Μην χασετε

Πως να καθαρίσεις το λάστιχο της πόρτας ψυγείου από βρωμιά και μούχλα

Ένα από τα πιο βρώμικα σημεία στην κουζίνα του σπιτιού μας. Ένα σημείο που αμελούμε διαρκώς να καθαρίσουμε, όπως και το χερούλι της πόρτας του ψυγείου.

Advertisements

Η φίλη μας η Μαρία, μας έστειλε μήνυμα για το πως θα καθαρίσει το λάστιχο της πόρτας ψυγείου που έπιασε μούχλα. Ας τη βοηθήσουμε!

Η αλήθεια είναι ότι αρχικά το πρώτο που σκέφτηκα ήταν τι άλλο; Το λευκό ξύδι. Παράλληλα όμως μου ήρθαν διάφορες ιδέες τις οποίες ήθελα να εφαρμόσω, αφού και το δικό μας λάστιχο ήταν αρκετά βρώμικο και ήθελε ένα καλό καθάρισμα. Δοκιμάσαμε 3 διαφορετικές μεθόδους. Οι δύο είχαν πολύ καλά αποτελέσματα, η τρίτη όμως ήταν και η αποτελεσματικότερη αν και όχι και τόσο οικολογική.

1. Καθάρισμα με λευκό ξύδι

Εμποτίστε ένα καθαρό πανί με λευκό ξύδι (ή κλασσικό ξύδι αν δεν έχετε λευκό) και καθαρίστε απαλά το λάστιχο.

2. Καθάρισμα με χλωρίνη

Αναμείξτε σε μια λεκάνη 2 μέρη χλιαρό νερό και 1 μέρος χλωρίνη και εμποτίστε και πάλι ένα καθαρό πανί. Περάστε όλη την επιφάνεια του λάστιχου μέχρι να καθαρίσει καλά.

3. Καθάρισμα με σπρέυ λαδιού WD-40

Το κομμάτι που καθαρίσαμε με το ειδικό αυτό αντισκωριακό σπρέυ πραγματικά δείχνει σαν καινούργιο. Ψεκάσαμε μικρή ποσότητα με το ειδικό σωληνάκι, πάνω στο λάστιχο, ώστε να εισχωρήσει σε βάθος. Στη συνέχεια περάσαμε με καθαρό πανί. Η μούχλα απομακρύνεται, όπως άλλωστε και η βρωμιά που κρύβεται στις εσοχές από το λάστιχο.

Χρήσιμη Συμβουλή : Για να διατηρήσετε το λάστιχο στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, μετά το καθάρισμα, περάστε το με μικρή ποσότητα βαζελίνης. Η βαζελίνη θρέψει τα ελαστικά μέρη και τους δίνει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Εάν πάλι έχετε σκοπό να καθαρίσετε όλο το ψυγείο, το παρακάτω βίντεο θα σας βοηθήσει !

Advertisements

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα