Μην χασετε

Πως να φτιάξετε εντυπωσιακές Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με φλοιό σημύδας

Ένα πολύ ιδιαίτερο υλικό με την αισθητική του φυσικού ξύλου ενώ παράλληλα το γεγονός ότι είναι εύκαμπτο και κόβεται εύκολα το κάνει ιδανικό για χριστουγεννιάτικες κατασκευές και συνθέσεις με όψη ξύλου, σε συνδυασμό με άλλα φυσικά υλικά ή απλά διακοσμητικά αντικείμενα.

Advertisements

Η φυσική καμπυλότητά του δίνει πολύ εντυπωσιακή όψη σε κατασκευές όπως διακοσμητικές μινιατούρες έλατου αλλά και επιτραπέζιες συνθέσεις, ενώ αν τοποθετήσετε τα φύλλα φλοιού σημύδας για μερικές ώρες μέσα σε νερό και τα αφήσετε στην συνέχεια να στεγνώσουν καλά γίνονται ακόμη πιο εύκαμπτα.

 

 

 

Advertisements

 

Με βερνίκι ξύλου μπορείτε και να τονίσετε την ανοιχτόχρωμη συνήθως όψη των φύλλων σημύδας που θα βρείτε στην αγορά -κυρίως σε καταστήματα – eshops με είδη στολισμού για γάμους- ενώ τόσο η εσωτερική όσο και η εξωτερική πλευρά μπορεί να βαφτεί με μπρονζέ ακρυλικό χρώμα ή πατίνα, για χρήση σε κατασκευές που ταιριάζει πολύ μια τέτοια όψη.

Αφού τον κόψετε με ψαλίδι σε όποιο σχήμα-μέγεθος σας χρειάζεται ο φλοιός σημύδας με την ίδια ευκολία μπορεί να σχηματοποιηθεί σε κατασκευές ή να χρησιμοποιηθεί για επένδυση αντικειμένων.

 

Advertisements

Για να κολλήσετε φλοιό σημύδας πάνω σε ξύλο, φελιζόλ, γυαλί, χαρτί, κεριά κλπ. ή και κομμάτια φλοιού μεταξύ τους θα χρησιμοποιήσετε πιστόλι σιλικόνης ή μια ισχυρή κόλλα γενικής χρήσης σε ρευστή μορφή.

 

Για να δημιουργήσετε μικρά κομμάτια γιορτινών σχεδίων ή και κενά τμήματα πάνω στην επιφάνειά του σε αντίστοιχα σχήματα, απλώς σχεδιάστε το σχήμα τους στην πίσω όψη του φλοιού και κόψτε με ψαλίδι ή κοπίδι.

 

Και φυσικά εκτός από γιορτινές με κομμάτια φλοιού σημύδας μπορούν να δημιουργηθούν εξαιρετικής αισθητικής κατασκευές κάθε τύπου σε κλασσικό ρουστίκ ή πιο μοντέρνο στυλ.

 

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα