Μην χασετε

Πως να φτιάξετε μόνοι σας ένα ιπτάμενο Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Το ιπτάμενο δέντρο ή αλλιώς το δέντρο της καραντίνας!

Advertisements

Χρόνος υπάρχει αυτή την περίοδο και αφιερώνοντας 2 ώρες θα έχεις το πιο πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο δέντρο που θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους! Εμείς το δοκιμάσαμε και το αποτέλεσμα δεν περιγράφεται με λόγια!

Η αλήθεια είναι πως ο χρήστης που το κατασκεύασε πρώτος το έκανε με έναν πολύπλοκο τρόπο. Εμείς θα σε καθοδηγήσουμε να το κάνεις πολύ πιο εύκολα και με σαφώς λιγότερα υλικά.

 

Θα χρειαστείς:

  • Μια στρογγυλή σχάρα ψησίματος BBQ (και όμως!)

  • 15-20 μέτρα πετονιά.
  • Κρεμαστράκια για κουρτίνες διάφανα.
  • Μικρές χριστουγεννιάτικες μπάλες με διάμετρο 5 – 7 εκατοστά (περίπου 100τεμ.)
  • 2 μέτρα λεπτή αλυσίδα.
  • 1 καραμπινέρ (ορειβατικό ή διακοσμητικό κρικάκι).
  • 4 μικρούς συρμάτινους γάντζους.

Πως να το φτιάξεις!

Κατ’ αρχάς με τους τέσσερις συρμάτινους γάντζους,

Advertisements

θα πιάσεις την αλυσίδα με την σχάρα του BBQ, σε σχήμα σταυρού (απολύτως συμμετρικά) για να μην έχει κλίση.

Τις 4 άκρες της αλυσίδας θα τις περάσεις στον μεγάλο κρίκο από όπου θα κρεμάσεις το δέντρο.

Πέρνα περιμετρικά της σχάρας διάφανα κρεμαστράκια – γαντζάκια για κουρτίνες (όσο πιο συμμετρικά μπορείς, τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα), συνεχίζοντας σε 4 ακόμα ομόκεντρους κύκλους (και ένα μεμονωμένο κρεμαστράκι στο κέντρο).

Από εκεί θα περάσεις τις πετονιές στα γαντζάκια και 1 κομμάτι πετονιά στο κέντρο για κορυφή (χρυσό αστέρι ή μπάλα).

 

Ανάλογα το ύψος που θέλεις να στέκεται, σε αυτό το μήκος θα κόψεις τις πετονιές. Καλό θα είναι να έχεις βρει από πριν την τελική θέση που θα τα τοποθετήσεις.

Advertisements

 

Ο εξωτερικός κύκλος θέλει 27 γαντζάκια και πετονιές και πηγαίνοντας προς τα μέσα η σειρά πάει: 23 γαντζάκια, 19, 15, 11, 7, 1.

 

Φυσικά σε κάθε περίπτωση μπορείς να τα μειώσεις αναλογικά, αν δεις στην πορεία ότι σου βγαίνει με λιγότερα.

Η λογική είναι να δημιουργήσεις έναν κενό κώνο, οπότε θα κινηθείς κάπως έτσι (φρόντισε οι αλλαγές που θα κάνεις να είναι αναλογικές): Η μπάλα που θα είναι στην κορυφή ή το αστέρι, θα είναι στο σημείο πιο κοντά στην σχάρα. Π.χ. 30 εκατοστά από αυτήν αν κρεμάσεις την κατασκευή ψηλά.

 

Πηγαίνοντας στον πρώτο εσωτερικό κύκλο θα ξεκινήσεις την πρώτη μπάλα στα 3 με 5 εκατοστά πιο χαμηλά από την κορυφή και βλέποντας κρίνεις. Όσο βγαίνεις προς τους εξωτερικούς κύκλους , τόσο πιο χαμηλά κόβεις την πετονιά και αντίστοιχα τόσο πιο χαμηλά κρεμάς την μπάλα. Αυτό το σχήμα είναι απολύτως λειτουργικό ώστε να δημιουργηθεί το δέντρο που «αιωρείται».

 

Κράτα υπ’ όψιν σου ένα πράγμα: στον ίδιο κύκλο μπορείς να μην κρεμάς ακριβώς στο ίδιο ύψος τις μπάλες, ώστε να είναι πιο φυσικό το αποτέλεσμα και να μην έχει μεγάλα κενά ανάμεσα στους κύκλους.Για ακόμα πιο μαγικό αποτέλεσμα συνδύασε το ιπτάμενο δέντρο σου με χριστουγεννιάτικα φωτάκια LED σε σύρμα (ή αλλιώς LED με χάλκινο καλώδιο)!

Το καλύτερο της υπόθεσης: Ξεστολίζεις απλα αφαιρώντας τις χριστούγεννιάτικες μπάλες, το αποθηκεύεις και του χρόνου είναι πάλι έτοιμο!

Το τολμήσαμε και ιδού το μαγικό αποτέλεσμα!!!!!

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

Advertisements

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα