Μην χασετε

Ποιο ζώδιο μπορεί να σου προσφέρει απόλυτη συναισθηματική ασφάλεια;

Όπως όλοι θα θέλεις η σχέση σου να έχει και διάρκεια αλλά και ποιότητα, ώστε να περνάς καλά και να νοιώθεις ευτυχία μέσα σ’ αυτήν και να ζεις αρμόνικα με το ταίρι σου.  Ένας από τους πιο καθοριστικούς παράγοντες που συμβάλουν στην ομαλή και χωρίς την σκιά της αβεβαιότητος για την εξέλιξη των σχέσεων είναι ύπαρξη της συναισθηματικής ασφαλείας που εξαρτάται από την σταθερότητα των αισθημάτων που έχει το ταίρι σου απέναντι σου.

Λόγω των διαφορών των χαρακτηριστικών του κάθε ζωδίου που διαμορφώνεται από τις ιδιομορφίες του, ο βαθμός σταθερότητος σε ότι αφορά την προσήλωση του στην σχέση διαφέρει.  Ας δούμε μαζί, τι μπορείς να περιμένεις από το ταίρι σου ανάλογα με το ζώδιο του σχετικά με την συναισθηματική ασφάλεια που μπορεί να σου προσφέρει.

Τα 12 ζώδια και η συναισθηματική ασφάλεια

ΚΡΙΟΣ

Advertisements

Αν το ταίρι σου είναι Κριάρι, τότε μάλλον ο ύπνος σου θα είναι ανήσυχος.  Ξέρεις ότι του είναι πάρα πολύ δύσκολο, για να μην πούμε αδύνατον, να αντισταθεί στις κάθε είδους προκλήσεις, όπως το να σκαρφαλώσει σε ένα βουνό, αρκεί να το κάνει πρώτος .  Ξέρεις ότι κάθε κατάκτηση, δεν έχει περιορισμό σε ποιο πεδίο, ακόμη και στα σπορ, ιδιαιτέρα όμως στα αισθηματικά, πράγμα που του δίνει ιδιαίτερη ευχαρίστηση με την αποδοχή και την καταξίωση του.  Πως μπορεί ο Κριός να αντισταθεί στην πιθανότητα της κατάκτησης και ενός ακόμη αισθηματικού στόχου; Το μόνο ελαφρυντικό του Κριού για την παράκαμψη των ηθικών αξίων του, που κανείς δεν αμφισβητεί ότι έχει, είναι ότι η φύση του το επιτάσσει να κατακτά.  Βαθμός επικινδυνότητος παραστρατήματος και ανασφάλειας, πολύ μεγάλος!

 

ΤΑΥΡΟΣ

Ο Ταύρος θα σου δώσει το μέγιστο της συναισθηματικής ασφαλείας.  Όχι όμως και να την έχεις δεδομένη στο τσεπάκι σου, μόνο υπό προϋποθέσεις.  Θα πρέπει πρώτα να του αποδείξεις την αξιοπιστία σου ώστε να αξίζεις να σε εμπιστευτεί.  Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχεις δέσει τον γάιδαρο σου μια και για πάντα.  Έχεις μεν εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη του και έχει καθησυχαστεί ότι η σχέση σας είναι αμοιβαία σωστή και κοιμάται ήσυχος, αλλά αν μυριστεί ότι παίζεις και σε άλλο γήπεδο μπάλα, θα σου το ανταποδώσει με σκληρότητα και θα είναι ήδη φευγάτος πριν το πάρεις είδηση.  Φεύγει και σε αφήνει, εκτός από την απιστία και γιατί τον υποτιμάς ή τον μειώνεις προσβάλλοντας τον ή αν τον πνίγεις με σκηνές ζηλοτυπίας ή αν ¨παίζεις¨ φλερτάροντας και καταλάβει ότι είναι ζήτημα χρόνου να κάνεις αταξίες, όποτε φεύγει για να γλυτώσει τα χειρότερα και γι’ αυτόν αλλά και για σένα.  Αν είσαι εντάξει, κλειδώθηκε μόνος στο κλουβί και πέταξε το κλειδί!

Advertisements

 

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ο Δίδυμος είναι ένας από αυτούς που ελαφρά τη καρδία θα κάνει ¨αταξίες¨ γιατί δεν μπορεί να περάσει από το μυαλό του η ιδέα ότι και όπως όλων των ειδών οι σχέσεις έχουν κανόνες, έτσι έχουν και οι ερwτικές και η απιστία είναι παράβαση τους.  Το ξέρει όμως ο Δίδυμος; Έχεις καταλάβει κάτι τέτοιο; Περνά την καθόλου λεπτή διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην πίστη και στην απιστία με την μεγαλύτερη ευκολία, κινούμενος από επιπολαιότητα, από διαφορετικό αξιακό σύστημα, από διαφορετική αντίληψη περί του τι είναι ηθικό και τι όχι.  Γι’ αυτόν, το να του παρουσιαστεί μιά ¨ευκαιρία¨, μόνο μια εξέλιξη μπορεί να υπάρξει! Να μην την χάσει! Άρα, πολύ λίγα μπορεί να επενδύσεις σαν ταίρι του στην συναισθηματική ασφάλεια αν δεν του κρατάς ζωηρό το ενδιαφέρον.

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Advertisements

Ο ευαίσθητος Καρκίνος που έχει κόρωνα του τον γάμο και που σε κάθε σχέση του εκεί αποβλέπει και συμπεριφέρεται σαν ήδη παντρεμένος, είναι πιστός, αφοσιωμένος και η βάση γι’ αυτό είναι η εμπιστοσύνη που σου έχει σαν ταίρι του.  Αν τα πράγματα πηγαίνουν καλά στην σχέση σας, η συναισθηματική σου ασφάλεια είναι εγγυημένη 100%.  Ότι και να γίνει, οι μεγαλύτεροι πειρασμοί να εμφανιστούν ο Καρκίνος θα είναι βράχος προσήλωσης και ηθικής.  Τι είπαμε πριν; Α, ευαίσθητος! Μάλιστα, εδώ είναι το κλειδί και για τα καλά αλλά και για τα κακά.  Μην του κλονίσεις την εμπιστοσύνη του, μην τον απατήσεις, μην καυγαδίσεις άσχημα, μην τον προσβάλλεις, θα πληγωθεί και τότε ή θα τον χάσεις οριστικά ή θα αναζητήσει αλλού φιλόξενη αγκαλιά για να βρει αυτός την συναισθηματική ασφάλεια.  Τι νόμιζες; Μόνο εσύ την αποζητάς;

 

ΛΕΩΝ

Ο Λέων σου προσφέρει κάποια αρκετά καλή κάλυψη.  Απόλυτη δεν θα την λέγαμε, αλλά είναι αρκετά δύσκολος στο να σου κάνει νερά.  Σ’ αυτό μπορεί να τον σπρώξει ο εγωκεντρισμός του αν δει ότι σε πολιορκούν φλερτάροντας σε και συ κολακεύεσαι, οπότε και αυτός θέλει να πάρει τις επιβεβαιώσεις του ότι αρέσει.  Άλλο κίνητρο να απιστήσει είναι το να διαπιστώσει ότι ο θαυμασμός και ο σεβασμός σου σ’ αυτόν πάει περίπατο μαζί με την εμπιστοσύνη σου.  Σ΄ αυτήν την περίπτωση, και η σταθερότητα των αισθημάτων του κλονίζεται, και η αυτοπεποίθηση του χρειάζεται τόνωση με τις τόσο ανεπιθύμητες για σένα διεξόδους που θα αναζητήσει.  Άφησα τελευταία την περίπτωση που θα τον απατήσεις, θα σε παρατήσει αλλά όχι χωρίς βρυχηθμούς και ίσως και κάποιες άλλες βίαιες εκδηλώσεις. . .

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ο Παρθένος είναι μια αρκετά ασφαλής επιλογή προκειμένου να έχεις συναισθηματική ασφάλεια.  Από την πλευρά σου, και συ πρέπει να του αποδείξεις έμπρακτα ότι τρέφεις αισθήματα σεβασμού και εκτίμησης στο πρόσωπο του και διαθέτεις αξιοπιστία.  Είπα πριν αρκετά και υπό προϋποθέσεις, δεν εννοώ απολύτως ασφαλής! Δεν άπατα γιατί το θεώρει ανάξιο του να υπάρξει άπιστος.  Βλέπεις έχει και μια αλαζονεία και αυτή η μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του τον εμποδίζει από το να εκτεθεί και να γίνει θέμα συζητήσεων για την ανάρμοστη διαγωγή του.  Είναι και καθώς πρέπει! Ότι κάνει, το κάνει κεκλεισμένων των θυρών, όταν δεν τον βλέπουν.  Έτσι, αν του τύχει και απιστήσει και του καλαρέσει, γλυκαίνεται και μετά ποιος τον μαζεύει! Αποδεικνύεται λάγνος και ακόλαστος.  Ευτυχώς δεν είναι όλοι έτσι.  Είναι να σου τύχει το λαχείο!

 

ΖΥΓΟΣ

Δεν νομίζω ότι θα έδινες το βραβείο του πιο πιστού και σταθερού Ζωδίου στον Ζυγό! Θα μου πεις ότι είναι όμορφος και βρίσκονται συνέχεια πειρασμοί στα πόδια του και τι να κάνει, υποκύπτει στο πλάνο τραγούδι των Σειρήνων.  Άσε που από την καλή του καρδιά δεν θα ‘θελε να χαλάσει κανένα χατίρι.  Ο ναρκισσισμός του από την άλλη μεριά τον κάνει να πιάνουν οι κολακείες επάνω του, στο κάτω κάτω δεν είναι και ψέματα αυτά που ακούει για την ομορφιά του, το ωραίο ντύσιμο και τόσα άλλα… Πάντως μετάνιωσε που το έκανε και ΔΕΝ θα το ξανακάνει (μέχρι την επόμενη φορά) . Για να δώσει άλλοθι στον εαυτό του και να τον πείσει ότι καλά έκανε και ατάκτησε, θα επινοήσει δικαιολογίες όπως ότι πνιγόταν, ότι σε υποπτευόταν και ήθελε να σου το ανταποδώσει και λοιπά φαιδρά.  Από την άλλη μεριά, μπορεί να σε παρατήσει, γιατί κάποιο πρόσωπο που έβαλε στο μάτι ανταποκρίθηκε και άνοιξε πανιά για ‘κει.  Γιατί πράγμα μιλούσαμε; Για ασφάλεια ή για ανασφάλεια;

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Συναισθηματική ασφάλεια και Σκορπιός; Δύσκολη απάντηση! Ναι μεν αλλά… Ναι μεν σου παρέχει συναισθηματική ασφάλεια γιατί αυτός είναι γενικά πιστός, αλλά πρέπει να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του.  Δύσκολο; Συμφωνώ απόλυτα! Ακατόρθωτο; Συχνά! Αν το καταφέρεις, πράγμα συζητήσιμο, εσύ πως μπορείς να τον εμπιστευτείς όταν πάντα κάτι σου κρύβει; Όταν νομίζει ότι όπως και αυτός, έχεις κρυφές και αθέατες πλευρές; Παρ’ όλους τους παροξυσμούς αγάπης και ερώτα, κάποιες φόρες θα νοιώθεις αβεβαιότητα και ανασφάλεια, ίσως αρκετά συχνά, χωρίς κατ’ ανάγκην να κινδυνεύει η θέση σου από μέρους του, στην καρδιά του Σκορπιού.  Απλά δεν σου εμπνέει την αίσθηση της ασφαλείας λογω του χαρακτήρα του.  Για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο να είσαι τύπος και υπογραμμός και να μην περάσει από το μυαλό σου για κανέναν λόγο η ιδέα να απιστήσεις.  Αυτός μπορεί να το κάνει, περιστασιακά, για λόγους περίπλοκους που δεν μπορείς να διανοηθείς.

 

ΤΟΞΟΤΗΣ

Με τον Τοξότη θα σε φάει η ανασφάλεια, αλλά τουλάχιστον θα περνάς καλά όσο είσαστε μαζί και δεν φεύγει.  Σημαίνει ότι διασκεδάζει μαζί σου και δεν πλήττει.  Ο Τοξότης είναι άστατος, ερwτιάρης, επομένως και άπιστος, αλλά χωρίς κακίες και πονηρίες, απλώς το θεώρει φυσιολογικό, λογικό να συμβαίνει και δικαίωμα του που πηγάζει από την ελευθερία και την ανεξαρτησία του.  Το ίδιο εύκολα όπως μπαίνει σε μια σχέση, όταν βαρεθεί εξαφανίζεται και πάλι φίλοι είσαστε! Υπευθυνότητα και δέσμευση σε σχέση: ΜΗΔΕΝ! Απογοήτευση; ΝΑΙ! Μπορείς να του κρατήσεις κακία; ΟΧΙ! Από συναισθηματική ασφάλεια; Πάλι ΜΗΔΕΝ! Τι να κάνεις; Να το πάρεις απόφαση ότι δεν δεσμεύεται, δεν στεριώνει πουθενά και να απολαμβάνεις το τώρα μαζί του! Να μην χάνεις και τον ύπνο σου!

 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Άλλη μια περίπτωση που για να έχεις συναισθηματική ασφάλεια και πάλι 90 υπέρ 10 κατά.  Δεν είναι και αγγελούδι! Πρέπει αντίστοιχα να κερδίσεις την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό του Αιγόκερω.  Τα ποσά είναι ευθέως ανάλογα.  Πολλή εμπιστοσύνη πολλή ασφάλεια, λίγη εμπιστοσύνη λίγη ασφάλεια, καθόλου εμπιστοσύνη άστα να πάνε… Είναι απαραίτητο να τον σέβεσαι, να διαθέτεις σοβαρότητα και συνεπή συμπεριφορά και να μην τον κάνεις να νοιώσει ότι κινδυνεύει η αξιοπρέπεια του.  Αν τα διαθέτεις αυτά, τότε κάτι έκανες! Αν όμως νομίσεις ότι πέρασες τις δοκιμασίες και εξασφαλιστικές συναισθηματικά, πλανάσαι πλάνην οικτράν! Δεν καθάρισες έτσι, ας πούμε, εύκολα με τον Αιγόκερω.  Είναι η αξιοπρέπεια του ένας ανασταλτικός παράγων για να μην σου την φέρει, αλλά κεκλεισμένων των θυρών γίνεται άλλο πράγμα, οπότε μην εφησυχάζεις μόνο από αυτό που βλέπεις, η φωτιά δεν φαίνεται απ’ έξω και δεν ξέρεις πότε και ποιον άλλο θα ζεστάνει άμα τού ‘ρθει.

 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Άλλη μια περίπτωση ανασφάλειας και αβεβαιότητος που ή θα σου κλέψει τον ύπνο ή θα σε κάνει να βλέπεις εφιάλτες αν αποφασίσεις να επενδύσεις σοβαρά στη σχέση με Υδροχόο.  Αντιθέτως, αν το δεις χαλαρά το πράγμα, έχεις πιθανότητες να περνάς καλά μαζί του.  Για να γίνει αυτό πρέπει να μην μάθει ποτέ ότι έχετε σχέση, βγάζει σπυριά με αυτή τη λεξη.  Να μην το καταλάβει και να μην του το πεις επ’ ουδενί λόγω! Άσε τον να νομίζει ότι είσαστε φίλοι με προνόμια, ότι περνάτε ευχαρίστα τον καιρό σας, ότι μοιράζεστε πράγματα που σας αρέσουν και που σας ενδιαφέρουν.  Όσο ο Υδροχόος κοιμάται ανύποπτος τον ύπνο του δίκαιου τόσο θα βρίσκεις και συ ευκαιρία να κοιμάσαι γαλήνια και αδιατάρακτα χωρίς εφιάλτες νοιώθοντας ασφάλεια.  Είναι ο μόνος τρόπος.  Εγώ σου τον είπα, τα υπόλοιπα είναι στο χέρι σου.

 

ΙΧΘΥΣ

Ο Ιχθύς είναι μια ιδιόρρυθμη περίπτωση! Εμπιστεύεται, αγαπά, ερωτεύεται, δίνεται, αφοσιώνεται, αποζήτα αγάπη, τρυφερότητα.  Εκεί που λες ότι του έδωσα, μου έδωσε αυτά τα συναισθήματα, είμαστε καλά, νοιώθω ασφάλεια, εκεί και σου έρχεται η βόμβα του χωρισμού.  Ο Ιχθύς έχει συναισθηματικές μεταπτώσεις επειδή ο κόσμος του είναι ονειρικός, πλασματικός πολλές φορές.  Ζώντας μέσα στις ονειροφαντασίες του παρεξηγεί λογία και ενέργειες, επινοώντας δυσάρεστες καταστάσεις και αποδρά από την σχέση χωρίς να υπάρξει πραγματική αιτία και εσύ μένεις κάγκελο και με την απορία! Από την άλλη μεριά, μπορεί να μην φταίει κατ΄ ανάγκην η φαντασία του Ιχθύ, αλλά γιατί κάτι άλλο του γυάλισε και τον ξεμυάλισε.  Χώρια που επειδή έχει και μια ροπή στις παράνομες σχέσεις, μπορεί και κατά την διάρκεια της δικής σας να είχε και μια άλλη παράλληλη.  Μετά από αυτό, χρειάζεται σοβαρή απάντηση για το αν παρέχει συναισθηματική ασφάλεια; Εσύ τι λες;

πηγη

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα