Μην χασετε

Πως να διαλέξεις το σωστό conditioner για εσένα

Μάθε αν έχεις κάνει τη σωστή επιλογή.

Advertisements

Το conditioner είναι κάτι που δεν πρέπει να παραλείπεις για τη σωστή περιποίηση των μαλλιών σου. Πώς μπορείς όμως να ξέρεις ότι έχεις επιλέξει το σωστό για εσένα;

Το conditioner που ξεπλένεται

Συνήθως κάθε σαμπουάν συνοδεύεται από ένα conditioner που ξεπλένεται. Αυτός είναι και ο πιο συνηθισμένος τύπος conditioner. Αυτά περιέχουν λιπαρές αλκοόλες, και σιλικόνες που δημιουργούν ένα στρώμα στα μαλλιά και τα κάνουν λαμπερά, λεία και απαλά.

Υπέρ

Τα conditioners αυτά λειτουργούν πολύ καλά. Κάνουν τα μαλλιά εύκολα στο χτένισμα, απαλά, λαμπερά και σου δίνει τον έλεγχο τους.

Κατά

Οι λιπαρές αλκοόλες και οι σιλικόνες καλύπτουν τα μαλλιά κάνοντας τα βαριά και επίπεδα. Προτίμησε το αν έχεις κανονική ή χοντρή τρίχα, ενώ αν έχεις λεπτή τρίχα, προτίμησε τουλάχιστον ένα που δεν έχει σιλικόνη
και να τα χρησιμοποιείς μόνο στις άκρες των μαλλιών σου.

Conditioner που μένει στα μαλλιά (leave-in)

Ενώ μπορεί να νομίζεις ότι αν αφήσεις ένα προϊόν στα μαλλιά σου θα τα κάνει πιο βαριά και θα χάσουν τον όγκο τους, τα conditioners που δεν ξεπλένονται είναι ειδικά σχεδιασμένα να έχουν πολύ ελαφριά σύνθεση. Τα συστατικά που περιέχουν αυτά τα conditioners κάνουν τα μαλλιά λαμπερά και απαλά και μένουν στις κατεστραμμένες περιοχές τις τρίχας κάνοντας την να δείχνει υγιής. Οι σιλικόνες που περιέχουν είναι διαφορετικές από αυτές που περιέχουν τα conditioners που ξεπλένονται. Εξατμίζονται πιο γρήγορα και έτσι δεν βαραίνουν τα μαλλιά.

Υπέρ

Advertisements

Έχουν πιο ελαφριά υφή και και δεν βαραίνουν τα μαλλιά.

Κατά

Είναι πολύ ελαφριά για γυναίκες με πιο χοντρή τρίχα ή για μαλλιά που φριζάρουν .
Προτίμησε το αν έχεις πολύ λεπτές τρίχες και δεν να μειωθεί ο όγκος των μαλλιών σου. Ακόμη προτίμησε τα αν χρησιμοποιείς πολύ συχνά πιστολάκι ή σίδερο μαλλιών καθώς επειδή μένουν πάνω στα μαλλιά, προστατεύουν την τρίχα.

Αν τα μαλλιά σου χρειάζονται εντατική ενυδάτωση μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τα 2 είδη conditioner. Μην το παρακάνεις όμως στην ποσότητα και φρόντισε να βάλεις περισσότερο στις άκρες.

womenonly.gr

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα