Μην χασετε

Πως να παρατείνεις την διάρκεια ζωής των λουλουδιών μέσα στο βάζο

Όσο όμορφα κι αν είναι και μας ανεβάζουν τη διάθεση, η στενάχωρη αλήθεια είναι πως τα κομμένα λουλούδια που τοποθετούμε στα βάζα έχουν ημερομηνία λήξης. Παρ’ ολα αυτά, γνωρίζοντας και ακολουθώντας τα σωστά βήματα, θα μπορέσεις να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής τους.

Advertisements

 

Αυτό που πρέπει να ξέρεις, είναι ότι σε όλα τα φυτά, τα άνθη τους είναι εκείνα που πεθαίνουν πρώτα, ειδικά όταν είναι κομμένα. Το καλύτερο λοιπόν που μπορείς να κάνεις είναι να επιλέξεις άνθη που στο φυσικό τους περιβάλλον διαρκούν αρκετά, όπως τα  γαρύφαλλα, τα χρυσάνθεμα και οι ορχιδέες.

Επίσης, εκτός από την (αναμενόμενη) μικρή διάρκεια τους, τα κομμένα λουλούδια μαραίνονται για ακόμη έναν λόγο: Από τη στιγμή που κόβονται, δεν τρέφονται, με αποτέλεσμα να πεθαίνει σταδιακά. Αν θέλεις να τα διατηρήσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να φροντίσεις να συνεχίσουν να τρέφονται. Αγόρασε ειδική σκόνη-τροφή σε φακελάκι και αν δεν μπορείς να την βρεις στην αγορά, μπορείς να προσθέσεις στο νερό τους λίγη ζάχαρη.

 

Παρ’ όλο που το νερό λειτουργεί ως μέσο μεταφοράς θρεπτικών συστατικών, αποτελεί και την βασική αιτία που τα λουλούδια σαπίζουν. Αυτό που μπορείς να κάνεις, είναι να το αλλάζεις συχνά, να αφαιρέσεις τα φύλλα από την περίμετρο των βλαστών και να ψαλιδίζεις συχνά τη βάση τους που είναι σάπια. Ένα ακόμη μυστικό, είναι πως μια σταγόνα χλωρίνη στο νερό θα το βοηθήσει να διατηρηθεί καθαρό για αρκετά περισσότερο καιρό.

 

ΠΗΓΗ

Advertisements

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα