Μην χασετε

Δες ποιο Ελληνικό παραδοσιακό πιάτο είσαι σύμφωνα με το ζώδιο σου

Κριός
Ο Κριός λόγω του φλογερού ταπεραμέντου του, είναι ένα ζώδιο που μπορεί να δημιουργήσει εντάσεις. Έχει ισχυρή προσωπικότητα και δυνατή παρουσία στο χώρο, είναι και περιπετειώδης. Αν κάποιο ελληνικό πιάτο μπορούσε να ανταποκριθεί σε αυτήν την περιγραφή –ειδικά στο «φλογερό» και στις «εντάσεις- αυτό θα ήταν το στιφάδο.

Advertisements

Ταύρος
Έχει πείσμα ο Ταύρος. Διαθέτει και υπομονή και επιμονή ο Ταύρος. Είναι πιστός στις παραδόσεις και δεν του αρέσουν καθόλου οι αλλαγές. Επίσης δεν του αρέσουν οι σπατάλες, αλλά θα φροντίσει ο ίδιος για την πολυτέλειά του. Εν ολίγοις, είναι ένα ζώδιο που έχει μεράκι για τη ζωή, όπως ο μουσακάς.

Δίδυμοι
Το πιο κοινωνικό ζώδιο-όπου φυσάει ο άνεμος πάει. Αρέσει σε όλους, προσαρμόζεται εύκολα – αν το θέλει- σε κάθε γούστα. Η ζωή μαζί του είναι διασκεδαστική, καθώς μπορεί να συνδυάσει πολλά διαφορετικά στοιχεία στην προσωπικότητά του. Δεν έχει και υπομονή. Κλασική περίπτωση πιτόγυρου.

Καρκίνος
Απλός αλλά και εύθραυστος. Ικανός αλλά και ευέξαπτος. Είναι άνθρωπος της οικογένειας και θέλει να τον έχουν ανάγκη οι άνθρωποι που αγαπάει. Όπως έχουμε ανάγκη τα κεφτεδάκια της γιαγιάς.

Λέων
Ο Λέων γουστάρει να σε ανεβάζει όταν είσαι στις μαύρες σου. Θέλει να νιώθει μοναδικός-άλλωστε είναι. Γενικά είναι δύσκολο να μην τον συμπαθήσεις αφού είναι δεν είναι ποτέ βαρετός και είναι πάντα αξιόπιστος. Ξέρεις ποιο ελληνικό πιάτο είναι έτσι; Ο κόκορας ο κρασάτος.

Παρθένος
Στον απλό κόσμο ο Παρθένος φαίνεται άκακος και συγκροτημένος. Μέσα του επικρατεί ένα χάος συναισθημάτων, νευρικών και ανεξέλεγκτων. Ψάχνει τρόπους συνέχεια να βελτιώσει τρόπους και καταστάσεις. Κι αν ένα πιάτο είναι απ’ έξω άκακο και από μέσα πολύπλοκο, ενώ ταυτόχρονα χρειάζεται υπομονή και διαρκή βελτίωση από τον μάγειρά του, αυτό είναι τα ντολμαδάκια.

Ζυγός
Ο Ζυγός χαρακτηρίζεται από ισορροπία και αρμονία. Η αλήθεια είναι ότι γίνεται εύκολα συμπαθητικός. Δυστυχώς –για εκείνον- είναι μεγάλος τεμπέλης, το οποίο έρχεται κόντρα στην λατρεία του για την ποικιλία στη ζωή. Θα του δώσουμε μία στραπατσάδα, γιατί δεν θέλει ούτε κόπο, ούτε χρόνο και έχει ποικιλία.

Σκορπιός
Φαίνεται απαθής σε όποιον συναναστρέφεται μαζί του. Και λιγάκι αδιάφορος. Όλοι ξέρουν πόσο σeξουαλικός είναι, αλλά λίγοι ξέρουν ότι φοβάται μην παίξει κανείς μαζί του και την πληγώσει. Όπως συμβαίνει με το γαμοπίλαφο, ένα αδιάφορο εμφανισιακά αλλά και ενδιαφέρων φαγητό που λίγοι τελικά δοκιμάζουν και τους αρέσει.

Τοξότης
Γεμάτος διάθεση, αισιόδοξος, εκδηλωτικός δυναμικός, η ίδια η χαρά της ζωής. Δεν περιορίζεται σε καλούπια και είναι και λίγο άστατος. Φήμες λένε ότι θα μπορούσε να τρέφεται για πάντα με το φαγητό alter ego του, την χωριάτικη.

Advertisements

Υδροχόος
Ο αντισυμβατικός Υδροχόος αρέσκεται στο να βλέπει και τις δύο πλευρές του νομίσματος. Δεν κρίνει εύκολα, γιατί οι άνθρωποι είναι ίσοι ανεξαρτήτως των γούστων τους. Του αρέσουν οι αλλαγές και παρεκκλίνει από το πλήθος. Όπως τα γεμιστά και οι αμέτρητες παραλλαγές τους.

Αιγόκερως
Ένα ζώδιο που διακατέχεται από υπομονή και φιλοδοξία. Είναι δραστήριος αλλά και συγκεντρωμένος, βασικά θέλει να έχει τον απόλυτο έλεγχο. Θεωρείται απόμακρος και αδιάφορος, αλλά στην πραγματικότητα είναι ζεστός και φιλικός. Όπως ένα αργοψημένο κατσικάκι στην λαδόκολλα.

Ιχθείς
Ο Ιχθύς είναι ένα ζώδιο που μπορεί να σε ξελογιάσει. Στην ζωή του ακροβατεί μεταξύ ρεαλισμού και φαντασίας. Το θετικό του είναι ότι έχει τεράστια συμπόνοια για τους γύρω του και πάντα είναι εκεί για μία ζεστή αγκαλιά. Όπως το λεμονάτο μοσχαράκι, που συνδυάζει κρέας με φρούτο και τελικά βγάζει νόημα.

πηγη

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα