Μην χασετε

Πως να ανανεώσετε τα παλιά σας παπούτσια με απλούς τρόπους

Υπάρχουν φορές που τα αγαπημένα ή τα πιο βολικά σας παπούτσια αρχίζουν να φθείρονται από την συνεχή χρήση, είτε απλά βαριέστε να φοράτε τα ίδια και τα ίδια και θέλετε να κάνετε μια ανανέωση. Δεν είναι απαραίτητο όμως να αγοράζετε καινούργια ζευγάρια παπούτσια, όταν μπορείτε με πολύ πιο οικονομικό τρόπο να αποκτήσετε ένα «ολοκαίνουργο» ζευγάρι.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να βάλετε την φαντασία σας να δημιουργήσει, να επιλέξετε τα κατάλληλα υλικά και να ανανεώσετε τα παλιά σας παπούτσια βάζοντας την δική σας πινελιά.

Επιλέξτε ανάμεσα σε glitter, χρώμα, στρας, δαντέλα, τρουκς, φιόγκους ή ύφασμα τι είναι αυτό που σας αρέσει περισσότερο και ξεκινήστε την δημιουργική δουλειά.

Ακολουθούν μερικοί από τους πιο απλούς τρόπους ανανέωσης παπουτσιών:

Advertisements
Στολίστε τα με glitter

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εφαρμόσετε μια κόλλα στα σημεία που θέλετε να κολλήσετε την χρυσόσκονη. Στη συνέχεια ρίξτε την χρυσόσκονη στο χρώμα της αρεσκείας σας, πιέστε την ελαφρά για να κολλήσει και τινάξτε το παπούτσι για να φύγει όσο glitter δεν έχει κολλήσει. Έτσι απλά μπορείτε να ανανεώσετε τα παλιά σας παπούτσια.

Με αυτή την τεχνική μπορείτε να στολίσετε το τακούνι της γόβας σας, να την μετατρέψετε ολόκληρη σε ένα glitter παπούτσι ή να βάλετε χρυσόσκονη στο τακούνι και την σόλα. Επίσης, μπορείτε να ανανεώσετε τα sneakers ή τις μπαλαρίνες σας (ολόκληρα ή σε ένα μέρος αυτών). Τέλος, δοκιμάστε ακόμη να βάλετε glitter στα ankle boots, τις μπότες σας ή οποιοδήποτε παπούτσι επιθυμείτε.

Δείτε παρακάτω μερικά παραδείγματα:

Advertisements
Βάψτε τα με σπρέι μπογιάς ή με πινέλο

Χρησιμοποιώντας ένα σπρέι μπογιάς στο χρώμα της αρεσκείας σας ή και συνδυασμό χρωμάτων, μπορείτε να ανανεώσετε τα παλιά σας παπούτσια με πολύ απλό τρόπο. Πάρτε το ζευγάρι των παπουτσιών που θέλετε να κάνετε καινούργιο και βάψτε το με το σπρέι. Αν δεν θέλετε να βάψετε όλο το παπούτσι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαρτοταινία για να περιορίσετε ένα κομμάτι του παπουτσιού και να βάψετε μόνο αυτό. Ή να την χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε διάφορα σχέδια, πχ καρδιά, ρόμβους, τρίγωνα κλπ.

Τα παραδείγματα που ακολουθούν θα σας δώσουν υπέροχες ιδέες:

Κολλήστε τρουκς, πέρλες, στρας, φιόγκους ή κοσμήματα

Με την βοήθεια μιας κόλλας μπορείτε να τοποθετήσετε οτιδήποτε θέλετε πάνω στα παλιά σας παπούτσια. Στολίστε τα λοιπόν σε όλο τους το εύρος ή σε συγκεκριμένα σημεία κολλώντας στρας, πέρλες, τρουκς, φιόγκους κλπ. Κολλήστε τα διάσπαρτα ή σχηματίζοντας ότι επιθυμείτε.

Προκειμένου να πάρετε ιδέες για να ανανεώσετε τα παλιά σας παπούτσια δείτε μερικά έτοιμα σχέδια:

Advertisements
Αν πάλι θέλετε να αλλάξετε εντελώς το παλιό σας ζευγάρι παπούτσια ή να καλύψετε ένα φθαρμένο κομμάτι του

Σε περίπτωση που ψάχνετε έναν τρόπο να ανανεώσετε τα παλιά σας παπούτσια ακόμη κι αν έχουν φθαρεί, μπορείτε να τα ντύσετε με οποιοδήποτε ύφασμα επιθυμείτε. Είτε με κάποιο print, είτε με μονόχρωμο ύφασμα από βαμβάκι, βελούδο, σουέτ, δαντέλα ή δέρμα.

Ρίξτε μια ματιά σε μερικά παραδείγματα:

Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχουν πολλοί ακόμη τρόποι για να ανανεώσετε τα παλιά σας παπούτσια.

beautetinkyriaki.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα