Μην χασετε

Που κρύβεται η ευτυχία; Μία επιστημονική μελέτη που κράτησε πάνω από 75 χρόνια βρήκε την απάντηση

Έχετε ακούσει τη μελέτη του Χάρβαρντ που έτρεξε για 75 χρόνια με σκοπό να αξιολογήσει τι μας κάνει ευτυχισμένους; Είναι μια επαναστατική μελέτη στη ψυχολογία…

Οι ερευνητές μελέτησαν τη ζωή ανθρώπων για πάνω από 75 χρόνια και συνεχίζουν να παρακολουθούν τα παιδιά τους. Και σύμφωνα με το ψυχίατρο Robert Waldinger, διευθυντή της συγκεκριμένης μελέτης, ανακάλυψε τι μας κρατάει ευτυχισμένους και υγιείς για όλη μας τη ζωή.

Αν υποθέτετε πως η φήμη και τα χρήματα είναι αυτά που φέρνουν την ευτυχία, δεν είστε οι μόνοι, αλλά σύμφωνα με τον Δρ Waldinger, κάνετε λάθος. Το μήνυμα που λαμβάνουμε από αυτή την 75ετή μελέτη είναι το εξής: Οι καλές σχέσεις μας κρατούν πιο ευτυχισμένους και πιο υγιείς. Δεν παίζει τόσο σημαντικό ρόλο ο αριθμός των φίλων που έχουμε, αλλά αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η ποιότητα των σχέσεων.

Η μελέτη αποκάλυψε επίσης πως οι αυθεντικές σχέσεις συμβάλουν στην ηρεμία του νευρικού συστήματος, στην υγεία του εγκεφάλου και μειώνουν τη συναισθηματική δυσφορία. Τα στοιχεία έδειξαν επίσης πως εκείνοι που βιώνουν τη μοναξιά έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να ζήσουν πιο λίγα χρόνια σε σχέση με εκείνους που περιρτυγιρίζονται από φίλους.

Advertisements

Δεν έχει σημασία αν έχετε εκατοντάδες φίλους στο Facebook ή είστε σε αυτό που πιστεύετε ότι είναι μια θαυμάσια σχέση αγάπης, σύμφωνα με την επιστήμη η  ποιότητα  των σχέσεων είναι αυτή που μετράει. Αυτό σημαίνει ότι η ειλικρίνεια, ο σεβασμός, η εμπιστοσύνη και πάνω από όλα η αγάπη είναι οι υψηλότερες προτεραιότητες.

Αυτή είναι μια πολύ καλή υπενθύμιση για όλους μας να καλλιεργούμε αυθεντικές σχέσεις. Θα μπορούσατε να έχετε όλα τα χρήματα στον κόσμο, αλλά χωρίς αγάπη και βαθιές σχέσεις, δεν θα είστε ποτέ ευτυχισμένοι και είναι πολύ πιθανό να ζήσετε πολύ λίγα χρόνια.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα