Μην χασετε

Ποιος κάνει την κίνηση για το πρώτο φιλi: Η γυναίκα ή ο άνδρας;

Από μικρό παιδί, πιθανόν να άκουγες πόσο σημαντική είναι η πρώτη φορά. Σχεδόν για τα πάντα. Η πρώτη φορά που έκανες ποδήλατο, η πρώτη φορά που κατάλαβες ότι κάποιος σου αρέσει, η πρώτη ημέρα στο σχολείο και φυσικά, το πρώτο φιλi.

Advertisements

Αυτή η παρθ∈νική εισαγωγή σου στην αγάπη και τον έρwτα. Είναι εκπληκτικά σημαντικό. Έρευνα του 2018 δείχνει πώς η προσωπικότητα αντανακλάται σε αυτή την πρώτη, άκρως ερwτική για μερικούς, επαφή.

Θεωρείται η αρχή μιας νέας περιπέτειας

Είναι ένα ορόσημο στη ζωή των περισσότερων ατόμων. Ίσως θυμάσαι πού ήσουν εκείνη τη στιγμή, ποιος ήταν ο παρτενέρ σου και ποιος έκανε την πρώτη κίνηση. Θεωρείται η πρώτη έκφραση της σ∈ξουαλικότητας και της στοργής.

Διάβασε περισσότερες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν στις σχέσεις σου

Υπάρχουν ατελείωτα τραγούδια, ταινίες και έργα ζωγραφικής που μιλούν για τη γοητεία αυτής της πράξης. Αν αναλογιστείς, πέρα ​​από το ίδιο το φιλί, ίσως θυμηθείς με ποιον μοιράστηκες αυτή σου την εμπειρία. Όταν γίνεται την πρώτη φορά, νιώθεις μια κάψα και μια περιπέτεια.

Γιατί είναι τόσο σημαντικό το πρώτο φιλί;

Δεν είναι ξεκάθαρο- αν και αξιοσημείωτο- γιατί το πρώτο φιλί είναι για πολλούς ανθρώπους τόσο σπουδαίο, ίσως και καθοριστικό. Πάντως, είναι καθολικό ότι το πρώτο φιλί συνδέεται με την εφηβεία αν και μπορεί να δοθεί σε οποιαδήποτε ηλικία, όταν είναι μεταξύ ανθρώπων που δεν έχουν ήδη σ∈ξουαλική σχέση.

Λογίζεται ως μια «θετικά εξισορροπημένη συμπεριφορά από μόνη της και συνδέεται με την ικανοποίηση και τη δέσμευση της σχέσης στην εφηβεία και την ενηλικίωση». Ωστόσο, οι άνθρωποι που μπαίνουν αργά στο… παιχνίδι, μπορεί να αποφεύγουν αυτό το είδος δέσμευσης.

Μπορεί να μην έχουν φiλήσει αλλά έχουν εμπλακεί σε σ∈ξουαλικές πράξεις!

Να σημειωθεί, βέβαια, πως παρακινητικός παράγοντας είναι οι παρέες και σε τι βαθμό έχουν φτάσει σε αυτό το σημείο οι σημαντικοί άλλοι. Έχει αποδειχτεί σε πολλές έρευνες πως ασκείται πίεση μέσω των συζητήσεων που σχετίζονται με το ερwτικό κομμάτι.

Σε μελέτη του Lefkowitz και των συνεργατών του, το 14,2% των συμμετεχόντων ποτέ δεν είχε φiλήσει έναν σύντροφο στα χείλη, αν και μερικοί είχαν εμπλακεί σε πιο σ∈ξουαλικές δραστηριότητες!

Advertisements

Ποιος κάνει την πρώτη κίνηση;

Πάντως, το ότι έχει κανείς καθυστερήσει να δώσει το πρώτο φιλi είναι σημάδι απόσυρσης από στενές σχέσεις. «Δεν είναι μόνο εκτός πλαισίου να καθυστερείς το φιλi σε νεαρή ενηλικίωση, αλλά μπορεί να είναι και ψυχικά βλαβερό».

Όσο για το ποιος δίνει το πρώτο φιλi, σύμφωνα με την ίδια έρευνα- αν και δεν ήταν μέσα στους σκοπούς των ευρημάτων της- φαίνεται πως το 83% των ανδρών είναι εκείνο που κάνει το βήμα με τη γυναίκα να έχει δώσει το… πράσινο φως.

Διάβασε περισσότερες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν στις σχέσεις σου

Δεν είναι, όμως, λίγες εκείνες που αισθάνονται πως κάποιος παρενέβη στον χώρο τους αν τυχόν το ταίρι έχει μεταφράσει εσφαλμένα τα μηνύματα ή θέλει να επιβάλει αυτό που επιθυμεί και προσδοκά.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα