Μην χασετε

Πώς ένα ποιοτικό μαξιλάρι θα βοηθήσει το εφηβάκι σου να γίνει καλύτερος μαθητής!

Ως μητέρα, ξέρεις πόσο σημαντικός είναι ο καλός βραδινός ύπνος για τα μικρά σου, ανεξάρτητα από το ηλικιακό εύρος στο οποίο ανήκουν. Άλλωστε, από την ημέρα της γέννησής τους, παλεύεις να βρεις ένα καλό προγραμματισμό και να δημιουργήσεις τις κατάλληλες ρουτίνες, ώστε να καταφέρουν τα παιδιά να κοιμηθούν όσο το δυνατόν πιο εύκολα και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ήξερες, όμως, πως όταν τα μικρά σου φτάνουν στην εφηβεία, η ποιότητα του ύπνου τους είναι συνυφασμένη με την ικανότητα μάθησης, την μνήμη, την προσοχή, την γνωστική αφομοίωση και την συναισθηματική κατάστασή τους;

Εντάξει, προφανώς το αντιλαμβάνεσαι και από την προσωπική εμπειρία σου με τον κακό βραδινό ύπνο, επομένως είναι εύκολο να συμπεράνεις πως για τα παιδιά η κατάσταση είναι ακόμη πιο κρίσιμη! Μία νέα έρευνα, όμως, βρήκε τον πιο εύκολο (και οικονομικό) τρόπο να βελτιώσεις την ποιότητα ύπνου του έφηβου παιδιού σου! Ποιος είναι αυτός; Ένα καλό μαξιλάρι!

Η μελέτη που διενεργήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια εξέτασε την ποιότητα ύπνου 55 μαθητών σε όλο το Λος Άντζελες με διαφορετικό κοινωνικο-οικονομικό υπόβαθρο και με ηλικία από 14 έως 18 ετών. Η μελέτη ύπνου επιτεύχθηκε με την βοήθεια ειδικών περιβραχιόνιων που λειτουργούν σαν μόνιτορ και κατέγραφαν το μοτίβο ύπνου. Έπειτα, οι μαθητές κλήθηκαν να περάσουν από μαγνητικό τομογράφο, δύο εβδομάδες μετά το πρώτο επίπεδο της έρευνας.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι έφηβοι που δήλωσαν περισσότερο ικανοποιημένοι με τα κλινοσκεπάσματα και τα μαξιλάρια τους, είχαν και πολύ πιο ποιοτικό ύπνο, ο οποίος υποδεικνύεται από τα λιγότερα ξυπνήματα μέσα στην νύχτα. Εκείνο, όμως, που κάνει μεγαλύτερη εντύπωση είναι το γεγονός πως ο καλύτερος ύπνος οδηγεί στην καλύτερη συνδεσιμότητα του εγκεφάλου, ή όπως το εξηγεί η επικεφαλής της έρευνας, Adriana Galván: “καλύτερες συνδέσεις μεταξύ των διόδων του εγκεφάλου, οι οποίες λαμβάνουν μέρος στην ικανότητα αυτοελέγχου, στα συναισθήματα και την επεξεργασία της ανταμοιβής. Οι ίδιες, δηλαδή, που θεωρούνται σημαντικές για την μείωση της παρορμητικότητας και της επίτευξης της συγκέντρωσης στην σχολική αίθουσα”.

Advertisements

Μήπως, λοιπόν, ένα ανώτερο ποιοτικά μαξιλάρι, μερικά φίνα σεντόνια και ένα καλό πάπλωμα είναι τα δώρα που πρέπει να κάνεις στο εφηβάκι σου αυτές τις γιορτές;

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα