Μην χασετε

Πως να φτιάξεις τη μάσκα με κουρκουμά που θα σου χαρίσει τέλεια επιδερμίδα

Μάθε όλες τις λεπτομέρειες τις συνταγής και τα οφέλη της.

Advertisements

Ο κουρκουμάς είναι ένα συστατικό πολλαπλών χρήσεων που προσφέρει ένα ευρύ φάσμα πλεονεκτημάτων, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Έχοντας χρησιμοποιηθεί για αιώνες σε πολλές παραδοσιακές ασιατικές ιατρικές πρακτικές, ο κουρκουμάς είναι γνωστός για την αντιοξειδωτική του προστασία και τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του, καθώς και για την ικανότητά του να μειώνει την υπερχρωματισμό με φυσικό τρόπο. Έχει επίσης αντιμικροβιακά οφέλη, τα οποία βοηθούν στην πρόληψη της ανάπτυξης βακτηριδίων – ένας παράγοντας που βοηθά στον έλεγχο των ξεσπάσεων της ακμής.

Ο κουρκουμάς προσφέρει τεράστια οφέλη στην υγεία και την ευεξία, ενώ αν τον καταναλώνεις, συνιστάται συνήθως να τον συνδυάσεις με λίγο μαύρο πιπέρι, το οποίο βοηθά στην ενεργοποίηση της χημικής ένωσης κουρκουμίνης, ένα συστατικό με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Αν θέλεις να δοκιμάσεις τον κουρκουμά με έναν εναλλακτικό τρόπο, εντάσοντας τον στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου, ακολούθησε την παρακάτω συνταγή για ομοιόμορφο και λαμπερό δέρμα.

Πώς να δημιουργήσεις τη μάσκα

Βήμα 1:

Πάρε ένα μικρό μπολ ή ένα επαναχρησιμοποιήσιμο δοχείο που δεν θα σε πειράξει εάν λερωθεί και πρόσθεσε δύο κουταλιές απλού γιαουρτιού.

Βήμα 2:

Ανακάτεψε δύο κουταλιές σκόνη κουρκουμά και μία κουταλιά της σούπας μέλι στο μπολ με το γιαούρτι. Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί με μια σπάτουλα μέχρι να αναμιχθεί όλη η σκόνη κουρκουμά.

Βήμα 3:

Πρόσθεσε λίγες σταγόνες λεμόνι στη μάσκα, αλλά πρόσεξε να μην το παρακάνεις, καθώς το δέρμα σου μπορεί να ερεθιστεί λόγω της οξύτητας.

Πώς να την εφαρμόσεις

Χρησιμοποίησε μια μικρή σπάτουλα για να απλώσεις ομοιόμορφα το μείγμα στο πρόσωπό σου – ή στα χέρια σου, εάν δεν διαθέτεις εργαλεία. Στη συνέχεια, άφησε τη μάσκα να καθίσει για 15 έως 20 λεπτά. Μόλις περάσει ο χρόνος, είναι καλύτερο να αφαιρέσεις τη μάσκα με χλιαρό νερό και ένα σκουρόχρωμο πανί.

Advertisements

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα