Μην χασετε

Πώς έκανα το σπίτι μου να μοιάζει σα να βγήκε από το Pinterest

Και το ανανέωσα με τον πιο stylish τρόπο εν όψει καλοκαιριού

ανάγκη να ανανεώνω λίγο τη διακόσμηση του σπιτιού μου με πιάνει με μαθηματική ακρίβεια κάθε φορά που αλλάζουμε σεζόν. Μάλιστα, τις περισσότερες φορές μου αρέσει να κινούμαι κάπως… θεματικά, με την έννοια ότι διαλέγω ένα συγκεκριμένο concept και αποφασίζω τι θα αγοράσω και πώς θα το εντάξω στον χώρο μου με βάση το θέμα που θέλω.

Τώρα λοιπόν που το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών και έχει έρθει η ώρα να κάνω ένα μικρό update στο σπίτι μου, μπορώ να πω ότι πέρασα αρκετές ώρες χαζεύοντας στο Pinterest προκειμένου να καταλήξω στο τι θέλω να αλλάξω στον χώρο μου και να πάρω έμπνευση για το πώς θα ήθελα να είναι το τελικό αποτέλεσμα για να υποδεχτώ την πιο ωραία εποχή του χρόνου.

Και το βρήκα. Οι αποχρώσεις του ροζ ήταν αυτές που κέρδισαν μια θέση στην καρδιά μου και με έκαναν να θέλω να τρέξω να βρω τα items που θα φέρουν αυτή τη γλυκιά και ρομαντική διάθεση στο σπίτι μου, χωρίς όμως το αποτέλεσμα να είναι υπερβολικά girly.

Advertisements

Δες περισσότερα άρθρα που θα σε βοηθήσουν να έχεις ένα όμορφο σπίτι!

Και για να πω την αλήθεια, δεν “έτρεξα” ακριβώς αλλά πήγα μέχρι τον υπολογιστή μου για να πληκτρολογήσω τον προορισμό που ήξερα ότι θα βρω όλα όσα χρειαζόμουν. Μιλάω για το όνειρο της κάθε deco lover, δηλαδή το e-shop του DesignDrops – εκεί που βρήκα και αυτή την υπέροχη ταπετσαρία που βλέπετε στην φωτογραφία επάνω.

Καθιστικό

Η αρχή έγινε με το καθιστικό μου μιας και αυτό είναι το πρώτο δωμάτιο που πατάω πάντα στην αναζήτηση όταν θέλω λίγο interior inspiration. Αποφάσισα ότι ήθελα να αλλάξω λίγο την όψη του καναπέ μου ο οποίος είναι κάπως σκούρος για το καλοκαίρι (μου αρέσει το γκρι, το ομολογώ, αλλά είναι κάπως χειμωνιάτικο). Σκέφτηκα λοιπόν ότι ένα πικέ ριχτάρι σε dirty pink απόχρωση είναι αυτό που θα του αλλάξει εντελώς το στιλ και πρόσθεσα στην παραγγελία μου μερικές θήκες για μαξιλάρια στο ίδιο χρώμα ώστε το αποτέλεσμα να είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον αλλά, κυρίως, ομοιόμορφο.

Advertisements

Υπνοδωμάτιο

Σειρά είχε το υπνοδωμάτιο καθώς όλοι ξέρουν ότι είμαι λάτρης του ύπνου αλλά η χαλάρωση για εμένα έρχεται μόνο όταν με εμπνέει και το περιβάλλον γύρω μου. Μπορώ να πω ότι έχω μια μικρή τάση να θέλω να κάνω το κρεβάτι μου να μοιάζει με εκείνα που βλέπουμε στα περιοδικά διακόσμησης και με την βιολετί πικέ κουβέρτα που διάλεξα νομίζω ότι όχι μόνο θα θυμίζει κάτι τέτοιο αλλά θα γίνει και τέλειο background για τα posts μου στο Instagram.

Τραπεζαρία

Το θέμα μου με τις τραπεζαρίες είναι το εξής: Πάντα τις είχα στο μυαλό μου σαν κάτι λίγο “παλιό” και για αυτό ίσως να ευθύνονται τα τραπεζομάντηλα που ποτέ δε μου άρεσαν – πάντα τα φέρνω στο μυαλό μου σαν εκείνα που χρησιμοποιούσαν οι γιαγιάδες μας και πλέον τα κρατάμε φυλαγμένα στο συρτάρι. Μέχρι που είδα αυτό το παστέλ ροζ τραπεζομάντηλο και με έκανε να θέλω να ετοιμάσω δείπνο απλά και μόνο για να το χαρώ. Κι ας μην ξέρω πολλά από μαγειρική.

Χαλί

Advertisements

Χαλιά το καλοκαίρι; Ναι και μάλιστα πολύ όμορφα και εύκολα στο καθάρισμα. Ειδικά δε αν είναι και ροζ, όπως όλα τα υπόλοιπα που έψαχνα, δύσκολο να μην μπει ένα τέτοιο κομμάτι στο καλάθι μου. Διάλεξα το συγκεκριμένο γιατί εκτός από την απαλή του απόχρωση μου άρεσε και το ιδιαίτερό του μοτίβο. Είναι δηλαδή ένα καλοκαιρινό χαλί που νομίζω ότι θα δώσει ένα ακόμα πιο ωραίο twist στο σπίτι μου.

Δες περισσότερα άρθρα που θα σε βοηθήσουν να έχεις ένα όμορφο σπίτι!

The fun stuff

Και αφού τελείωσα τις αγορές για το σπίτι και ένιωσα αρκετά μεγάλη ικανοποίηση σκεπτόμενη πώς θα γίνει μόλις το διακοσμήσω με όλες τις ροζ επιλογές που έκανα, το βλέμμα μου έπεσε και στις υπόλοιπες κατηγορίες του DesignDrops και συγκεκριμένα, σε κάτι που θα χρειαστώ άμεσα και δεν είναι άλλο από τις πετσέτες θαλάσσης. Εδώ ναι, ξέφυγα λίγο από το ροζ και διάλεξα αυτό το ethnic σχέδιο που το φαντάζομαι ήδη σε συνδυασμό με το μαύρο μαγιό μου και σκέφτομαι πόσο ωραίο καλοκαιρινό κοντράστ θα κάνουν.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα