Μην χασετε

Πως να φτιάξετε υπέροχα Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια ή χωριά από κομμάτια ξύλου

Εξαιρετικά όμορφα DIY σπιτάκια ή ολόκληρα χριστουγεννιάτικα χωριά δημιουργημένα από συμπαγές ξύλο, κόντρα πλακέ, θαλασσόξυλα ή κομμάτια από φθαρμένα – άχρηστα ξύλα κάθε τύπου.

Advertisements

Μπορούν να δημιουργηθούν μεμονωμένα για χρήση σε χριστουγεννιάτικες επιτραπέζιες συνθέσεις – διακοσμήσεις, για να τα τοποθετήσετε στην βάση του δέντρου κλπ. ή με μορφή σύνθεσης αν τα κολλήσετε πάνω σε μια επίσης ξύλινη βάση.

 

Για να τα δημιουργήσετε στην πιο απλή τους μορφή θα χρειαστείτε μόνο συμπαγές ξύλο κομμένο σε τριγωνικό σχήμα σπιτάκι και ακρυλικά χρώματα.
Ο πιο απλός τρόπος διαμόρφωσης των ξύλων είναι να ζητήσετε από ένα κατάστημα με είδη ξυλείας να σας κόψουν τάβλες-δοκάρια απευθείας στα σχήματα-μεγέθη που θέλετε. Στα περισσότερα ξυλουργεία θα βρείτε και έτοιμα “άχρηστα” τέτοια κομμάτια που έχουν περισσέψει από διάφορες εργασίες.

 

Τρίψτε τα ξύλα, αν χρειάζεται, με ψιλό γυαλόχαρτο ώστε να είναι εντελώς λεία σε όλα τους τα σημεία και βάψτε αρχικά ολόκληρη την επιφάνειά τους σε λευκό ή όποια άλλη απόχρωση προτιμάτε. Μπορείτε ασφαλώς να εφαρμόσετε και τεχνικές παλαίωσης ή όποιον άλλο τρόπο θέλετε για να δώσετε ιδιαίτερη όψη στην επιφάνεια του ξύλου.

Advertisements

 

Για να δημιουργήσετε τις λεπτομέρειες κάθε σπιτιού (παράθυρα, πόρτες κλπ) θα χρησιμοποιήσετε απλά ακρυλικά χρώματα ή και μερικά πρόσθετα κομμάτια από λεπτό κόντρα πλακέ, φλούδα ξύλου κλπ. που θα κολλήσετε με κόλλα, αν θέλετε ανά σημεία η κατασκευή να έχει 3d όψη.

 

 

 

Advertisements

 

Πολύ πιο εντυπωσιακή εμφάνιση μπορούν να αποκτήσουν οι κατασκευές αυτής της μορφής αν δουλέψετε με συμπαγή κομμάτια ξύλου στα οποία θα προσθέσετε σκεπή ή και άλλα πρόσθετα στοιχεία από θαλασσόξυλα, κόντρα πλακέ, φθαρμένα κομμάτια ξύλου κλπ και τα κολλήσετε πάνω σε μια επίσης ξύλινη βάση.

 

 

 

 

Σε συνθέσεις αυτής της μορφής μπορούν να προστεθούν χριστουγεννιάτικα στοιχεία όπως διακοσμητικές μινιατούρες – φιγούρες, μικρά στολίδια, στοιχεία από πηλό, ύφασμα, σύρμα κλπ όπως και led που θα τους δώσουν πραγματικά …παραμυθένια όψη.

 

 

 

 

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ξύλινα σπιτάκια μπορούν να δημιουργηθούν και σε μικρότερο μέγεθος για χρήση ακόμη και σαν κρεμαστά στολίδια δέντρου ενώ, αν σας διευκολύνει, σαν βασικό σκελετό για κατασκευές αυτής της μορφής μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και έτοιμα ξύλινα άβαφτα σπιτάκια που θα βρείτε σε καταστήματα με είδη-υλικά για hobby κατασκευές, ξύλινες μπομπονιέρες σε σχήμα σπιτάκι κλπ. αν και βεβαίως η χρήση κάθε μορφής ακατέργαστου-φθαρμένου ξύλου τους προσδίδει πολύ πιο όμορφη όψη.

 

Για να δημιουργήσετε σπιτάκια ή συνθέσεις σε πιο μοντέρνο στυλ, συνδυάστε την φυσική απόχρωση του ξύλου με λευκό – μαύρο και προσθέστε στοιχεία από υλικά πιο μοντέρνου design όπως π.χ χαλκοσωλήνες, με τους οποίους μπορείτε να μετατρέψετε ένα τέτοιο ξύλινο σπιτάκι και σε …κηροπήγιο.

Δείτε και στο video έναν ιδιαίτερο τρόπο βαψίματος τέτοιων minimal όψης κατασκευών με εμφάνιση χριστουγεννιάτικων …μπισκότων και την δημιουργία ανά σημεία …χιονισμένης όψης μόνο με χρώμα.

Advertisements

Πηγή

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα