Μην χασετε

Πως να σφουγγαρίσετε σωστά το κάθε είδος πατώματος

Πως μπορείτε να σφουγγαρίσετε σωστά το κάθε είδος πατώματος. Είτε είναι παρκέ, είτε μωσαϊκό, είτε πλακάκια εμείς έχουμε την λύση.

Σίγουρα, έχει τύχει σε όλους την στιγμή που καθαρίζετε το σπίτι να σκεφτόσαστε αν κάνετε ότι καλύτερο μπορείτε προκειμένου να διατηρήσετε το χώρο σας. Για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, μιλάμε για τα πατώματα.

Μήπως το δάπεδο του σπιτιού σας είναι παλιό και δεν γνωρίζετε πως να το καθαρίσετε; Έχετε ποτέ αναρωτηθεί αν τα πλακάκια του μπάνιου θα καθαρίσουν καλύτερα αν ρίξετε χλωρίνη; Αυτές είναι μερικές από τις ερωτήσεις που μας περνούν από το μυαλό την ώρα που σφουγγαρίζουμε.

Γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ για να σας δώσουμε ιδέες και λύσεις γι’ αυτό το θέμα. Παρακάτω θα βρείτε πώς πρέπει να φροντίζετε σωστά το δάπεδο του σπιτιού σας με βάση τις δικές του ξεχωριστές ανάγκες.

Advertisements

 

#1 Παρκέ

Η μαλακή επιφάνεια του συγκεκριμένου υλικού κάνει αυτό το δάπεδο εξαιρετικά ευπαθές. Σφουγγαρίστε το, λοιπόν, με χλιαρό νερό στο οποίο θα έχετε προηγουμένως διαλύσει ένα φιλικό προς αυτό απορρυπαντικό. Τέλος, όσο το σφουγγαρίζετε, φροντίστε να στύβετε καλά τη σφουγγαρίστρα, καθώς το περιττό νερό μπορεί να εισχωρήσει και να καταστρέψει τους αρμούς του παρκέ.

#2 Μάρμαρο

Το μάρμαρο καθαρίζεται αποκλειστικά με κρύο νερό. Στην περίπτωση που έχει έντονους λεκέδες διαλύστε λίγο σαπούνι Μασσαλίας σε σκόνη στο νερό. Έπειτα, ξεβγάλετέ το και τρίψτε το πάτωμα με ένα στεγνό μάλλινο πανί.

#3 Μωσαϊκό

Πρόκειται για ένα από τα πιο «ιδιότροπα» είδη δαπέδων. Ο καθαρισµός του γίνεται µε κρύο νερό σε συνδυασμό με ένα απαλό απορρυπαντικό. Προσοχή μην χρησιμοποιήσετε σκληρά απορρυπαντικά καθώς καταστρέφουν τους πόρους του.

Advertisements

 

#4 Laminate

Αν η επιφάνειά του δαπέδου είναι ακρυλική τότε καθαρίστε την με χλιαρό νερό. Σε αντίθεση με το παρκέ, εδώ δεν χρειάζεται να στύψετε πολύ καλά τη σφουγγαρίστρα. Σε περίπτωση που η επιφάνεια του πατώματός είναι από μελαμίνη τα πράγματα αλλάζουν. Δηλαδή, το νερό καθαρισμού του πρέπει να είναι κρύο και η σφουγγαρίστρα πάρα πολύ καλά στυμμένη.

#5 Πλακάκια

Μπορεί η επιφάνειά τους να είναι εξαιρετικά ανθεκτική, οι αρμοί τους, όμως, δεν είναι. Όταν σφουγγαρίζετε δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε πολύ νερό. Σε γενικές γραμμές καλό είναι να αποφεύγετε το συχνό σφουγγάρισμά τους.

 

Πηγή

Advertisements

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα