Μην χασετε

Πως να κάνετε αμυγδαλωτά νύχια και 25 σχέδια ιδανικά για αυτό το σχήμα

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά σχήματα νυχιών που μπορείτε να δοκιμάσετε προκειμένου να δημιουργήσετε ένα εντυπωσιακό μανικιούρ. Στην κορυφή των επιλογών βρίσκονται εδώ και χρόνια τα τετράγωνα νύχια, αλλά και το οβάλ σχήμα. Εξίσου δημοφιλή είναι βέβαια και τα αμυγδαλωτά νύχια.

Advertisements

Το σχήμα αμύγδαλο πολλές φορές συγχέεται με τα οβάλ νύχια. Για να τα ξεχωρίσετε, αρκεί να γνωρίζετε την βασική τους διαφορά, η οποία βρίσκεται στη μύτη του νυχιού: Το αμυγδαλωτό σχήμα νυχιών είναι πιο μυτερό, ενώ το οβάλ πιο στρογγυλεμένο.

Αν μάλιστα λιμάρετε τα αμυγδαλωτά νύχια σας ακόμη περισσότερο στα πλάγια και τα κάνετε μακριά και πιο μυτερά μπορείτε να δημιουργήσετε το σχήμα στιλέτο.

Το σχήμα νυχιών αμύγδαλο αποτελεί μια από τις ιδανικές επιλογές για κάθε γυναίκα που λατρεύει τα μακριά νύχια. Έχει την τάση να κάνει τα δάχτυλα να μοιάζουν μακρύτερα και λεπτότερα. Το γεγονός αυτό τα καθιστά μια εξαιρετική πρόταση για όσες έχουν κοντά ή χοντρά δάχτυλα.

Ωστόσο, αν το επιθυμείτε, μπορείτε να κάνετε και κοντά αμυγδαλωτά νύχια, τα οποία είναι εξίσου εντυπωσιακά.

Σε περίπτωση που επιλέξετε μακριά, λάβετε υπόψιν σας πως το μήκος τους δεν είναι ιδιαίτερα πρακτικό για χειρωνακτικές εργασίες. Επίσης, είναι αρκετά ευαίσθητα και σπάνε εύκολα.

Στη συνέχεια θα δείτε πως μπορείτε να κάνετε αμυγδαλωτά νύχια βήμα βήμα, καθώς και μερικές ιδέες για εντυπωσιακά σχέδια στα νύχια με την συγκεκριμένη μορφή.

Πως να λιμάρετε τα νύχια σας σε αμυγδαλωτό σχήμα:

Για να δημιουργήσετε το αμυγδαλωτό νύχι, θα πρέπει να λιμάρετε τα πλάγια μέχρι να δημιουργηθεί το ελαφρώς μυτερό σχήμα στη μέση. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να το πετύχετε:

Advertisements

  1. Βρείτε τη μέση του νυχιού στην οποία θα κλίνουν τα δυο πλάγια. Για πιο εύκολο λιμάρισμα, μπορείτε να σημειώσετε με ένα λεπτό nail art πινέλο, με αυτοκόλλητη ταινία ή με ένα μαρκαδοράκι το σημείο αυτό δημιουργώντας ένα βέλος, όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα.
  2. Λιμάρετε αρχικά τη μια πλευρά κάνοντας κινήσεις μόνο προς μία κατεύθυνση για να αποφύγετε το ξεφλούδισμα και το σπάσιμο του νυχιού, κρατώντας τη λίμα σε ελαφριά κλίση σε σχέση με την επιφάνεια του νυχιού. Το λιμάρισμα θα ξεκινάει από το σημείο όπου το νύχι ξεχωρίζει από το δέρμα.
  3. Προσοχή, προκειμένου να πετύχετε ένα συμμετρικό αμυγδαλωτό σχήμα νυχιών, θα πρέπει οι δυο άκρες από τις οποίες ξεκινάτε τις πλάγιες γραμμές να είναι στο ίδιο ύψος του νυχιού. Αν διαφέρουν, επιλέξτε ένα σημείο όπου θα είναι συμμετρικό με το απέναντι του.
  4. Αφού τελειώσετε με την μια πλευρά, προχωρήστε στην άλλη με την ίδια κίνηση.
  5. Μετά ισιώστε αν χρειάζεται το κάτω μέρος του νυχιού (δείτε τι εννοούμε στο παραπάνω βίντεο).
  6. Περάστε ελαφρώς με το buffer το νύχι για να δείτε το σχήμα που έχετε δημιουργήσει και να διορθώσετε τυχόν ατέλειες.
  7. Για να ολοκληρώσετε το αμυγδαλωτό σχήμα στα νύχια σας κάντε ένα U στην μύτη του ή ένα πιο μυτερό σχήμα αν το επιθυμείτε.
  8. Τέλος, ελέγξτε το μήκος αν είναι ίδιο σε όλα τα δάχτυλα κοιτάζοντας τα νύχια από κάτω.

 

Πως να κάνετε τα τζελ νύχια σε σχήμα αμυγδάλου:

Αν θέλετε τα αμυγδαλωτά νύχια σας να είναι πιο ανθεκτικά και σκληρά, μπορείτε να δοκιμάσετε την τεχνική του τζελ. Δείτε βήμα βήμα την διαδικασία χτισίματος των τεχνητών νυχιών και τον σχηματισμό του αμυγδάλου στο βίντεο που ακολουθεί:

Σχέδια για αμυγδαλωτά νύχια:

Για να βάψετε τα αμυγδαλωτά σας νύχια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο χρώμα και σχέδιο θέλετε. Μια από τις κλασσικές επιλογές των γυναικών βέβαια είναι τα αμυγδαλωτά νύχια γαλλικό, ενώ οι αποχρώσεις που βλέπουμε συχνά είναι το άσπρο, το ροζ, το μαύρο και οι nude.

Εντυπωσιακά είναι όμως και τα φλογερά κόκκινα νύχια ή τα μπορντό, ενώ πιο ιδιαίτερες επιλογές αποτελούν τα πράσινα, τα μπλε και τα μωβ.

Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα νύχια αμύγδαλο ως καμβά για να δημιουργήσετε μανικιούρ με γκλίτερ, κοσμήματα ή nail art όλων των ειδών. Οι ρίγες και τα πουά αποτελούν την πιο εύκολη επιλογή.

Advertisements

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα