Μην χασετε

Πόσες φορές μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια πετσέτα πριν την πλύνεις

Μήπως πρέπει να αναθεωρήσεις για το πόσο συχνά αλλάζεις πετσέτες προσώπου και σώματος;

Advertisements

Δυστυχώς, καμία πετσέτα δε φέρει ταμπελάκι που να αναγράφει το πόσες φορές μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέχρι να πλυθεί (αν και θα ήταν πάρα πολύ βολικό). Πώς μπορείς να ξέρεις λοιπόν πόσο καθαρή είναι η πετσέτα σου και πότε πρέπει να τη βάλεις στο καλάθι με τα άπλυτα;

Κι αν αναρωτιέσαι τι κακό μπορεί να έχει μια πετσέτα πάνω στην οποία κάθε φορά που σκουπίζεσαι είσαι καθαρή, η απάντηση είναι τα βακτήρια και η μούχλα. Η υγρασία που μεταφέρεται σε αυτές μετά τη χρήση τους, αλλά και η παραμονή τους στο μπάνιο, ένα χώρο που λόγω υδρατμών επίσης έχει μπόλικη υγρασία, δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για να αναπτυχθούν μικροοργανισμοί. Δεν είναι ότι κινδυνεύεις από κάποια σοβαρή μόλυνση, αλλά δεν είναι ο,τι καλύτερο για την επιδερμίδα σου να την αλλάζεις κάθε μήνα.

Αν σε ενδιαφέρει να τηρείς κάποιους βασικούς κανόνες υγιεινής, καλό είναι να μην χρησιμοποιείς τις πετσέτες πάνω από τρεις φορές. Επιπλέον, καλό είναι να μην την αφήνεις να στεγνώνει στο μπάνιο αφού βγεις από το ντους αλλά να την απλώνεις κάπου να στεγνώσει. Τέλος, πάντα να αφήνεις το μπάνιο να αερίζεται μετά το ντους ώστε να μην συσσωρεύεται υγρασία στο χώρο.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα