Μην χασετε

Πόσα χιλιόμετρα πρέπει να περπατήσεις για να κάψεις 1 κιλό σωματικού λίπους;

Η μέτρηση των θερμίδων αποτελεί κεφάλαιο επίπονο για τις περισσότερες από εμάς.

Τόσο σε ότι αφορά στην πρόσληψή τους όσο και στην καύση τους, η οποία μόνο εύκολη διαδικασία δεν θα μπορούσε α χαρακτηριστεί.

Δεν είναι άγνωστο πως αρκεί μόνο μια μικρή γευστική παρασπονδία για να σου χαρίσει κατά μέσο όρο 550 θερμίδες έξτρα –τόσο θα σου κοστίσει μία πάστα σοκολάτας!-, ενώ την ίδια ώρα για να τις κάψεις θα πρέπει να ιδρώσεις στο ελλειπτικό μηχάνημα για κάτι περισσότερο από μία ώρα. Δεν ακούγεται και πολύ ευχάριστο όλο αυτό, σωστά;

Σύμφωνα με τους trainers η απώλεια τόσων θερμίδων απαιτεί αρκετό χρόνο και σαφώς πολύ κόπο. Όσοι δεν έχουν τον χρόνο να πραγματοποιούν τις προπονήσεις τους στο γυμναστήριο επιλέγουν συνήθως τη λύση του καθημερινού περπατήματος.

Advertisements

Πόσα χιλιόμετρα, όμως, πρέπει να περπατήσει κάποιος για να κάψει 7.000 θερμίδες που μεταφράζονται σε ένα κιλό σωματικού λίπους;

Κρατήστε σημειώσεις.

Κατά μέσο όρο, κάνοντας 2.000 βήματα –περπατώντας 1,6 χιλιόμετρα δηλαδή- θα κάψει κανείς μόλις 100 θερμίδες. Κάπως έτσι, για να ξεφορτωθούμε ένα κιλό λίπους, πρέπει να κάνουμε 140.000 βήματα, σα να λέμε δηλαδή να περπατήσουμε… 112 χιλιόμετρα!

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσο περισσότερα κιλά είναι κάποιος, τόσο περισσότερες θερμίδες καίει σε κάθε σωματική άσκηση εντός ή εκτός γυμναστηρίου. Τόσο στα αερόβια προγράμματα όσο και στις ασκήσεις με βάρη.

Advertisements

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, για τη σωστή απώλεια βάρους και το «χτίσιμο» του κορμιού δεν αρκεί μόνο ένα είδους άσκησης, μα κρίνεται απαραίτητος ο συνδυασμός κινήσεων που γυμνάζουν κάθε μυ του κορμιού μας.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα