Μην χασετε

Πως να λούζετε τα μαλλιά σας ανάλογα με τον τύπο τους

Από λεπτά και ίσια μέχρι πυκνά και σγουρά, υπάρχουν οι συμβουλές των ειδικών ώστε να αποφύγεις τυχόν λάθη στο λούσιμο κάθε τύπου μαλλιών.

Advertisements

 

Όλοι μας κάνουμε κατά καιρούς λάθη στην περιποίηση των μαλλιών μας, αλλά υπάρχουν αρκετά κοινά λάθη που γίνονται σε ό,τι αφορά τα σαμπουάν.

“Το νούμερο ένα λάθος που βλέπω με τις πελάτισσες είναι ότι δεν χρησιμοποιούν αρκετό σαμπουάν ή δεν κάνουν αρκετό αφρό στο κεφάλι”, λέει ο celebrity hair stylist Tom Buckett. “Τα σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα δημιουργούν λιγότερο αφρό, αλλά εξακολουθούν να είναι απαραίτητα για την απομάκρυνση της βρωμιάς και του λαδιού.

Δεν είναι λίγοι από την άλλη εκείνοι που όταν λούζονται, βάζουν σαμπουάν απευθείας στην κορυφή, πλένουν την κορυφή και βάζουν ελάχιστη ποσότητα στο κάτω μέρος”, λέει ο ίδιος, κάτι που δεν αρκεί για να απαλλάξουμε ολόκληρο το τριχωτό της κεφαλής μας από βρωμιά, ρύπους και λιπαρότητα.

Είτε εφαρμόζεις σαμπουάν μία, δύο ή τρεις φορές κατά τη διάρκεια του λουσίματος σου, υπάρχουν μερικά κόλπα για να βεβαιωθείς ότι τα μαλλιά σου θα φαίνεται και θα έχουν καλύτερη αίσθηση μετά. “Ξεκίνησε από το πίσω μέρος του κεφαλιού σου στον αυχένα του λαιμού και με τον αφρό ξεκίνα να ανεβαίνει προς τα πάνω. Κάνε κυκλικές κινήσεις με τα δάχτυλα σου”, προσθέτει ο Buckett.

 

Πώς να λουστείς αν τα μαλλιά σου είναι…

Λεπτά

Τα περισσότερα άτομα με λεπτά μαλλιά είναι επιρρεπή στην υπερβολική παραγωγή λπαρότητας, καθώς ο άξονας των μαλλιών τους τείνει να είναι πιο ομαλός και λιγότερο πορώδης από τους παχύτερους τύπους μαλλιών, οπότε η λιπαρότητα γίνεται πιο ορατή στην κορυφή των μαλλιών. “Χρησιμοποίησε ένα καλό σαμπουάν και ξέπλυνε καλά”, λέει ο Buckett. “Μπορεί να μην χρειαστεί καν conditioner. Εάν τα μαλλιά σου είναι πολύ λιπαρά, ξεπλύνετε και χρησιμοποίησε λίγο spray ξεμπερδέρματος αντί για conditioner – απόφυγε όμως την εφαρμογή του στο τριχωτό της κεφαλής σου, καθώς μπορεί να βαρύνει πολύ τα μαλλιά σου”.

 

Advertisements

Μεσαίου πάχους και σπαστά

Εάν ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία, καλό θα είναι να λούζεσαι περίπου μία φορά την εβδομάδα. “Χρησιμοποιώ ένα σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα και κάνω κυκλικές κινήσεις στο τριχωτό της κεφαλής για να απομακρυνθεί η βρωμιά. Δεν θέλεις να απογυμνώσεις υπερβολικά τα μαλλιά σου. Χρησιμοποίησε ζεστό νερό για να ανοίξεις τα θυλάκια σας και να αφαιρέσετε τη βρωμιά. Στη συνέχεια, βάλε conditioner στα άκρα για τουλάχιστον τρία λεπτά. Οτιδήποτε κάτω από τρία λεπτά, δεν θα κάνει πραγματική δουλειά”. Ο Buckett συνιστά επίσης τη χρήση ενός βαρύτερου conditioner ή μάσκα μία φορά την εβδομάδα για να διατηρηθεί η υγρασία.

 

Πυκνά και σγουρά

Για αυτόν τον τύπο μαλλιών, ο Buckett τονίζει τη σημασία του λουσίματος τουλάχιστον τρεις φορές και τον καθαρισμό του τριχωτού της κεφαλής, ειδικά αν χρησιμοποιείς αρκετά προϊόντα styling.

Ο hair stylist Chuckie Amos προτείνει πριν το λούσιμο, να τα ξεμπερδέψεις ξεπλένοντας με νερό και προσθέτοντας λίγο μαλακτικό στα άκρα, όχι στις ρίζες. Στη συνέχεια, σκουπίστε όλο το μήκος με τα δάχτυλά σου ή με μια χτένα με μεγάλα δόντια. Άφησε το conditioner να δράσει για 10 λεπτά και δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις ένα ειδικό σκουφάκι, το οποίο θα προκαλέσει το φαινόμενο θερμοκηπίου, αφήνοντας το μαλακτικό να διεισδύσει στον άξονα των μαλλιών. Ξέπλυνε με κρύο νερό”.

 

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα