Μην χασετε

Πως να επιλέξεις το ιδανικό σχήμα νυχιών για σένα

Τετράγωνο, οβάλ, αμυγδαλωτό, squoval … υπάρχουν αμέτρητα ονόματα για σχήματα νυχιών.

Εάν δεν έχετε καταλάβει πλήρως το σχήμα των νυχιών σας (από το πιο δημοφιλές έως το πιο “περίεργο”), τότε ο παρακάτω μίνι οδηγός όχι μόνο θα σας βοηθήσει να βρείτε το πιο κατάλληλο σχήμα για εσάς.

Διότι στην πραγματικότητα δεν εμφανίζονται όλοι οι τόνοι και τα σχέδια των νυχιών υπέροχα σε όλα τα σχήματα. Το nude για παράδειγμα, ένα πολύ κλασικό – και για κάποιες βαρετό χρώμα – δείχνει εξαιρετικά όμως ενδιαφέρον στα νύχια “μπαλαρίνα.”

 

Advertisements

Οβάλ νύχια

Πρόκειται για ένα από τα πιο κλασικά σχήματα που ταιριάζει τόσο σε πλατιές όσο και σε στενές βάσεις. Έχουν στρογγυλεμένες άκρες, ενώ λόγω του στρογγυλού τους σχήματος είναι πιο ανθεκτικό στα σπασίματα. Η βασική του διαφορά από τα στρογγυλά νύχια είναι το πλάγιο λιμάρισμα και η πιο έντονη και στενή στρογγυλή μύτη, καθώς επίσης και το μήκος τους που είναι μεγαλύτερο. Είναι τέλεια επιλογή για σένα αν αγαπάς τα μεσαία/μακριά νύχια, ενώ το οβάλ κάνει τα δάχτυλα να φαίνονται πιο μακριά και λεπτά.

 

Στρογγυλά νύχια

Θυμίζουν πολύ τα οβάλ αλλά είναι πιο κοντά και η μύτη τους είναι πιο πλατιά και πιο στρογγυλή. Τα πλάγια του νυχιού λιμάρονται κάθετα και οι άκρες τους ακολουθούν την γενικότερη καμπύλη της μύτης του δαχτύλου. Εξίσου πολύ ανθεκτικά και κατάλληλα για όσες γυναίκες έχουν κοντά νύχια ή νύχια που δεν μακραίνουν πολύ εύκολα.

Advertisements

 

Τετράγωνα νύχια

Ίσως το πιο δημοφιλές, το τετράγωνο σχήμα ταιριάζει σε όλα τα μήκη νυχιών. Έχει έντονες και ευδιάκριτες γωνίες, με άκρες που μπορούν να γίνουν αρκετά ευάλωτες σε σπασίματα. Καλύτερα να αποφεύγεται αν τα δάχτυλά σου δεν είναι πολύ μακριά ή αν η βάση των νυχιών σου είναι πλατιά, καθώς δεν δείχνει κολακευτικό το αποτέλεσμα. Είναι το ιδανικότερο σχήμα αν είσαι λάτρις του γαλλικού μανικιούρ.

 

Advertisements

 

Squoval νύχια

Είναι τα τετράγωνα νύχια με τις στρογγυλεμένες άκρες. Το συγκεκριμένο σχήμα νυχιών είναι κάτι ενδιάμεσο στα οβάλ και το τετράγωνο με τις γωνίες του να είναι πιο καμπυλωτές και λιγότερο αιχμηρές.

Το squoval είναι ιδανικό για εσένα αν σου αρέσει μεν το τετράγωνο σχήμα, έχεις όμως κακή εμπειρία με τα συνεχή και αναπόφευκτα σπασίματα. Ταιριάζει σε όλα τα δάχτυλα, αλλά ιδιαίτερα σε νύχια με πλατιά βάση, ασχέτως με το μήκος που θα επιλέξεις.

 

 

Αμυγδαλωτά νύχια

Τα νύχια σε σχήμα αμύγδαλο βρίσκονται ανάμεσα στα οβάλ και τα στιλέτο. Έχουν πλατιά βάση και κωνική στρογγυλεμένη μύτη. Ουσιαστικά είναι πιο μυτερά από τα οβάλ και πιο στρογγυλεμένα από τα στιλέτο.

Πρόκειται για ένα σχήμα που επιμηκύνει τα δάχτυλα και είναι ιδανικό για εσένα εάν λατρεύεις τα μεσαία ή μακριά νύχια, ή αν έχεις πιο κοντά δάχτυλα. Δυστυχώς όμως είναι αρκετά εύθραυστο και ευαίσθητο λόγω της λεπτής του μύτης, γι’ αυτό και συνήθως εφαρμόζεται σε τεχνητά νύχια (ακρυλικά ή τζελ).

 

 

Stiletto Nails ή μυτερά νύχια

Τα stiletto nails θυμίζουν αρκετά τα αμυγδαλωτά, αλλά είναι πολύ πιο μυτερά. Συνήθως δημιουργούνται σε μακριά νύχια με την βοήθεια του τζελ ή του ακρυλικού, αλλά μπορούν να δημιουργηθούν και σε μεσαίου μήκους.

Το τόσο λεπτό και μυτερό τους σχήμα τα καθιστά ιδιαιτέρως εύθραυστα αλλά και δύσκολα στην καθημερινότητα.

 

Νύχια μπαλαρίνα

Τα ballerina nails, που έχουν δανειστεί το όνομά τους από τις πουέντ της μπαλαρίνας, αναφέρονται σε ένα παρεμφερές σχήμα με τα στιλέτο, με τη διαφορά όμως ότι έχουν φλατ και όχι μυτερή μύτη.

Τα μακριά αυτά ξεχωριστά νύχια δεν είναι ιδιαίτερα πρακτικά στην καθημερινότητα, όμως έχουν την τάση να επιμηκύνουν και να λεπταίνουν οπτικά τα δάχτυλα. Μπορούν να δημιουργηθούν και σε πιο κοντά νύχια, αλλά το σχήμα τους αναδεικνύεται καλύτερα όταν έχουν μήκος.

 

 

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα