Μην χασετε

Πόσες ημέρες πρέπει να κρατάμε τα τρόφιμα μέσα στο ψυγείο μετά το μαγείρεμα

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων.

Advertisements

Κανείς δε θέλει να πετάει το φαγητό που έχει περισσέψει. Αρχικά όμως, είναι σημαντικό να ξέρουμε για πόσες ημέρες διατηρούνται τα τρόφιμα μέσα στο ψυγείο και πότε έχει έρθει η ώρα να τα πετάξουμε.

Αν μαγειρεύεις αρκετά και φυλάς τα γεύματά σου σε τάπερ στο ψυγείο σου, κάνεις καλό στο πορτοφόλι αλλά και στο χρόνο σου. Παρ’όλα αυτά, πρέπει να θυμάσαι πως δεν αντέχουν όλες οι τροφές το ίδιο διάστημα μέσα στο ψυγείο σου, οπότε είναι σημαντικό να ξέρεις πόσο αντέχει το κάθε τρόφιμο, έτσι ώστε να είσαι ασφαλής.

Ξεκινώντας σωστά, τα τρόφιμα θα πρέπει να τυλίγονται σωστά και να αποθηκεύονται στο ψυγείο. Επίσης, θα πρέπει να αποφεύγεται να μένουν εκτός ψυγείου για περισσότερο από 2 ώρες. Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων, όταν το φαγητό είναι ασυνήθιστα μαλακό, αποχρωματισμένο, έχει μούχλα ή έντονη δυσάρεστη μυρωδιά, θα πρέπει να το πετάμε αμέσως.

Γενικά, τα τρόφιμα καλό είναι να μην μένουν στο ψυγείο για περισσότερες από 4 ημέρες. Μπορείς να φυλάξεις με ασφάλεια βρασμένα αυγά ή ένα μαγειρεμένο ζαμπόν για περίπου μία εβδομάδα, αλλά τρόφιμα όπως σούπες λαχανικών, μαγειρεμένο λευκό ή κόκκινο κρέας και ψάρια θα πρέπει να μένουν εντός ψυγείου για 3 έως 4 ημέρες. Η μαγειρεμένη σάλτσα ή η σάλτσα κρέατος θα πρέπει να διατηρείται στο ψυγείο για 1 έως 2 ημέρες.

ΠΗΓΗ

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα