Μην χασετε

Πως θα κάνετε την είσοδο του σπιτιού σας ένα όμορφο σημείο που θα καλωσορίζει τους καλεσμένους

Το έχουμε ξαναπεί: η είσοδος είναι το πρώτο πράγμα που συναντά οποιοσδήποτε μπαίνει σε ένα σπίτι. Αυτός είναι και ο λόγος που προσπαθούμε να κάνουμε την είσοδο του σπιτιού ένα ελκυστικό σημείο που θα καλωσορίζει τους καλεσμένους. Τι γίνεται όμως όταν είναι… ανύπαρκτη;

Advertisements

Η παρακάτω είσοδος αποδεικνύει πως με μερικές απλές και έξυπνες κινήσεις μπορείτε να κάνετε θαύματα.
Ο χώρος της παραπάνω φωτογραφίας βρίσκεται στο πίσω μέρος του σπιτιού και ενώνει το γκαράζ, το πλυσταριό και το υπόγειο με το υπόλοιπο σπίτι. Πρόκειται για ένα χώρο με μεγάλη κινητικότητα καθώς από εκεί μπαίνουν και βγαίνουν οι ιδιοκτητες του σπιτιού. Δεν φαινόταν κακή ιδέα λοιπόν να αφήνουν εκεί τα παπούτσια τους, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας άδειος χώρος που απλά φιλοξενεί… παπούτσια. Όχι και ό,τι καλύτερο να αντικρίζει κανείς όταν επιστρέφει από τη δουλειά.

Όπως έχουμε ξαναπεί, υπάρχουν αποθηκευτικές λύσεις για όλα. Έτσι λοιπόν στο σημείο που βρίσκονταν τα παπούτσια τοποθετήθηκε μια στενή και όρθια παπουτσοθήκη σε λευκό χρώμα. Όπως μπορείτε να δείτε αποτελείται από πολλά ξεχωριστά «συρτάρια». Αυτό σημαίνει πως εκτός από παπούτσια μπορεί κανείς να αποθηκεύσει και καπέλα, γάντια, φουλάρια και άλλα αξεσουάρ.

Η επόμενη έξυπνη κίνηση ήταν ο καθρέπτης που μπήκε στον τοίχο. Έκανε τον χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος, αλλά και πιο φωτεινός καθώς βρίσκεται σε σημείο που αντανακλά το φως. Αριστερά από τον καθρέπτη βρίσκονται δύο πολύ όμορφα διακοσμητικά γλαστράκια ενώ πάνω από την παπουτσοθήκη βρίσκονται γάντζοι και ένα ιδιαίτερο έργο τέχνης. Η σύνθεση ολοκληρώνεται με ένα μακρόστενο χαλάκι που έχει μπει κατά μήκος της παπουτσοθήκης και δίνει στην μικρή είσοδο μια όμορφη διακοσμητική υφή.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα σκεφτείτε πως δεν υπάρχουν περιθώρια για διακοσμητικές παρεμβάσεις στη μικρή σας είσοδο, φέρτε στο μυαλό σας αυτό το παράδειγμα που αποδεικνύει πως όλα είναι εφικτά.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα