτίμησες ή όχι. Δε θα σου δείξει εκείνη τη στιγμή ότι ενοχλήθηκε, αλλά θα το κρατήσει μέσα του και θα το θυμηθεί σε ανύποπτο χρόνο. Δε θέλει να αδικήσει κανέναν, άρα θα το επεξεργαστεί στο μυαλό του αρκετές φορές, μέχρι να βγάλει το τελικό του πόρισμα. Αν παρεξηγείται εύκολα, γενικά; Περίεργη η κατάσταση μαζί του!

Ζυγός

Στον Ζυγό, όσο άνετος και να δείχνει, γενικά δεν αρέσουν τα πολλά αστεία για το άτομό του. Έχει τις δίκες του ανασφάλειες και δε θέλει σε καμία περίπτωση να τις βγάζεις στη φορά. Προσβάλλεται και νοιώθει ότι τον μειώνεις, όταν θίγεις κάποιο ελάττωμά του. Πιστεύει πως πρέπει να τον δεχτείς έτσι όπως είναι, όπως κάνει και ο ίδιος με τους άλλους. Και βεβαίως, αν αποφασίσεις να τον κρίνεις, μην παρεξηγηθείς αν κάποια στιγμή το κάνει και εκείνος για εσένα. Οφθαλμός αντί οφθαλμού!

Σκορπιός

Έθιξες τον Σκορπιό; Ετοιμάσου να αντιμετωπίσεις την εκρηκτική ορμή του και να αναλάβεις τις συνέπειες. Ειδικά αν εκείνη την περίοδο δεν είναι και στα πάνω του, που ψάχνει αίτιες και αφορμές να ξεσπάσει κάπου. Δε θες να το ζήσεις αυτό, οπότε κράτησε για τον εαυτό του αυτά που θα ήθελες να του πεις. Αλλιώς θα υποστείς την οργή του και την τιμωρία του. Από την άλλη, να ξέρεις ότι δεν ξεχνά ποτέ και τίποτα, άρα αν εκείνη την στιγμή σε αγνοήσει, κάποια στιγμή θα σου το ανταποδώσει στο μέγιστο βαθμό.

Advertisements

Τοξότης

Ο Τοξότης είναι ένα ζώδιο που δεν παρεξηγείται με τίποτα και δε χαλάει τη “ζαχαρένια” του για κανέναν. Ακόμα και κάτι να του πεις για την εμφάνισή του, θα το πάρει σαν αστείο και θα αυτοσαρκαστεί και ο ίδιος. Το θέμα δεν είναι αν θα παρεξηγηθεί αυτός, αλλά αν θα παρεξηγηθείς εσύ μαζί του. Γιατί ξεφεύγει λίγο από τα όρια και πάνω στο αστείο μπορεί να θίξει κάποιες ευαίσθητες χορδές σου. Όμως, ό,τι και να σου πει, όσο αρνητικό και αν είναι, θα είναι πάντα καλοπροαίρετο. Το χιούμορ στη ζωή του, τον βοηθά να επιβιώνει. Μεγάλη υπόθεση αυτό!

Αιγόκερως

Ο Αιγόκερως βάζει τα όριά του και σου επιτρέπει να δράσεις μέχρι εκεί που σε παίρνει. Είναι ένα ζώδιο αρκετά σοβαρό και ξέρει πολύ καλά πώς θα συμπεριφερθεί απέναντι στους άλλους, άρα και ο ίδιος ζητά την ανάλογη αντιμετώπιση. Δε φημίζεται και για το χιούμορ του και μπορεί να πειραχτεί με το παραμικρό. Αν παρεξηγηθεί, θα το καταλάβεις από το πρόσωπό του, που θα γίνει πολύ αυστηρό και έτοιμο να σε κατακρίνει. Αν πεις κάτι στην παρέα δήθεν για αστείο, αυτός ίσως το θεωρήσει χαζομάρα και θα το σνομπάρει. Πάντα με το δικό του, μοναδικό τρόπο.

Υδροχόος

Ο Υδροχόος είναι ένα πανέξυπνο ζώδιο και αν του κάνεις πλάκα για κάτι που τον αφορά, θα πάρει επάνω του το παιχνίδι και θα βρεθείτε και οι δυο να γελάτε αυτοσαρκαζόμενοι. Θέλει ο άλλος να λέει ό,τι νιώθει και να μην το κρατάει μέσα του, κάτι που κάνει και ο ίδιος άλλωστε. Δεν του αρέσει να κριτικάρει και να κουτσομπολεύει τους άλλους, αφού πιστεύει ότι ο καθένας είναι μια μοναδική προσωπικότητα. Σίγουρα μέσα στη παρέα του, θα ξεχωρίσει με το χιούμορ του. Επειδή όμως δεν παρεξηγείται εύκολα, εσύ μην το παρατραβήξεις και θίξεις το εγώ του. Είπαμε, ο καθένας είναι μοναδικός!

Ιχθύς

Ο Ιχθύς είναι πολύ ευαίσθητος και γενικά πληγώνεται με το παραμικρό. Αν τον θίξεις σε κάτι και παρεξηγηθεί, τότε θα κάνει αρκετό καιρό να του περάσει και σε τακτά χρονικά διαστήματα θα σου το υπενθυμίζει. Η ανασφάλεια που έχει, τον κάνει να νιώθει μειονεκτικά αν του μιλήσεις για θέματα που αφορούν την προσωπικότητά του. Πρέπει να είσαι αρκετά προσεκτικός στα λόγια σου μαζί του, αν θες να γλυτώσεις τις γκρίνιες, τα παράπονα και τα… δάκρυά του!

Πηγή

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα