Μην χασετε

Πως η ντομάτα ωφελεί στην περιποίηση του δέρματος σου

Είτε διαλέξεις ντοματίνια, είτε μεγάλες ντομάτες είτε παραδοσιακές ποικιλίες ντομάτας, η εποχή της ντομάτας είναι μια από τις καλύτερες στιγμές του χρόνου. Αποδεικνύεται ότι πέρα ​​από το ότι είναι νόστιμες, μια δίαιτα με ντομάτες έχει και οφέλη για την περιποίηση του δέρματος.

Advertisements

Οι ντομάτες είναι γεμάτες βιταμίνες και αντιοξειδωτικά και είναι «χαμηλών θερμίδων, αλλά θρεπτικά πυκνές που σημαίνει ότι είναι γεμάτες με μεγάλες ποσότητες βιταμινών, ανόργανων συστατικών και φυτοθρεπτικών συστατικών» λέει στο Good Housekeeping, η Stefani Sassos, διατροφολόγος του Good Housekeeping Institute. «Η έντονη κόκκινη απόχρωση της ντομάτας προέρχεται από ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που είναι γνωστό ως λυκοπένιο. Είναι επίσης γεμάτη με βιταμίνη C, φυτικές ίνες, κάλιο, ακόμη και φολικό».

Ποια είναι τα οφέλη της ντομάτας στο δέρμα σου;

Οι ντομάτες έχουν οφέλη στην περιποίηση του δέρματος. Αλλά προτού αρχίσεις να αλείφεις χυμό ντομάτας στο δέρμα σου ή τρίβεις φέτες ντομάτας στο πρόσωπό σου, πρόσεξε. Η Dr. Melissa Kanchanapoomi Levin, δερματολόγος και ιδρυτής της Entière Dermatology, συμβουλεύει να αποφεύγεις τις μεθόδους DIY. «Γενικά, κάθε όξινο φρούτο ή λαχανικό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στο δέρμα», λέει.

Μην ανησυχείς όμως γιατί υπάρχουν πολλά προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας που είναι ειδικά σχεδιασμένα, βάσει των ιδιοτήτων του καροτενοειδούς. Να τι σημαίνει αυτό για το δέρμα σου:

Η βιταμίνη C διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου. Η βιταμίνη C χρησιμοποιείται ευρέως στην περιποίηση του δέρματος και «οι ντομάτες περιέχουν αρκετή βιταμίνη C, ένα αντιοξειδωτικό που μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών και στη φυσική διέγερση της σύνθεσης του κολλαγόνου», λέει η Stefani Sassos.

Το λυκοπένιο προστατεύει τις ελεύθερες ρίζες και τις βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία. «Για το δέρμα, το λυκοπένιο όχι μόνο εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες αλλά επίσης προστατεύει από το οξειδωτικό στρες και την υπεριώδη ακτινοβολία, δηλαδή τον ήλιο), σημειώνει η Dr Levin. «Όπως και στην λήψη από το στόμα, το λυκοπένιο έχει αποδειχθεί ότι έχει επίσης αντιοξειδωτικές ιδιότητες», λέει η Levin.

Σημειώνει, ωστόσο, ότι έχει γίνει περισσότερη έρευνα για το λυκοπένιο όταν λαμβάνεται δια του στόματος, οπότε όταν οι ασθενείς της την ρωτούν για τη χρήση αυτού του ισχυρού αντιοξειδωτικού, συνήθως τους προτείνει να το παίρνουν από τις τροφές.

ΠΗΓΗ

Advertisements

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα