Μην χασετε

Πόσο ασφαλείς είναι οι DIY μάσκες ομορφιάς με χυμό λεμονιού;

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια σπιτική θεραπεία ομορφιάς με αγνά υλικά… ή μήπως όχι;

Advertisements

Αν έχεις χρήσει τον εαυτό σου DIY queen ή εάν είσαι έστω Pinterest fanatic σαν και εμένα, τότε θα ξέρεις πολύ καλά πως το Internet είναι γεμάτο beauty tips αμφίβολλης εγγυρότητας. Η πλειονότητα αυτών είναι DIY μάσκες ομορφιάς που περιέχουν κάθε λογής υλικά, από ασπιρίνη και άμμο για γάτες -ω ναι! google it!– μέχρι ασπράδι αβγού και κόκκους καφέ. Το πιο δημοφιλές από όλα τα υλικά είναι με διαφορά όμως το λεμόνι. Μέχρι και η Kendall Jenner το χρησιμοποιεί για να εξαλείψει τα σημάδια της ακμής! Και κάπου εκεί γεννάται το ερώτημα: «Πόσο ασφαλές είναι;»

Χυμός λεμονιού στο πρόσωπο: Τα πλεονεκτήματα

Ο χυμός λεμονιού στο πρόσωπο εκτός από το ότι έχει λευκαντικές ιδιότητες,  ξεραίνει τα σπυράκια, ενώ παράλληλα σκοτώνει τα βακτήρια της ακμής. Επίσης, προσφέρει μια ηρεμιστική επίδραση στο δέρμα, ενώ χάρη στη βιταμίνη C που περιέχει το διατηρεί υγιές και λαμπερό.

Χυμός λεμονιού στο πρόσωπο: Τα μειονεκτήματα

Τα κακά νέα είναι ότι τα οξέα των εσπεριδοειδών με ταυτόχρονη έκθεση στον ήλιο μπορούν να προκαλέσουν φωτοευαισθησία. Σαν να μην έφτανε αυτό το λεμόνι έχει πολύ χαμηλό pH και είναι αρκετά όξινο με αποτέλεσμα πολλοί δερματολόγοι να το θεωρούν περισσότερο επιβλαβές παρά ευεργετικό για το δέρμα. Σύμφωνα με την Joanna Vargas, την αγαπημένη ειδικό των διασήμων, ο χυμός λεμονιού στο πρόσωπο μπορεί σε ένα βαθμό μέχρι και να ξεβάψει το χρώμα, ενώ καθώς είναι πολύ όξινος, το δέρμα κινδυνεύει να γεμίσει κοκκινίλες.

Η λύση

Εάν θέλεις απαραίτητα να δοκιμάσεις τη φημολογούμενη θαυματουργή μάσκα της Kendall με ασπράδι αβγού και λεμόνι, θα σε συμβουλεύαμε να το κάνεις το βράδυ, προκειμένου να μην βλάψεις την επιδερμίδα σου και να χρησιμοποιήσεις ένα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας την επόμενη μέρα -όπως θα πρέπει να κάνεις άλλωστε κάθε μέρα- προκειμένου να την προστατέψεις από τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου. Εάν θέλεις να απολαύσεις τις πλούσιες ευεργετικές ιδιότητες των εσπεριδοειδών, θα σου προτείναμε να δοκιμάσεις ένα προϊόν ομορφιάς, όπως έναν ορό ή μια ενυδατική κρέμα, με συστατικό τη βιταμίνη C.

Το πιο σημαντικό βέβαια από όλα είναι να μην ξεχνάς να συμβουλεύεσαι το δερματολόγο σου πριν δοκιμάσεις οποιαδήποτε DIY μάσκα ομορφιάς που βρίσκεις στο διαδίκτυο.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα