Μην χασετε

Πως θα εξαφανίσετε τις άσχημες μυρωδιές από τα πλαστικά σας δοχεία

Γυρίστε σελίδα στη σχέση σας με τα τάπερ και βάλτε οριστικό τέλος στις επίμονες κι ανεπιθύμητες μυρωδιές τροφίμων.

Advertisements

Μπορεί ακόμα η εποχή να μην είναι κατάλληλη για πικ-νικ στη φύση, αλλά πιθανόν να έχετε κουραστεί να κλείνετε τη μύτη σας κάθε φορά που ανοίγετε τα σκεύη αποθήκευσης φαγητού όταν επιστρέφετε από τη δουλειά. Μάλιστα, οι μυρωδιές που βγάζουν συχνά δε θυμίζουν καθόλου τις απολαυστικές λιχουδιές που είχατε τοποθετήσει σε αυτά ενώ είναι τόσο επίμονες που δε φεύγουν όσο και να τα πλένετε! Το αποτέλεσμα; Προτιμάτε να αφήνετε τα τάπερ σας να στοιβάζονται στα ντουλάπια της κουζίνας σας και καταφεύγετε σε συσκευασία με αλουμινόχαρτο και σελοφάν.

Τα καλά νέα: μπορείτε εύκολα να εξαφανίσετε τελείως τις άσχημες μυρωδιές του φαγητού από τα τάπερ. Μετά από κάθε χρήση, δεν έχετε παρά να τα πλύνετε πολύ καλά και να τα αφήσετε να στεγνώσουν. Στη συνέχεια, σκουπίστε τα με ένα βαμβακερό πανί και τοποθετήστε τα στο ψυγείο για μια ολόκληρη μέρα. Με αυτόν τον τρόπο, θα ξεφορτωθείτε για τα καλά όλες τις ανεπιθύμητες μυρωδιές!

Μυρίζει άσχημα και το θερμός που βάζετε τον καφέ ή το τσάι σας; Υπάρχει λύση και για αυτό! Γεμίστε το με ζεστό νερό και προσθέσετε 1 κ.σ. μαγειρική σόδα. Κλείστε το, ανακινήσετε το καλά και αφήστε τη σόδα να δράσει για 20-25 λεπτά. Τέλος, ξεβγάλετέ το καλά με κρύο νερό και μην του βάλετε το καπάκι μέχρι την επόμενη φορά που θα το χρησιμοποιήσετε.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα