Μην χασετε

Πως να καθαρίσετε τον νεροχύτη σας αποτελεσματικά και οικολογικά

Ο καθαρισμός του νεροχύτη είναι μία κίνηση που πρέπει να γίνεται καθημερινά. Κι αν νομίζετε ότι απαιτούνται σκληρά χημικά προϊόντα, τότε είναι καιρός να αλλάξετε την άποψή σας. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν εύκολες, μη τοξικές εναλλακτικές λύσεις εκτός από τα παραδοσιακά προϊόντα καθαρισμού.

Advertisements

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Ο νεροχύτης ενδέχεται να έχει περισσότερα βακτήρια ακόμη και από τη λεκάνη της τουαλέτας, και το χειρότερο, βρίσκεται πολύ πιο κοντά στα τρόφιμά μας. Ο καθαρισμός του όμως, δεν απαιτεί έκρηξη απολυμαντικών, όπως ίσως νομίζετε.

Χρησιμοποιώντας καθαριστικά που απομακρύνουν φυσικά τα υπολείμματα, και τους λεκέδες που βρίσκονται στον νεροχύτη σας, μπορείτε να καθαρίσετε τα μικρόβια πολύ πιο αποτελεσματικά.

Αν έχετε νεροχύτη από ανοξείδωτο ατσάλι ή πορσελάνη

Πάρτε λίγη μαγειρική σόδα, ξίδι και φλούδα από λεμόνι ή πορτοκάλι. Ξεκινήστε ξεβγάζοντας με νερό πολύ καλά τον νεροχύτη, ώστε να είναι καθαρός από οποιαδήποτε υπολείμματα.

Στη συνέχεια, πασπαλίστε λίγη μαγειρική σόδα σε όλη την επιφάνεια. Περιχύστε λίγη ποσότητα ξιδιού από πάνω και αφήστε το να αρχίσει να αφρίζει.

Η στιγμή που αφρίζει είναι τότε που καταπολεμά τα βακτήρια.

Το μείγμα λειτουργεί ως ένα φυσικό απολυμαντικό, σκοτώνοντας τα μικρόβια, ενώ ταυτόχρονα αφαιρεί τους λεκέδες του νερού από την επιφάνεια. Στη συνέχεια, τρίβετε με κυκλικές κινήσεις με ένα μαλακό σφουγγάρι ή πανί.

Για πιο επίμονους λεκέδες:

Εάν ο νεροχύτης σας παρουσιάζει λευκές κηλίδες, χρησιμοποιήστε λίγο χαρτί κουζίνας εμποτισμένο σε ξίδι με το οποίο θα μουλιάσετε και θα τρίψετε πιο επίμονα σε αυτά τα σημεία, ώστε να αφαιρέσετε τον λεκέ. Εάν δεν σας αρέσει η μυρωδιά του ξιδιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χυμό λεμονιού.

Εναλλακτικά, περιχύστε τον νεροχύτη με σόδα αναψυχτικό. Τρίβετε με ένα μαλακό σφουγγάρι ή πανί, ξεπλένετε με ζεστό νερό και στεγνώνετε με ένα καθαρό πανί. Οι λεκέδες από το σκληρό νερό εξαφανίζονται.

Advertisements

Το τελευταίο βήμα:

Αρχίστε να τρίβετε την επιφάνεια του νεροχύτη σας με φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού για να αφαιρέσετε τυχόν μυρωδιές και να δώσετε λάμψη στην επιφάνεια του νεροχύτη. Ξεπλύνετε με άφθονο νερό και απολαύστε έναν πεντακάθαρο και αστραφτερό νεροχύτη!

Και κάτι ακόμη:

Εάν η αποχέτευση χρειάζεται επιπλέον προσοχή, ρίξτε τοπικά λίγη επιπλέον μαγειρική σόδα και τρίψτε με μια παλιά οδοντόβουρτσα.

Ή ρίχνετε στην αποχέτευση ένα μείγμα από 2 φλ. του τσαγιού σόδα αναψυχτικό με 2 κ.σ. αλάτι. Περιμένετε 1 λεπτό και ρίχνετε αρκετό καυτό νερό. Είναι αποτελεσματικό και για βουλωμένο νεροχύτη.

Με μερικά φυσικά συστατικά που έχετε στο ντουλάπι σας, επιτυγχάνετε ένα βαθύτερο και ασφαλέστερο αποτέλεσμα καθαριότητας.

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα