Μην χασετε

Πορτοκαλόπιτα με σοκολάτα του Λεωνίδα Κουτσόπουλου όπως την παρουσίασε στο MasterChef

Ένα γλυκό που θέλεις να το γευθείς με το που το αντικρίζεις.

Advertisements

 

Για το σιρόπι:

  • 750 γραμμάρια νερό
  • 500 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 πορτοκάλι

 

Για τη ζύμη:

  • 250 γραμμάρια ζάχαρη
  • 250 γραμμάρια ηλιέλαιο
  • 125 γραμμάρια γάλα
  • 180 γραμμάτια γιαούρτι
  • 5 γραμμάρια baking powder
  • 5 γραμμάρια σόδα
  • 1 στικ βανίλιας
  • 180 γραμμάρια αυγά
  • 300 γραμμάρια πούλπα πορτοκαλιού
  • 500 γραμμάρια φύλλο κρούστας (ξερό)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε το σιρόπι σε χαμηλή φωτιά έχοντας βάλει μέσα το πορτοκάλι κομμένο στα δυο.
  • Σβήνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Για τη ζύμη: Ανοίγουμε τα φύλλα και τα αφήνουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος να ξεραθούν καλά.
  • Τα σπάμε με το χέρι σε μεγάλα κομμάτια.
  • Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί σε μια μπασίνα και προσθέτουμε τα φύλλα.
  • Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί στους 180 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και προσθέτουμε το σιρόπι.

 

Ελβετική μαρέγκα:

  • 115 γραμμάρια ασπράδι
  • 225 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 στικ βανίλιας
  • 1 γραμμάριο αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπεν μαρί ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και φτάνουμε το μείγμα στους 70 βαθμούς τουλάχιστον.
  • Βάζουμε το μείγμα στο μίξερ με το σύρμα και χτυπάμε μέχρι να σφίξει πολύ καλά η μαρέγκα.

 

Ναμελάκα:

  • 320 γραμμάρια γάλα
  • 120 ζάχαρη
  • 20 γραμμάρια γλυκόζη
  • 20 γραμμάρια ζελατίνη
  • 800 γραμμάρια κρέμα
  • 400 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος
  • 200 γραμμάρια πικρή σοκολάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τη γλυκόζη.
  • Ζεσταίνουμε στους 60 βαθμούς και προσθέτουμε τη ζελατίνη.
  • Ρίχνουμε το μείγμα στις σοκολάτες και ανακατεύουμε καλά.
  • Στο τέλος προσθέτουμε κρύα την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε την κρέμα να σφίξει.

 

Δείτε το βίντεο με τη συνατγή όπως παρουσιάστηκε στο MasterChef:

Advertisements

 

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα