Μην χασετε

Πόσο συχνά πρέπει να κουρεύεσαι ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σου

Πας για κούρεμα όποτε βγει η ρίζα, συνδυάζοντάς το με βαφή ή όποτε νιώσεις τα μαλλιά σου λίγο πιο ταλαιπωρημένα; Λάθος! Ξέρεις κάθε πότε πρέπει να κουρεύεσαι σύμφωνα με τον τύπο των μαλλιών σου;

Advertisements

 

 

Πολλοί είναι αυτοί που βαριούνται το κούρεμα ή το θεωρούν περιττό, αμελώντας την υγεία των μαλλιών τους. Ωστόσο, μην ξεχνάς πως δεν κουρεύεσαι μόνο επειδή μάκρυναν λίγο παραπάνω τα μαλλιά σου απ’ ό,τι τα προτιμάς, αλλά και γιατί το κούρεμα κάνει τα μαλλιά σου πιο υγιή. Ωστόσο, κάθε τύπος μαλλιών έχει διαφορετικές ανάγκες, γι’ αυτό φρόντισε να ξέρεις κάθε πότε έχουν ανάγκη τα μαλλιά σου από κούρεμα.

 

Κάθε πότε πρέπει να κουρεύεσαι σύμφωνα με τον τύπο των μαλλιών σου;

Σγουρά μαλλιά

Αυτός ο τύπος μαλλιών είναι ιδιαίτερος και η αλήθεια είναι πως δεν χρειάζεται κούρεμα κάθε τρεις και λίγο. Αυτό συμβαίνει επειδή ακόμα κι όταν αρχίζουν να μακραίνουν τα μαλλιά σου, δεν φαίνονται οι ατέλειες. Αν θες τα μαλλιά σου να έχουν ένα καλό μήκος και στυλ, τότε φρόντισε να τα κουρεύεις ανά 3 μήνες. Σε κάθε περίπτωση μην τα αφήσεις χωρίς κούρεμα για πάνω από 6 μήνες.

 

Λιπαρά μαλλιά

Τα λιπαρά μαλλιά είναι πολύ ευαίσθητα, το ξέρεις καλά, και θέλουν ιδιαίτερη περιποίηση. Δεν συγκαταλέγονται πλέον στις υπόλοιπες κατηγορίες, όπως σγουρά μαλλιά, αφού αν είναι λιπαρά θέλουν μια διαφορετική αντιμετώπιση. Συνιστάται να κουρεύεσαι μία φορά κάθε 6 έως 12 εβδομάδες. Στην περίπτωση που τα μαλλιά σου δεν είναι υγιή και έχουν υποστεί κάποια ζημιά ή τα βάφεις, καλό είναι να τα κόβεις κάθε φορά που πας στο κομμωτήριο για βαφή.

Advertisements

 

Ίσια ή κυματιστά μαλλιά

Το κακό με αυτά τα μαλλιά είναι ότι κάθε ατέλεια φαίνεται πολύ πιο εύκολα. Ωστόσο, αν θες να διατηρήσεις τα ίσια ή σπαστά μαλλιά σου, το κλειδί είναι να τα αναδιαμορφώνεις και να τα περιποιείσαι χωρίς απαραίτητα να τα κόβεις πάρα πολύ. Για καλύτερα αποτελέσματα, φρόντισε να τα κουρεύεις κάθε 10 εβδομάδες ή 3 μήνες.

 

Πυκνά μαλλιά

Τα πυκνά μαλλιά ίσως να μην χρειάζονται κούρεμα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, μερικές φορές μπορεί να σου δημιουργούν σύγχυση, γιατί είναι ανεξέλεγκτα και φουντώνουν εύκολα. Αν δεν τα καταστρέφεις και τα περιποιείσαι, μπορείς το πολύ ανά 6 μήνες να κουρεύεσαι.

 

Λεπτά μαλλιά

Τα μαλλιά με λεπτή τρίχα είναι πιο εύθραυστα και σπάνε εύκολα. Επίσης, μπορούν πολύ εύκολα να χάσουν το στυλ τους, γι’ αυτό ένα συχνό κούρεμα ανά 2 μήνες περίπου είναι απαραίτητο.

 

Advertisements

Κατεστραμμένα μαλλιά

Εάν τα μαλλιά σου είναι επιρρεπή στην ψαλίδα, τα καις συνέχεια με την ισιωτική και το πιστολάκι, το βάφεις επίσης συχνά και τα αμελείς, τότε ανά 8 εβδομάδες πρέπει να επισκέπτεσαι τον κομμωτή σου. Αυτό θα βοηθήσει τα μαλλιά σου να παραμείνουν υγιή. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως χρειάζεται να κουρεύεσαι πολύ κάθε φορά. Από λίγο αρκεί.

Φυσικά μην ξεχάσεις να συζητήσεις και με τον κομμωτή σου τις ανάγκες των μαλλιών σου, ζητώντας τη συμβουλή του, ώστε να σε κατατοπίσει σωστά!

 

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα