Μην χασετε

Πως να οργανώσετε το ψυγείο σας εύκολα και γρήγορα

Πως να οργανώσετε το ψυγείο σας εύκολα και γρήγορα

Η κουζίνα είναι πολύ σημαντική για ένα σπίτι και θα πρέπει να υπάρχει οργάνωση. Έτσι κατά την διάρκεια του μαγειρέματος δε θα χρειάζεται να ψάχνεις για τα πάντα και θα είναι πιο ευχάριστο για σένα. Η οργάνωση όμως δεν είναι μόνο στα ντουλάπια και στο χώρο που βρίσκονται τα μπαχαρικά.

Advertisements

Το πιο δύσκολο σημείο που τα περισσότερα νοικοκυριά έχουν θέμα είναι το ψυγείο και η κατάψυξη. Πολλές φορές όταν τα πράγματα είναι πολλά είναι δύσκολο να γίνει η σωστή κατανομή έτσι ώστε να μπορείς να βρεις τα πάντα χωρίς να παιδεύεσαι. Έχω να σου δώσω μερικές χρήσιμες ιδέες για να αντιμετωπίσεις αυτό το πρόβλημα.

7 Έξυπνες ιδέες για να οργανώσεις το ψυγείο σου χωρίς κόπο!

Βάλε συρτάρια

Ένας πολύ εύκολος τρόπος για να δημιουργήσεις επιπλέον χώρο και να μπορείς να τακτοποιήσεις τα πράγματα όπως θέλεις, είναι τα συρτάρια. Μπορείς να βρεις συρτάρια σε διάφορα χρώματα τα οποία προσαρμόζονται στα ράφια. Έτσι θα μπορείς να βάζεις πράγματα μέσα στα συρτάρια αλλά και κάτω από αυτά.

Χρησιμοποίησε μαγνήτες για τα μπουκάλια

Τα μπουκάλια δεν υπάρχει λόγος να πιάνουν χώρο στην πόρτα του ψυγείου. Υπάρχουν μαγνήτες ειδικά κατασκευασμένοι για να κρατάνε τα μπουκάλια. Έτσι δε θα πιάνουν χώρο στο ψυγείο σου και θα ξέρεις ανά πάσα ώρα που βρίσκονται και πόσα ακόμα έχεις.

Βάλε ετικέτες σε πλαστικά δοχεία

Ο καλύτερος τρόπος για να ξέρεις που έχεις το κάθε πράγμα είναι να βάλεις ετικέτες. Μπορείς να πάρεις πλαστικά δοχεία και να γράψεις τι είναι το καθένα. Έτσι όλοι στο σπίτι θα γνωρίζουν που πρέπει να βάλουν τα ψώνια ή που είναι το κάθε πράγμα.

Ελληνίδα Νοικοκυρά | Δες εδώ τα πιο έξυπνα tips και τις καλύτερες προτάσεις για το νοικοκυριό σου

Βάλε θήκες για τα γιαούρτια

Όπως για μπουκάλια υπάρχουν κατασκευές για να μπορείς να τα αποθηκεύσεις με μαγνήτες, έτσι υπάρχουν και για τα γιαούρτια. Είναι εύκολο στην εγκατάσταση και ο αριθμός των γιαουρτιών που χωράνε εξαρτάται από το μέγεθος της θήκης.

Πάρε θήκες για κουτάκια αναψυκτικών

Τα κουτάκια αναψυκτικών πολλές φορές μπορεί να γίνουν πρόβλημα εξαιτίας σου σχήματός τους. Αν δεν τα βάλεις όρθια υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κουνηθούν από το σημείο που βρίσκονται. Για να αποφύγεις αυτά τα περιστατικά και για να μπορείς να βάλεις περισσότερα αναψυκτικά σε μικρότερο χώρο, μπορείς να αγοράσεις κατακόρυφες θήκες.

Αγόρασε πλαστικό κουτί με κλειδαριά

Υπάρχουν κάποια φαρμακευτικά είδη που χρειάζονται ψυγείο. Ένα πλαστικό κουτί για να τα κρατήσει μακριά από τα τρόφιμο είναι απαραίτητο. Με την προσθήκη κλειδαριάς στο κουτί μπορείς να τα κρατήσεις και μακριά από παιδιά.

Χρησιμοποίησε κρεμάστρα για σακούλες

Η κατάψυξη πολλές φορές μπορεί να βρίσκεται σε χαοτική κατάσταση. Αν θέλεις να έχεις τα σακουλάκια με τα τρόφιμα τακτοποιημένα και να μη χρειάζεται να βγάζεις τα πάντα έξω για να βρεις αυτό που θέλεις, τότε μια κρεμάστρα για σακούλες θα σου “λύσει” τα χέρια.

Advertisements

Πηγή

Ελληνίδα Νοικοκυρά | Δες εδώ τα πιο έξυπνα tips και τις καλύτερες προτάσεις για το νοικοκυριό σου

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα