Μην χασετε

Πως να περιποιηθείτε το προσώπο σας για να έχετε υγιή και λαμπερή επιδερμίδα μέσα στο καλοκαίρι

Οι ανάγκες περιποίησης του προσώπου μας είναι διαφορετικές για κάθε εποχή και ιδιαίτερα για το Καλοκαίρι! Αυτό οφείλεται στις αλλαγές των καιρικών συνθηκών, αλλά και των συνηθειών μας.

Advertisements

Η υγρασία και η ζέστη που επικρατεί τους καλοκαιρινούς μήνες μπορούν να κάνουν το δέρμα πιο ευάλωτο και θαμπό. Κάποιες γυναίκες ενδέχεται να παρατηρήσουν μεγαλύτερη λιπαρότητα, ενώ άλλες εμφανίζουν ξηροδερμία στο πρόσωπο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί το δέρμα να παρουσιάσει ακόμη και δυσχρωμίες ή αλλοιώσεις.

Ανακαλύψτε λοιπόν ποια είναι τα ιδανικά προϊόντα για την καθημερινή σας ρουτίνα το Καλοκαίρι προκειμένου να διατηρήσετε το δέρμα σας όμορφο και λαμπερό. Έτσι, θα το προστατεύσετε από τον έντονο ήλιο και τη φωτογήρανση που συνεπάγεται η μεγαλύτερη έκθεση σε αυτόν.

Το Καλοκαίρι χρειάζεστε ένα μη φαγεσωρογόνο καθαριστικό προσώπου

Όσο κι αν σας φαίνεται ασήμαντο ή περίεργο, τους θερμούς μήνες το πρόσωπο μας έχει ανάγκη από ένα λεπτόρρευστο, ανάλαφρο καλλυντικό για βαθύ καθαρισμό της επιδερμίδας με την ένδειξη μη φαγεσωρογόνο.

Αυτό συμβαίνει, διότι το Καλοκαίρι ερχόμαστε αντιμέτωπες περισσότερο με τον ιδρώτα, τους ρύπους και την άμμο που συσσωρεύεται στην επιφάνεια του δέρματος. Για τον λόγο αυτό συνιστάται να χρησιμοποιείτε ένα προϊόν που απομακρύνει την περίσσεια λιπαρότητα, αποτρέπει το φράξιμο των πόρων, καθώς και τους ερεθισμούς ή πανάδες που μπορεί να προκαλέσει η έκθεση στον ήλιο.

Χρησιμοποιώντας το πρωί – βράδυ μπορείτε να διατηρήσετε την επιδερμίδα σας όμορφη και λαμπερή. Και βέβαια μετά από μια επίσκεψη στη θάλασσα, μην αμελήσετε τον καθαρισμό του προσώπου σας μόλις επιστρέψετε στο σπίτι. Με αυτό τον τρόπο θα αποτρέψετε την έξαρση σπυριών και την θαμπάδα.

Χρησιμοποιήστε μια ελαφριάς σύνθεσης ενυδατική κρέμα προσώπου

Παρά την αυξημένη υγρασία και τη χρήση αντιηλιακού το Καλοκαίρι, η επιδερμίδα μας συνεχίζει να έχει ανάγκη από ενυδάτωση. Επομένως, δεν πρέπει να παραμελούμε την κρέμα μας.

Αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε όμως είναι να επενδύσουμε σε μια πιο ελαφριά, μη φαγεσωρογόνα σύνθεση βασισμένη στο νερό. Ο λόγος είναι πως το δέρμα μας χρειάζεται ένα λιγότερο λιπαρό προϊόν που δεν φράσσει τους πόρους και προλαμβάνει την εμφάνιση σπυριών που συνήθως σχηματίζονται από την αυξημένη λιπαρότητα. Εξάλλου ο ιδρώτας δεν θεωρείται ενυδατικός παράγοντας.

Advertisements

Επίσης, ιδανική επιλογή είναι και η κρέμα με Βιταμίνη C. Δρα ενάντια στις ελεύθερες ρίζες που οδηγούν σε γήρανση και τις ρυτίδες. Παράλληλα, αντιμετωπίζει τη θαμπάδα του δέρματος, καθώς και στην εμφάνιση δυσχρωμιών, όπως οι πανάδες, χάρη στην ικανότητα της να βελτιώνει τον τόνο του. Επιπλέον, έχει αντιοξειδωτικά, αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου και δημιουργεί μια ασπίδα που κρατά μακριά τις βλαβερές ηλιακές ακτίνες.

Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε ένα serum με βιταμίνη C μετά τον καθαρισμό και πριν την εφαρμογή της κρέμας προσώπου. Περιέχει τα απαραίτητα αντιοξειδωτικά στοιχεία για την καλοκαιρινή περιποίηση της επιδερμίδας σας.

Μην αμελείτε την περιοχή των ματιών

Η επιδερμίδα γύρω από τα μάτια είναι ευαίσθητη και πιο λεπτή από το υπόλοιπο πρόσωπο. Επομένως, χρειάζεται ακόμη περισσότερη προσοχή κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Επενδύοντας σε μια πλούσια ενυδατική κρέμα, αλλά και σε ένα αντιηλιακό ιδανικό για το ευαίσθητο αυτό δέρμα, θα διατηρήσετε το βλέμμα σας νεανικό και φρέσκο.

Εξίσου αποτελεσματική είναι και η χρήση ενός τζελ με υαλουρονικό οξύ, αγγούρι ή μέλι που ενυδατώνουν σε βάθος την περιοχή και προλαμβάνουν τις ρυτίδες.

Και βέβαια μην ξεχνάτε τα γυαλιά ηλίου. Δεν προστατεύουν μόνο τα μάτια, αλλά και την ευαίσθητη περιοχή γύρω από αυτά.

Μια τονωτική λοσιόν ή ένα face mist θα κάνει το δέρμα σας πιο λαμπερό

Η χρήση ενός τόνερ χωρίς αλκοόλη μπορεί να βοηθήσει την επιδερμίδα σας να παραμείνει λαμπερή και όμορφη κατά την διάρκεια του Καλοκαιριού. Αφού λοιπόν καθαρίσετε το πρόσωπο σας, εφαρμόστε μια τονωτική λοσιόν για να κλείσουν οι πόροι και να περιοριστεί η λιπαρότητα, ιδιαίτερα στην περιοχή του T (μέτωπο, μύτη).

Advertisements

Εξίσου αποτελεσματικό, τονωτικό και αναζωογονητικό είναι και το face mist. Μπορείτε να το ψεκάζετε στο πρόσωπο σας όποτε χρειάζεστε μια αίσθηση δροσιάς, διατηρώντας το έτσι πάντα ενυδατωμένο. Παράλληλα το σπρέι αυτό αυξάνει τη διάρκεια στο καλοκαιρινό μακιγιάζ σας.

Η κατανάλωση νερού είναι ακόμη πιο σημαντική το Καλοκαίρι

Για να διατηρήσετε το πρόσωπο και γενικότερα το δέρμα σας ενυδατωμένο, ιδιαίτερα αυτή την εποχή, θα πρέπει να το φροντίσετε τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά. Η κρέμα και τα υπόλοιπα ενυδατικά καλλυντικά βοηθούν για την εξωτερική υγρασία. Τι γίνεται όμως με τον οργανισμό;

Είναι σημαντικό να πίνετε πολύ νερό και υγρά, αλλά και να καταναλώνετε τρόφιμα πλούσια σε νερό. Η βαθειά ενυδάτωση διατηρεί τους ιστούς της επιδερμίδας υγιείς, κάνοντας την λαμπερή, απαλή και όμορφη.

Επομένως, είναι καθοριστικής σημασίας να πίνετε 2-3 λίτρα νερό ημερησίως. Κι αν είστε λάτρης του καφέ, τότε θα πρέπει να αυξήσετε λίγο την κατανάλωση του νερού.

Το αντιηλιακό είναι απαραίτητος σύμμαχος

Αν και η αντιηλιακή προστασία του προσώπου είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, το Καλοκαίρι είναι μεγίστης σημασίας. Δεν ξεχνάμε ποτέ λοιπόν την εφαρμογή μιας γενναιόδωρης ποσότητας σε όλο το πρόσωπο, καθώς και στο λαιμό / ντεκολτέ περίπου 20-30 λεπτά πριν την έκθεση μας στον ήλιο.

Η χρήση του προστατεύει την επιδερμίδα μας από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, προλαμβάνοντας τον καρκίνο του δέρματος, αλλά και την φωτογήρανση, τις ρυτίδες και τις δυσχρωμίες. Επειδή όμως δεν δρα επ’ αόριστον, οφείλουμε να το ανανεώνουμε κάθε 2 ώρες ή και συχνότερα αν ιδρώσουμε, βουτήξουμε στη θάλασσα κλπ.

Ο μικρότερος συνιστώμενος δείκτης προστασίας ενάντια στις UVA και UVB ακτίνες είναι SPF 30. Αυτό δεν σημαίνει πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα αντιηλιακό και ένα foundation με SPF 15 το καθένα, διότι δεν λειτουργεί αθροιστικά. Ο τελικός δείκτης προστασίας του προσώπου είναι και πάλι 15 αφού επικρατεί ο μεγαλύτερος βαθμός, από όσα προϊόντα κι αν συνδυάσετε.

Ιδανικά οι ευαίσθητες και ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες θα πρέπει να επιλέγουν έναν μεγαλύτερο από το 30 δείκτη. Κατά προτίμηση SPF 50.

Τα λιπαρά δέρματα είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούν αντιηλιακά με ελαφριά υφή. Αντίθετα, σε ξηρή επιδερμίδα είναι προτιμότερα πιο κρεμώδη προϊόντα που προσφέρουν ενυδάτωση.

Τέλος, οι γυναίκες με επιδερμίδα με τάση για σπυράκια ή ακμή, δερματικά προβλήματα και δυσχρωμίες θα πρέπει να συμβουλευτούν τον δερματολόγο τους για να βρουν την κατάλληλη γι’ αυτές υφή.

 

Εφαρμόστε ένα lip balm με αντιηλιακή προστασία

Πέρα από την επιδερμίδα του προσώπου, αλλά και των ματιών, το Καλοκαίρι χρειάζεται αντιηλιακό και στα χείλη. Πρόκειται για ένα ακόμη ευαίσθητο σημείο που μπορεί να επηρεαστεί από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο, λόγω της έλλειψης μελανίνης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές την αφυδάτωση, την μείωση του κολλαγόνου, καθώς και την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του δέρματος.

Φροντίστε λοιπόν να τα ενυδατώνετε συχνά με αντιηλιακό lip balm και απαλλαγείτε από τα σκασμένα χείλη τους θερμούς αυτούς μήνες.

Μην αμελείτε την απολέπιση του προσώπου και το Καλοκαίρι

Αν και η αφαίρεση των νεκρών κυττάρων με πήλινγκ είναι πολύ σημαντική για να διατηρήσετε την επιδερμίδα σας λαμπερή, υγιή και όμορφη, κατά την περίοδο του Καλοκαιριού συνιστάται να το κάνετε μόνο το βράδυ. Ο λόγος είναι πως το στρώμα των νεκρών κυττάρων δρα ως προστατευτική ασπίδα ενάντια στις UV ακτίνες του ήλιου.

Η απολέπιση του προσώπου δεν θα πρέπει λοιπόν να γίνεται πρωί, αλλά ούτε να ξεπερνά τις 2 φορές την εβδομάδα. Και βέβαια αισθητικές θεραπείες όπως το βαθύ χημικό πήλινγκ και το λέιζερ στην περιοχή του προσώπου θα πρέπει να αποφεύγονται το Καλοκαίρι.

Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζετε πως το χημικό πήλινγκ, η απολέπιση και η ρετινόλη έχουν την τάση να κάνουν ευάλωτο το δέρμα σε βλάβες από τον ήλιο, δυσχρωμίες και πρόωρη γήρανση.

Περιορίστε όσο γίνεται το makeup

Το καλοκαιρινό μακιγιάζ συνήθως είναι πιο φυσικό και δημιουργείται με λίγα καλλυντικά προϊόντα, έτσι ώστε η επιδερμίδα μας να αναπνέει καλύτερα. Μάλιστα πολλές γυναίκες προτιμούν να σταματούν την καθημερινή χρήση του foundation και να το αντικαθιστούν με μια BB ή CC cream που προσφέρει κάλυψη, αλλά και αντιηλιακή προστασία.

Για πιο επίσημες περιστάσεις, μπορείτε και πάλι να φορέσετε το make up σας, κατά προτίμηση όμως κάποιο με αντιηλιακό και ελαφριά υφή.

Σε καμία όμως από τις δυο περιπτώσεις δεν πρέπει να παραλείψετε την αντιηλιακή σας κρέμα. Απλά εφαρμόστε τη λίγα λεπτά πριν την BB, CC ή το μέικ απ, έτσι ώστε να προλάβει να απορροφηθεί από το πρόσωπο σας.

beautetinkyriaki.gr

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα