Μην χασετε

Πράσινο τσάι: 8 εναλλακτικές χρήσεις του που μπορεί να μην ήξερες

Εκτός της αυτονόητης, φυσικά…

Advertisements

Το πράσινο τσάι είναι ένα αγαπημένο κομμάτι της ιαπωνικής κουλτούρας που έχει αποκτήσει μεγάλη αξία με τα χρόνια, κυρίως για τα οφέλη του στην υγεία. Αν δεν είσαι από τους φανατικούς  μπορεί να εκπλαγείς όταν μάθεις ότι το πράσινο τσάι έχει στην πραγματικότητα πολύ περισσότερες χρήσεις εκτός από αυτή του εύγευστου ροφήματος. Είτε χρησιμοποιείς σκόνη matcha είτε τα τυπικά φακελάκια, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις με πολλούς τρόπους. Μάλιστα δεν χρειάζεται καν να πίνεις πράσινο τσάι για να αποκομίσεις  κάποια από τα οφέλη του!

Διάβασε μερικές από τις πιο εκπληκτικές χρήσεις του πράσινου τσαγιού που πρέπει να δοκιμάσεις.

1. Φτιάξε το σπασμένο νύχι σου χρησιμοποιώντας απλά το φακελάκι
Εάν σπάσεις ένα νύχι, ένα tea bag μπορεί να σε βοηθήσει να το διορθώσεις . Πώς; Κόβεις ένα μικρό τετράγωνο κομμάτι από το φακελάκι και το τοποθετείς  πάνω στο σπασμένο νύχι. Προσέχεις να μην προεξέχει από το νύχι σου και περνάς από πάνω μία στρώση από τη βάση σου. Περιμένεις να στεγνώσει και είναι έτοιμο

Διάβασε περισσότερα μυστικά και tips που κάθε Νοικοκυρά πρέπει να ξέρει

2. Καταπολέμησε τις μυρωδιές  στο σπίτι σου
Τα αχρησιμοποίητα φακελάκια τσαγιού μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να εξαλείψουν τις οσμές στο σπίτι σου, που αναδύονται από το ψυγείο, τα σκουπίδια, τα παπούτσια και ακόμη και να αρωματίσουν το συρτάρι με τα  εσώρουχά σου.

3. Καθάρισε το λίπος από τα βρώμικα πιάτα
Ακόμη και τα χρησιμοποιημένα φακελάκια  τσαγιού εξακολουθούν να είναι χρήσιμα! Τα χρησιμοποιημένα φακελάκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την απομάκρυνση του λίπους από τα βρώμικα πιάτα. Λειτουργούν λίγο σαν σφουγγάρια!

4. Χρησιμοποίησέ το ως καθαριστικό
Το πράσινο τσάι μπορεί πραγματικά να βοηθήσει σε πολλές δουλειές του σπιτιού. Μπορείς να το προσθέσεις στο νερό της σφουγγαρίστρας όταν καθαρίζεις το παρκέ. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις κρύο τσάι για να καθαρίσεις τα έπιπλα. Μπορείς ακόμη να ψεκάσεις με αυτό τα τζάμια και να τα καθαρίσεις. Δεν φαντάζεσαι πόσο λαμπερά θα γίνουν.

5. Φτιάξε μια βάση για το ποτ-πουρί σου
Όχι μόνο μπορεί το πράσινο τσάι να σε βοηθήσει να καθαρίσεις το σπίτι, αλλά είναι επίσης ότι καλύτερο για την όσφρησή σου! Χρησιμοποιώντας φύλλα πράσινου τσαγιού ως βάση, μπορείς να φτιάξεις ποτ-πουρί. Απλά πρόσθεσε όσα αποξηραμένα βότανα, λουλούδια και έλαια σου αρέσουν.

Advertisements

6. Βελτίωσε τη στοματική σου υγεία
Όλοι γνωρίζουμε ότι ο καφές και η σόδα μπορεί να λεκιάζουν τα δόντια μας, αλλά το πράσινο τσάι μπορεί πραγματικά να βοηθήσει την οδοντική σου υγεία, όσο το πίνεις χωρίς ζάχαρη. Χάρη στα μόρια που ονομάζονται κατεχίνες, η κατανάλωση ενός φλιτζανιού πράσινου τσαγιού την ημέρα μπορεί ακόμη και να προστατεύσει τα δόντια σου.

Διάβασε περισσότερα μυστικά και tips που κάθε Νοικοκυρά πρέπει να ξέρει

8. Χάνεις βάρος ενώ κοιμάσαι
Το πράσινο τσάι μπορεί να παρασκευαστεί με τρόπο που να μην περιέχει θερμίδες. Ενώ είναι ήδη γνωστό ότι βοηθά στην απώλεια βάρους  ειδικά όταν παίρνει τη θέση ενός πιο θερμιδοφόρου ροφήματος, μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος ενώ κοιμάσαι! Συνήθως προτείνεται να πίνεις το τσάι 2 ώρες πριν πας για ύπνο για να δεις αποτελέσματα

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα