Μην χασετε

Πως να καθαρίσετε το ψυγείο για να διώξετε τις δυσάρεστες μυρωδιές

Το ψυγείο μαζί με τον φούρνο αποτελούν την καρδιά της κουζίνας. Στο ψυγείο διατηρούμε τα τρόφιμα και στην κουζίνα προετοιμάζουμε το φαγητό. Είναι όμως από τις συσκευές που απαιτούν την προσοχή μας στην απολύμανση και καθαριότητα. Δείτε ένα μυστικό καθαριότητας του ψυγείου με βάση το λευκό ξύδι.

 

Το λευκό ξύδι δεν είναι μόνο ένα οικονομικό προϊόν αλλά και ένα από τα πιο αξιόπιστα και αποτελεσματικά φυσικά καθαριστικά. Όπως έχουμε ήδη πει είναι αμέτρητες οι χρήσεις του ξυδιού, που ίσως δεν έχετε ακόμη ανακαλύψει. Ποτέ δεν είναι αργά. Το χρησιμοποιήσατε για να καθαρίσετε το φούρνο μικροκυμάτων. Χρησιμοποιήστε το αυτή τη φορά για να καθαρίσετε το ψυγείο.

 

Advertisements

Καθαρίστε το ψυγείο με λευκό ξύδι

Αδειάζετε το ψυγείο από τα τρόφιμα και αφαιρείτε τα ράφια του. Σε μια λεκάνη αναμειγνύετε μία κούπα λευκό ξύδι με δύο κούπες ζεστό νερό και λίγες σταγόνες υγρό πιάτων. Με ένα καθαρό σφουγγάρι σαπουνίζετε το εσωτερικό του ψυγείου ξεκινώντας από πάνω προς τα κάτω. Ξεπλένετε με υγρό βέτεξ και σκουπίζετε με καθαρή πετσέτα. Λεκέδες από υγρά και υπολλείματα από φαγητά έχουν εξαφανιστεί.

Τα ράφια τα σαπουνίζετε με υγρό πιάτων στο νιπτήρα της κουζίνας και τα αφήνετε να στεγνώσουν. Σαπουνίζετε όλα τα εσωτερικά εξαρτήματα, όπως τα συρτάρια των φρούτων και τις αυγοθήκες. Ξαναβάζετε όλα τα πράγματα στη θέση τους. Για τα λάστιχα της πόρτας θα βοηθούσε μια οδοντόβουρτσα, για να απομακρυνθούν οι βρωμιές από τις δύσκολες γωνίες. Ξεκινήστε την καθαριότητα όταν το ψυγείο είναι ακόμη άδειο, πριν πάτε δηλαδή στο σούπερ μάρκετ για ανεφοδιασμό.

 

Απαλλαγείτε από τις άσχημες μυρωδιές στο ψυγείο

Καθαρίσατε το ψυγείο αλλά μια δυσάρεστη οσμή επιμένει; Οι άσχημες μυρωδιές ξέρουν να κρύβονται καλά! Ένα μπολάκι με φρεσκοκομμένο ελληνικό καφέ στο μεσαίο ράφι του ψυγείου για λίγες ημέρες θα εξαφανίσει αυτή την περίεργη οσμή. Εναλλακτικά δοκιμάστε να βάλετε μισή κούπα μαγειρικής σόδας μαζί με λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού μέσα σε ένα ανοιχτό βαζάκι. Μπαστουνάκια κανέλας στα ράφια της πόρτας ή κιμωλία απορροφούν τις άσχημες μυρωδιές εξίσου αποτελεσματικά.

Advertisements

Μερικά tips για τη σωστή αποθήκευση τροφίμων στο ψυγείο

  • Η σωστή θερμοκρασία του ψυγείου είναι 5 βαθμοί κελσίου στο μεσαίο ράφι. Ωστόσο η θερμοκρασία δεν είναι ομοιόμορφη σε όλα τα σημεία.
  • Στην πόρτα του ψυγείου, που είναι τα ράφια με την υψηλότερη θερμοκρασία, αποθηκεύστε προϊόντα που χρειάζονται ελαφρά ψύξη όπως αναψυκτικά και σάλτσες. Στα μεσαία ράφια αποθηκεύστε γαλακτοκομικά, αλλαντικά, τυριά και φαγητό που περίσσεψε. Το πιο χαμηλό ράφι, πάνω από τα συρτάρια των φρούτων και λαχανικών, είναι το πιο ψυχρό σημείο του ψυγείου και εκεί μπορείτε να τοποθετήσετε το νωπό κρέας ή το ψάρι.
  • Το καλοκαίρι ο διακόπτης της θερμοκρασίας πρέπει να ρυθμίζεται σε χαμηλότερα επίπεδα.
  • Φαγητό που περίσσεψε αποθηκεύστε το σε γυάλινα κατά προτίμηση τάπερ. Μπορεί να είναι λίγο πιο βαριά αλλά είναι περισσότερο υγιεινά.
  • Φροντίστε να καταναλώνετε τα τρόφιμα πριν τη λήξη τους και πάντα παρακολουθείτε να μην μείνουν ξεχασμένα τρόφιμα μέσα.
  • Μην γεμίζετε υπερβολικά το ψυγείο με τρόφιμα, γιατί ο αέρας δεν μπορεί να κυκλοφορήσει και μειώνεται η απόδοση της ψύξης.
  • Καλό είναι η διαδικασία καθαρισμού του ψυγείου να επαναλαμβάνεται μία φορά το μήνα.

Your Turn!

Αν έχετε να προσθέσετε κάτι ακόμη ή απλά να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία, αφήστε το προσωπικό σας σχόλιο!

 

Πηγή

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα