Μην χασετε

Πως μπορείτε εύκολα και γρήγορα να τονώσετε την κουρασμένη επιδερμίδα σας

Παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιούμε την ίδια ενυδατική κρέμα, κάποιες φορές κάποιες φορές νιώθουμε την επιδερμίδα μας ξηρή με μια αίσθηση «τραβήγματος». Ενδεχομένως να φαίνεται θαμπή και κουρασμένη. Το φαινόμενο εντείνεται τον χειμώνα, που λόγω του κρύου, την αφυδατώνει ακόμα περισσότερο.

Advertisements

Η λύση στη στιγμή

Σύμφωνα με τις αρχές της αρωματοθεραπείας, κάποια φυτικά έλαια ωφελούν την επιδερμίδα άμεσα και μακροπρόσθεσμα. Ταυτόχρονα όμως διεγείρουν όλες τις αισθήσεις, δημιουργούν ευεξία, χαλαρώνουν τον νου και μας τονώνουν.

Γιατί να επενδύσουμε σε ένα ξηρό έλαιο

«Η επιδερμίδα μου είναι πιο απαλή, ξεκούραστη», «Ηρεμεί το δέρμα μου», «Η όψη δείχνει αμέσως πιο λαμπερή». Αυτές είναι μερικές από τις πρώτες εντυπώσεις των γυναικών κάθε ηλικίας που χρησιμοποιούν έλαια.

Το κύριο πλεονέκτημα τους είναι ότι ενυδατώνουν και ανακουφίζουν σε βάθος την επιδερμίδα. Για την ακρίβεια, προσφέρουν στην επιφανειακή στοιβάδα της τα απαραίτητα λιπαρά οξέα και αμινοξέα τα οποία σφραγίζουν την υγρασία στο εσωτερικό της.

Αποτέλεσμα; Το δέρμα αποκτά αμέσως αίσθηση άνεσης, απαλότητα και λάμψη. Επιπλέον, χάρη στις κινήσεις μασάζ κατά τη διάρκεια της εφαρμογής του τονώνουμε την κυκλοφορία του αίματος και την οξυγόνωση και θρέψη των κυττάρων.

Παράλληλα, χάρη στην ξηρή του σύσταση δεν αφήνει κάποιο ίχνος λιπαρότητας. Ωστόσο, τα ευεργετικά του αποτελέσματα δεν είναι μόνο αυτά. Η πολυτελής του αίσθηση, το ξεχωριστό άρωμά του και η ρευστή υφή του είναι παράγοντες που προσφέρουν μια αίσθηση πολυτέλειας και κάνουν απολαυστική τη φροντίδα μας κάθε φορά που το εφαρμόζουμε στο πρόσωπο και τον λαιμό.

Tip: Εφαρμόζουμε το έλαιο είτε μόνο του είτε αναμειγνύοντάς το με την ενυδατική μας κρέμα, για ενισχυμένη ενυδάτωση και θρέψη.

Εξαιρετικά πλούσια σε λιπίδια είναι τα εξής έλαια:

-Ελιάς
-Αγριοτριανταφυλλιά
-Ηλίανθου
-Καλαμποκιού
-Βερίκοκο
-Ρυζιού
-Πασιφλόρας

Τέλος, μερικά από τα καλύτερα φυτικά εκχυλίσματα που διασφαλίζουν την αναγέννηση και την θωράκιση της άμυνας της επιδερμίδας είναι τα εξής:

Advertisements

χαμομήλι, γεράνι, τα οποία διαθέτουν καταπραϋντικές ιδιότητες

λεβάντα που χαρίζει αντιοξειδωτική προστασία,

έλαιο από τον φλοιό πορτοκαλιού προστατεύει το κολλαγόνο

τριαντάφυλλο, που βελτιώνει τη φωτεινότητα και τον τόνο

μαντζουράνα, δενδρολίβανο έχουν αντιβακτηριδιακές και τονωτικές ιδιότητες

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα