Μην χασετε

Πως μπορείς να καθαρίσεις το σφουγγαράκι του μέικ απ με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο

Πότε ήταν η τελευταία φορά που καθάρισες τα σφουγγαράκια του μέικ απ; Θυμάσαι τι χρώμα είχαν όταν τα αγόρασες; Αν όχι, πολύ πιθανό τα βακτήρια και τα υπολείμματα προϊόντων μακιγιάζ που έχουν συσσωρευτεί πάνω τους να είναι ο λόγος που δεν μπορείς να απαλλαγείς από την ακμή.

Advertisements

Παρακάτω θα βρεις την απάντηση στην ερώτηση «Πώς να καθαρίσω το σφουγγαράκι του μέικ απ;».

Πώς να καθαρίσω το σφουγγαράκι του μέικ απ;

Ξεκίνησε ρίχνοντας λίγο σαμπουάν για μωρά ή ειδικό καθαριστικό πάνω στο νωπό σφουγγαράκι. Στη συνέχεια, κάνε μασάζ με τα χέρια σου, ρίχνοντας παράλληλα πάνω του νερό και στίβοντάς το. Έτσι θα απομακρυνθούν όλα τα υπολείμματα foundation και concealer.

Εάν το σφουγγαράκι σου είναι πραγματικά βρώμικο, τότε βύθισέ το σε ένα μπολ με νερό και καθαριστικό, ακριβώς όπως θα έκανε με ένα ταψί με καμμένα λίπη. Άφησέ το εκεί για κάποιες ώρες και μετά καθάρισέ το κανονικά.

Προσοχή!: Μην χρησιμοποιείς κοινά σαπούνια για αυτήν τη δουλειά γιατί μπορεί να καταστρέψεις το πολύτιμο σφουγγαράκι σου. Ο μόνος λόγος που προτείνουμε τη χρήση σαμπουάν για μωρά, αν δεν έχεις ειδικό καθαριστικό προϊόν, είναι γιατί έχει ιδιαίτερα ελαφριά σύνθεση.

Τι να κάνω αν δεν καθαρίζει με τίποτα;

Εάν το σφουγγαράκι σου δεν καθαρίζει με τίποτα, αυτό είναι ένα πολύ καλό σημάδι ότι μάλλον ήρθε η ώρα να αγοράσεις ένα καινούριο. Πονάει, το ξέρουμε, αλλά είναι αλήθεια!

Κάθε πότε θα πρέπει να το καθαρίζω;

Σε έναν ιδανικό κόσμο θα το καθάριζες κάθε μέρα. Επειδή όμως ξέρουμε ότι είσαι girl boss και δεν προλαβαίνεις, θα σου προτείναμε να το καθαρίζουν τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα. Εάν το χρησιμοποιείς βέβαια συχνά ή αν είσαι makeup artist και κάνεις το μακιγιάζ άλλων, τότε θα πρέπει να το καθαρίζεις μετά από κάθε χρήση.

Πώς μπορώ να το διατηρήσω καθαρό;

News Flash! Όταν αφήνεις το σφουγγαράκι σου πάνω στο μπουντουάρ σου ή το πετάς στο συρτάρι με τα καλλυντικά, επιτρέπεις στα βακτήρια και τη βρωμιά να κάνουν πάρτι. Προτίμησε να το αποθηκεύεις σε μία αεριζόμενη θήκη.

Advertisements

missbloom.gr

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα