Μην χασετε

Πως να φορέσετε ένα γυναικείο κοστούμι: Κομψοί συνδυασμοί για κάθε στυλ

Το γυναικείο κοστούμι αποτελεί μια από τις διαχρονικές επιλογές για κομψό και στυλάτο ντύσιμο, ενώ φέτος βρίσκεται και στις κορυφαίες τάσεις της μόδας.

Μπορεί πολλές γυναίκες να το έχουν συνδέσει στο μυαλό τους κυρίως με επαγγελματικές εμφανίσεις, ωστόσο το ρούχο αυτό μπορεί να φορεθεί κάθε στιγμή της ημέρας. Ανάλογα πάντα με τους συνδυασμούς που θα κάνετε και το σχέδιο του.

Υπάρχουν γυναικεία κοστούμια που είναι πιο απλά και καθημερινά, ενώ άλλα είναι πιο περίτεχνα με ιδιαίτερα διακοσμητικά στοιχεία και κοψίματα. Όσον αφορά τη φετινή χρονιά, must βραδινά κομμάτια είναι τα διακοσμημένα με παγιέτες ή αυτά που έχουν μεταλλικά χρώματα. Εξίσου αγαπημένα είναι βέβαια τα κλασσικά μαύρα γυναικεία κοστούμια, αλλά και τα χρωματιστά σε παστέλ αποχρώσεις, μπλε σκούρο ή κόκκινο.

Αν ψάχνετε για κάτι πιο ιδιαίτερο που θα κάνει την εμφάνιση σας ξεχωριστή, μπορείτε να επενδύσετε σε ένα γυναικείο κοστούμι με παντελόνι διακοσμημένο με prints. Το top μοτίβο για την εποχή είναι οι λεπτές ρίγες, το καρό, το λεοπάρ, αλλά και το μπροκάρ.

Advertisements

Δείτε πως μπορείτε να φορέσετε ένα γυναικείο κοστούμι σε κάθε περίσταση μέσα από τις προτάσεις με εντυπωσιακά σύνολα που ακολουθούν. Πρώτα όμως, ας ρίξουμε μια ματιά σε κάποια βασικά στυλιστικά μυστικά.

Γυναικείο κοστούμι (21)

Βρείτε ποιο κουστούμι ταιριάζει στο σώμα σας

  • Τα φαρδιά – oversized γυναικεία κουστούμια είναι μια από τις κορυφαίες τάσεις. Αυτό το στυλ ωστόσο δεν ταιριάζει σε όλους τους σωματότυπους.
  • Αν το σώμα σας είναι γεμάτο και έχετε πλούσιες καμπύλες, προτιμήστε ένα εφαρμοστό σχέδιο που θα τις τονίσει με όμορφο τρόπο.
  • Το βελούδινο ή κοτλέ σακάκι με παντελόνι είναι must, αλλά προσθέτει όγκο, οπότε χρειάζεται προσοχή στην επιλογή του.
  • Φορώντας μια ζώνη, κατά προτίμηση πολύ λεπτή, με το κουστούμι τονίζετε τη μέση και τις καμπύλες σας.
  • Το σατέν παντελόνι και σακάκι χρειάζεται προσοχή, καθώς το συγκεκριμένο ύφασμα έχει την τάση να τονίζει τυχόν μικροατέλειες.

Fashion tips για τέλειους συνδυασμούς με γυναικείο κουστούμι

  • Για καθημερινές εμφανίσεις επιλέξτε ένα κουστούμι από βαμβάκι.
  • Στις επίσημες και βραδινές εξόδους μπορείτε να φορέσετε παγιέτες, μπροκάρ, glitter και άλλα εντυπωσιακά λαμπερά διακοσμητικά στοιχεία.
  • Μην διστάσετε να φορέσετε διαφορετικό χρώμα σακάκι σε σχέση με το παντελόνι σας.
  • Επιλέξτε μια θηλυκή μπλούζα για να ταιριάξετε το κοστούμι σας. Αυτή η λεπτομέρεια θα κάνει την διαφορά στην εικόνα σας.
  • Για τολμηρές και σαγηνευτικές βραδινές εμφανίσεις μπορείτε να φορέσετε ένα σακάκι με βαθύ ντεκολτέ χωρίς μπλούζα. Εναλλακτικά προσθέστε ένα bralette ή ένα crop top μπλουζάκι.
  • Ο συνδυασμός τακουνιών με το γυναικείο κουστούμι δημιουργεί ένα πιο θηλυκό σύνολο, αλλάζοντας το ύφος από αυστηρό και ανδρικό σε πιο ανάλαφρο και κομψό.
  • Αποφύγετε τα έντονα αξεσουάρ και κοσμήματα, προτιμήστε μίνιμαλ εκδοχές τους.
  • Επειδή το ντύσιμο με γυναικείο κοστούμι διαθέτει δυναμισμό, επιλέξτε ένα απλό ή με ανάλαφρες μπούκλες χτένισμα και διατηρήστε το μακιγιάζ σας σε φυσικούς τόνους.
  • Στολίζοντας ένα γυναικείο κοστούμι με γραβάτα, μπορείτε να κάνετε ένα εκπληκτικό ντύσιμο με μοδάτο ανδρόγυνο στυλ.

Casual chic ντύσιμο με γυναικείο κοστούμι

Γυναικείο κοστούμι (1)

Για τις καθημερινές βόλτες στα μαγαζιά ή έναν χαλαρό καφέ, συνδυάστε το κοστούμι σας με ένα απλό μπλουζάκι ή ένα πουλοβεράκι. Εναλλακτικά, φορέστε ένα όμορφο ζιβάγκο που θα κρατήσει ζεστό και το λαιμό σας. Έτσι δεν θα χρειαστεί να προσθέσετε κάποιο κασκόλ ή πασμίνα.

Advertisements

Προκειμένου να ολοκληρώσετε αυτό το κάζουαλ καθημερινό σύνολο, επιλέξτε ένα ζευγάρι sneakers. Θα προσθέσει άνεση και υπέροχο σπορ στυλ στο ντύσιμο σας. Το ίδιο αναπαυτικά βέβαια είναι και τα oxford shoes, τα οποία θα δώσουν ένα πιο καθώς πρέπει ύφος.

Γυναικείο κοστούμι (2)

Πέρα από την επιλογή του μονόχρωμου μαύρου, μπλε ή χρωματιστού γυναικείου κουστουμιού, φέτος στην κορυφή των επιλογών θα είναι το γκρι. Πρόκειται για ένα χρώμα που ταιριάζει τόσο σε καθημερινές, όσο και σε πιο επίσημες εμφανίσεις, ανάλογα πάντα με το τοπ και τα παπούτσια που θα το ταιριάξετε.

Γυναικείο κοστούμι (3)

Αν πάλι θέλετε να ξεφύγετε από τις μονόχρωμες επιλογές, επενδύστε σε ένα γυναικείο κουστούμι με ρίγες ή καρό μοτίβο.

Advertisements

Εντυπωσιακοί συνδυασμοί με γυναικείο κοστούμι για το γραφείο

Γυναικείο κοστούμι (4)

Τα γυναικεία κοστούμια είναι μια ιδανική επιλογή για το γραφείο. Είναι κομψά, στυλάτα και προσδίδουν κύρος στην εμφάνιση μας. Μπορείτε να τα φορέσετε τόσο με ένα απλό αέρινο μπλουζάκι ή ένα ζιβάγκο, όσο και με ένα όμορφο γυναικείο πουκάμισο. Σε κάθε περίπτωση το ντύσιμο σας θα είναι άκρως θηλυκό και μοντέρνο.

Για να ολοκληρώσετε το σύνολο αυτό επιλέξτε ψηλοτάκουνες γόβες ή πέδιλα. Αν βέβαια το dress code της εταιρείας που δουλεύετε δεν είναι πολύ αυστηρό, μπορείτε να φορέσετε oxford shoes, μπαλαρίνες ή και sneakers. Ανάλογα πάντα και με την περίσταση.

Γυναικείο κοστούμι (5)

Πέρα από τις κλασσικές επιλογές όπως το μπλε ή το μαύρο κοστούμι, δοκιμάστε να φορέσετε ένα πιο έντονο χρώμα όπως το κόκκινο ή το ροζ. Εναλλακτικά μπορείτε να παραμείνετε και σε πιο nude αποχρώσεις, είτε να επιλέξετε ένα καρό σχέδιο.

Γυναικείο κοστούμι (6)

Όμορφες προτάσεις για συνδυασμούς που θα κλέψουν τα βλέμματα είναι και οι παρακάτω. Για τις κρύες μέρες του χρόνου μπορείτε να προσθέσετε μια καμπαρντίνα ή ένα παλτό πιο μακρύ από το σακάκι σας. Το ίδιο όμως ωραίο είναι και το ντύσιμο με γούνα ή blanket scarf. Τέλος, για να τονίσετε τη μέση σας προσθέστε μια ζώνη, την οποία μπορείτε να φορέσετε ακόμη και πάνω από το σακάκι.

Γυναικείο κοστούμι (7)

Δημιουργήστε ένα κομψό ανδρόγυνο look με γυναικείο κουστούμι

Γυναικείο κοστούμι (8)

Το ανδρόγυνο στυλ ντυσίματος είναι πολύ ιδιαίτερο, αλλά και πολύ μοδάτο. Αν λοιπόν ανήκετε στις γυναίκες που μπορούν να το υποστηρίξουν, τότε αυτή η εμφάνιση σας θα κερδίσει τις εντυπώσεις.

Για να το πετύχετε μπορείτε να προσθέσετε απλά μια γραβάτα ή έναν φιόγκο στον λαιμό. Εναλλακτικά, μπορείτε να προσθέσετε και γιλέκο μέσα από το σακάκι σας.

Γυναικείο κοστούμι (9)

Κι επειδή ένα σύνολο δεν ολοκληρώνεται χωρίς τα κατάλληλα παπούτσια, μια από τις βασικές επιλογές για το ανδρόγυνο look είναι τα oxford shoes. Αν όμως θέλετε να κάνετε πιο κομψό και θηλυκό το ντύσιμο σας, μπορείτε να φορέσετε τα τακούνια σας.

Μοντέρνοι συνδυασμοί με oversized γυναικεία κοστούμια

Γυναικείο κοστούμι (10)

Όπως ήδη αναφέραμε το oversized look είναι κορυφαία τάση της μόδας, αλλά δυστυχώς δεν ταιριάζει σε κάθε σωματότυπο. Είναι ιδανικό για πολύ λεπτές και ψηλές σιλουέτες που δεν έχουν πρόβλημα με τον επιπλέον όγκο που δημιουργεί αυτό το στυλ ντυσίματος.

Πρόκειται για ένα πιο casual chic σύνολο που μπορεί να φορεθεί από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Γυναικείο κοστούμι (11)

Βραδινά γυναικεία κοστούμια για εκθαμβωτικές εμφανίσεις

Γυναικείο κοστούμι (12)

Μια βασική λεπτομέρεια που ξεχωρίζει ένα βραδινό γυναικείο κοστούμι από ένα καθημερινό, είναι το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο. Για παράδειγμα κοστούμια διακοσμημένα με παγιέτες, στρας, μεταλλικές αποχρώσεις και μπροκάρ σχέδια είναι ιδανικά κυρίως για το βράδυ.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως ένα καθημερινό βαμβακερό γυναικείο κουστούμι δεν μπορεί να φορεθεί εξίσου το βράδυ. Αν συνδυαστεί με ένα πιο καλό μπλουζάκι το αποτέλεσμα θα είναι ιδανικό. Η διαφάνεια, το bralette, αλλά και το all time classic λευκό πουκάμισο είναι μερικές από τις τοπ προτάσεις για μια επίσημη ή βραδινή έξοδο.

Ολοκληρώστε την εμφάνισή σας με ένα από τα εντυπωσιακά βραδινά χτενίσματα που σας προτείνουμε στο σχετικό αφιέρωμα.

Γυναικείο κοστούμι (13)

Γυναικείο κοστούμι (14)

Γυναικείο κοστούμι (15)

Γυναικείο κοστούμι (16)

Πως να φορέσετε ένα γυναικείο κοστούμι για γάμο

Γυναικείο κοστούμι (17)

Μια όμορφη και πολύ μοντέρνα ιδέα για ντύσιμο σε γάμο αποτελεί και το κοστούμι. Συνδυάζοντας ένα βραδινό ή χρωματιστό σακάκι και παντελόνι με ένα κομψό πουκάμισο ή μια αέρινη μπλούζα από διαφάνεια μπορείτε να δημιουργήσετε εκπληκτικά κομψά σύνολα για τέτοιες εκδηλώσεις.

Τα τελευταία χρόνια άλλωστε το γυναικείο κουστούμι σε λευκό χρώμα έχει αρχίσει να γίνεται μια ιδιαίτερη επιλογή και για τις νύφες που αναζητούν κάτι ξεχωριστό για την σημαντικότερη μέρα της ζωής τους.

Ρίξτε μια ματιά στις στυλιστικές προτάσεις με γυναικεία κοστούμια για γάμο που ακολουθούν και πάρτε ιδέες.

Γυναικείο κοστούμι (18)

 

Γυναικείο κοστούμι (19)

Γυναικείο κοστούμι (20)

Μη διστάσετε λοιπόν να υιοθετήσετε κι εσείς την διαχρονική αλλά και κορυφαία τάση, κάνοντας κομψές θηλυκές εμφανίσεις με ένα γυναικείο κουστούμι!

Πηγή: beautetinkyriaki.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα