Μην χασετε

Πως να ξεπεράσεις τη λιγούρα των γιορτών χωρίς να χαλάσεις τη σιλουέτα σου

Και επιτέλους φτάσαμε στα Χριστούγεννα! Μια εποχή γεμάτη φαγητό, γλυκό, ποτό και ατασθαλίες. Αυτήν την περίοδο -θες, δεν θες- θα σε πιάσει μια λιγούρα, μια επιθυμία για το κατιτίς παραπάνω ή μπορεί απλά να σε παρασύρει η παρέα σου. Τώρα αυτό μπορεί να είναι στο σπίτι σου, στο σπίτι φίλων… Εξάλλου όλα τα σπίτια έχουν γλυκές και αλμυρές λιχουδιές κι εσύ δεν μπορείς να τους αντισταθείς.

Η Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Κλειώ Δημητριάδου σου δίνει πολύτιμες συμβουλές για να καταφέρεις να το ξεπεράσεις, να μπορέσεις να αντισταθείς και να μην χαλάσεις τη σιλουέτα του. Απλά πρέπει να “συντονίσεις” (όπως λέω εγώ) το μυαλό σου, να κάνεις μια μικρή προσπάθεια και να ακολουθήσεις κατά γράμμα τα tips. Έτσι, μετά δεν θα νιώθεις άσχημα με τον αριθμό της ζυγαριάς σου που θα έχει πάρει ανοδική πορεία, γιατί πολύ απλά δεν θα έχει συμβεί αυτό.

1.Αρχικά θα πρέπει να διερευνήσεις αν πεινάς πραγματικά ή αν θέλεις απλά να φας κάτι γιατί βρέθηκε μπροστά σου εκείνη την στιγμή ή επειδή σε παρασύρει η παρέα. Αν νιώσεις ότι πεινάς και ότι δεν έχεις φάει επαρκώς μέσα στη μέρα, καλό είναι να καταναλώσεις κάποιο κανονικό φαγητό που θα σε χορτάσει πραγματικά και θα προσφέρει και θρεπτικά συστατικά.

2.Δοκίμασε να πιεις ρόφημα μέντας ή πράσινο τσάι, τα οποία έχει βρεθεί πως μειώνουν την όρεξη. Απόλαυσέ το στο σπίτι σου σε κάποια στιγμή χαλάρωσης, κατανάλωσέ το πριν βγεις βόλτα ή ζήτησέ το στο μαγαζί ή στο σπίτι που θα επισκεφτείς.

Advertisements

3.Ψάξε για υποκατάστατα! Είσαι σπίτι και θέλεις κάτι αλμυρό; Όπως για παράδειγμα μια κρέπα, ένα burger ή ένα σουβλάκι; Ξεκίνα να καταναλώνεις sticks λαχανικών με άφθονο αλάτι. Θέλεις κάτι γλυκό; Μπορείς να φτιάξεις ένα ρόφημα κακάο με υποκατάστατο ζάχαρης και γάλα με χαμηλά λιπαρά.

4.Προσπάθησε να βρεις εναλλακτικούς τρόπους για να αισθάνεσαι καλύτερα (που να μη σχετίζονται με το φαγητό). Όταν νιώθεις λιγούρα και βρίσκεσαι σε κάποιο φιλικό σπίτι, τότε πιάσε την κουβέντα με κάποιον άλλον για να ξεχαστείς ή χόρεψε. Είσαι σπίτι; Κάνε την beauty routine σου ή κάλεσε μια φίλη σου για να ξεχαστείς.

5.Ειδικά την περίοδο των γιορτών, προσπάθησε να μην έχεις τα ύποπτα τρόφιμα στο σπίτι σου για να μη χρειάζεται να δίνεις καθημερινά τις μικρές αλλά δύσκολες μάχες που θέτουν σε κίνδυνο τη σιλουέτα σου.

Extra Info: Συχνά, οι λιγούρες δεν είναι γευστική έλλειψη, αλλά οργανική. Η ανάγκη για αλμυρό σημαίνει συχνά χαμηλή πίεση, η ανάγκη για γλυκό σχετίζεται με χαμηλό σάκχαρο και η ανάγκη για σοκολάτα μπορεί να κρύβει έλλειψη μαγνησίου. Σε κάθε περίπτωση, προσπάθησε να ερμηνεύσεις τα σημάδια που σου δίνει το σώμα σου και να πράξεις αναλόγως.

Advertisements

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα