Μην χασετε

Πως να προφυλάξετε τη σχέση σας όταν είσαστε συνεχώς μαζί

Πώς να περάσετε ομαλά τις μέρες στο σπίτι μαζί, χωρίς να αφήσετε τις συνθήκες να δηλητηριάσουν τη σχέση.

Advertisements

Τα μέτρα προστασίας από την πανδημία του κορονοϊού έχουν επιφέρει σημαντικές αλλαγές σε πολλούς τομείς της ζωής μας, και φυσικά και στην καθημερινότητα μας. Για πολλούς, εάν όχι για τους περισσότερους, το σπίτι έχει γίνει το νέο γραφείο και οι κοινωνικές μας συναναστροφές έχουν περιοριστεί σε πολύ μειωμένο αριθμό ατόμων – σε πολλές περιπτώσεις, μόνο στην οικογένεια μας και το έτερον ήμισυ, που αποτελεί επίσης και το άτομο με το οποίο μοιραζόμαστε το σπίτι μας.

Η κοινή εργασία και για δύο άτομα που βρίσκονται σε μια σχέση από ίδιο σπίτι θα μπορούσε να είναι κάτι πολύ θετικό, αν για παράδειγμα συμφωνήσετε στο να κάνετε διάλειμμα το μεσημέρι για να τρώτε μαζί και δε ξοδεύετε χρόνο και χρήματα πηγαίνοντας και επιστρέφοντας από το γραφείο. Παρ’όλα αυτά, σε πολλές περιπτώσεις, η θετική ατμόσφαιρα κρατά για λίγες μόνο μέρες, ενώ μπορεί να προκαλέσει καβγάδες και εντάσεις στη σχέση. Και σε αυτό σίγουρα δε βοηθά η αρνητική ψυχολογία και η αγωνία που προκαλεί η κατάσταση μιας πανδημίας.

Για να προστατέψετε τη σχέση σας όταν είσαστε συνεχώς μαζί, το πιο σημαντικό πρώτο βήμα είναι να αναγνωρίσετε και να αποδεχθείτε τις πιθανές δυσκολίες, έτσι ώστε όταν και αν προκύψουν, να το αντιμετωπίσετε σαν κάτι αναμενόμενο και όχι σαν αποτυχία. Επίσης, είναι σημαντικό να φτιάξετε ένα πρόγραμμα, να το ακολουθήσετε και με την πάροδο των ημερών να δείτε τι σας εξυπηρετεί και τι όχι σε αυτό, έτσι ώστε να το αλλάξετε ή να το αφαιρέσετε εντελώς. Είναι ακόμη καλύτερο εάν ότι έχετε να κάνετε, ο καθένας για τη δική του επαγγελατική ζωή, να γίνεται διαφορετικά δωμάτια, και ποτέ στην κρεβατοκάμαρα. Το υπνοδωμάτιο είναι ένα μέρος που θα πρέπει να χρησιμοποιείτε μόνο για να χαλαρώνετε.

Μην παραμελείς να εξασφαλίζεις χρόνο για τον εαυτό σου, να ακούσεις τη μουσική που σου αρέσει, να διαβάσεις το βιβλίο σου ή να ασχοληθείς με το χόμπυ σου. Με τον ίδιο τρόπο, εάν ο σύντροφος σου νιώσει την ανάγκη να απομονωθεί για μερικές ώρες για να αφιερώσει χρόνο στον εαυτό του, σεβάσου την ιδιωτικότητα του και άφησε τον να αναπνεύσει.

Εάν προκύψει κάποιο πρόβλημα, εξέφρασε το όσο το δυνατόν νωρίτερα, με ήρεμο τρόπο και χωρίς να τον κατηγορείς. Τέλος, είναι σημαντικό να μην μένετε συνεχώς μέσα και όταν σας δίνεται η ευκαιρία να φοράτε ρούχα που σας κάνουν να νιώθετε όμορφα και να βγαίνετε για μια βόλτα στον φρέσκο αέρα. Μην παραμελείτε εάν μπορείτε να βλέπετε τους φίλους σας, τόσο μαζί ως ζευγάρι όσο και ο καθένας μόνος του.

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα