Μην χασετε

Πως να «ξεπλύνετε» το χρώμα των μαλλιών σας

Βάψατε τα μαλλιά σας και το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που περιμένατε; Είναι πιο σκούρο ή γενικότερα δεν είναι αυτό που θέλατε; Σίγουρα το πρώτο πράγμα που κάνετε δεν είναι να πανικοβληθείτε! Πάρτε βαθιά ανάσα, γιατί υπάρχει τρόπος να ξεπλύνετε το χρώμα των μαλλιών και να αποκτήσετε την απόχρωση που επιθυμείτε.

Το απλό λούσιμο των μαλλιών είναι μία λύση. Όμως δεν αποτελεί τον πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο για να ξεπλύνετε το χρώμα των μαλλιών. Θα χρειαστούν πολλά λουσίματα μέχρι να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Γι’ αυτό καλό θα είναι να βρείτε άλλον τρόπο για να φέρετε το χρώμα των μαλλιών σας εκεί που θέλετε.

Ένας από αυτούς είναι και η μαγειρική σόδα.

Advertisements

Πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την μαγειρική σόδα για να ξεπλύνετε το χρώμα των μαλλιών;

Λίγοι είναι οι άνθρωποι που γνωρίζουν πως η μαγειρική σόδα είναι ένα πολύ καλό φυσικό συστατικό για την φροντίδα των μαλλιών.

Όχι μόνο απομακρύνει την βρωμιά και τη λιπαρότητα, αλλά σας βοηθάει να ξεπλύνετε το χρώμα των μαλλιών. Ακολουθήστε λοιπόν τα βήματα που θα δείτε στην συνέχεια και φέρτε το χρώμα των μαλλιών σας εκεί που επιθυμείτε.

Θα χρειαστείτε:

– Σαμπουάν κατά της πιτυρίδας
– 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα
– Μαλακτικό
– 1 πλαστικό μπολ
– 1 κουτάλι για το ανακάτεμα

Advertisements

Βήμα 1ο:

Λουστείτε με ένα σαμπουάν κατά της πιτυρίδας, το οποίο είναι πιο δυνατό και βοηθάει στην αφαίρεση του χρώματος από τα μαλλιά σας.

Βήμα 2ο:

Αναμείξτε σε ένα μπολ πολύ καλά μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα με μια κουταλιά της σούπας σαμπουάν κατά της πιτυρίδας.

Βήμα 3ο:

Advertisements

Κάντε με αυτό το μείγμα μασάζ στα βαμμένα σας μαλλιά και αφήστε το να δράσει για 5-10 λεπτά.

Βήμα 4ο:

Ξεπλύντε καλά το μείγμα και εφαρμόστε το μαλακτικό, αφήνοντας το να σταθεί για 15 λεπτά πριν το ξεπλύνετε. Μην αμελήσετε αυτό το βήμα, διότι τα μαλλιά σας θα αφυδατωθούν λίγο μετά την μάσκα και χρειάζονται μια έξτρα ενυδάτωση.

Χρησιμοποιώντας την μέθοδο της μαγειρικής σόδας μπορείτε να ξεπλύνετε το χρώμα των μαλλιών σας πιο γρήγορα. Επίσης, πέρα από το γεγονός πως είναι μια φυσική μέθοδος και δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε ντεκαπάζ που καίει και καταστρέφει την τρίχα, είναι και πολύ πιο οικονομική.

beautetinkyriaki.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα