Μην χασετε

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να απλώσετε μία σκιά ματιών ανάλογα με τη μορφή της;

Οι σκιές ματιών είναι ένα από τα καλλυντικά που αγαπάμε οι περισσότερες γυναίκες, τόσο κατά την διάρκεια της παιδικής μας ηλικίας όσο και μεγαλώνοντας. Όσο είμαστε μικρές απολαμβάνουμε να παίζουμε με τις σκιές ματιών που βρίσκουμε στο νεσεσέρ της μητέρας μας. Ενώ καθώς μεγαλώνουμε αυτή η αγάπη παραμένει και μεγαλώνει.

Τις επιλέγουμε συχνά για τα make up looks μας, πειραματιζόμαστε με αυτές, με τις υφές και τς αποχρώσεις. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιες γυναίκες που τις αποφεύγουν επειδή δυσκολεύονται να τις χρησιμοποιήσουν. Και αυτό γιατί δεν γνωρίζουν τις κατάλληλες τεχνικές ή απλώς πιστεύουν πως χρειάζεται παραπάνω χρόνο για να ολοκληρώσουν το make up look τους.

Ευτυχώς τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερα beauty brands δημιουργούν σκιές σε πολλές και διαφορετικές φόρμουλες, ώστε η κάθε γυναίκα να μπορεί να επιλέξει εκείνη που της ταιριάζει περισσότερο. Άλλες γυναίκες προτιμούν να τοποθετούν τις σκιές ματιών με τα δάχτυλα τους για ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα, ενώ κάποιες άλλες προτιμούν τα πινέλα για καλύτερο blending. Υπάρχουν σκιές σε υγρή, κρεμμώδη ή πουδρένια υφή, σε στικ ή σε ελεύθερη μορφή.

Διάβασε περισσότερα μυστικά που θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις όμορφη για πάντα!

Advertisements

Ποιος είναι όμως ο κατάλληλος τρόπος για να απλώσετε μία σκιά ανάλογα με τη μορφή της;

Στικ

Αν η σκιά είναι σε μορφή στικ, θα πρέπει να κρατήσετε σταθερό το κινητό μέρος του ματιού σας και να περάσετε μία στρώση από τη σκιά σε όλο το μήκος των βρεφάρων σας. Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε τα δάχτυλα σας για να απλώσετε καλύτερα την σκιά στο βλέφαρο σας, δίνοντας μεγάλη προσοχή ώστε η σκιά να απλωθεί ομοιόμορφα. Διαφορετικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα blending πινέλο για να απλώσετε την σκιά σας.

Κρεμμώδης υφή

Αν η σκιά είναι κρεμμώδης, τοποθετήστε το πινέλο σας και πάρτε μία καλή δόση από τη σκιά. Στην συνέχεια ταμπονάρετε στο χέρι σας το πινέλο, ώστε να φύγει η περιττή ποσότητα και εφαρμόστε τη σκιά στο μάτι σας. Συγκεκριμένα ξεκινήστε από το κέντρο του κινητύ βλεφάρου, κοντά στις βλεφαρίδες και μετά με μικρές, κοφτές κινήσεις απλώστε τη σκιά σε όλο το κινητό βλέφαρο. Extra tip: Αν η σκιά που έχετε επιλέξει είναι σε μία ανοιχτόχρωμη απόχρωση μπορείτε να την απλώσετε και κάτω από τα φρύδια σας, ώστε να τονίσετε ακόμα περισσότερο το βλέμμα και το πρόσωπο σας.

Υγρή μορφή

Αν η σκιά είναι σε υγρή μορφή, η διαδικασία γίνεται ακόμα πιο εύκολο, καθώς το μόνο που χρειάζεται είναι να χρησιμοποιήσετε το applicator του ίδιου του προϊόντος. Εφαρμόστε το στο κινητό βλέφαρο, ξεκινώντας από την περιοχή που είναι κοντά στις βλεφαρίδες.

Advertisements

Ελεύθερη μορφή

Αν η σκιά είναι σε ελεύθερη μορφή, ίσως δυσκολευτείτε λίγο περισσότερο ωστόσο υπάρχει ένα κόλπο που θα σας βοηθήσει πολύ. Το μυστικό των make up artists είναι πως πριν εφαρμόσουν μία τέτοιου είδους σκιά στα βλέφαρα βρέχουν ελάχιστα το πινέλο είτε με νερό είτε ακόμα καλύτερα με ένα face mist. Με αυτό τον τρόπο η σκιά θα κολλήσει στα βλέφαρα σας, χωρίς να υπάρχει ο φόβος πως θα λερωθείτε.

Διάβασε περισσότερα μυστικά που θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις όμορφη για πάντα!

Extra tip: Αν θέλετε να είστε σίγουρες όμως πως η σκιά σας θα έχει ακόμα καλύτερη διάρκεια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το concealer σας. Τοποθετήστε λίγη ποσότητα από το concealer στα σημεία των βλεφάρων σας που θέλετε να τοποθετήσετε τη σκιά και αφήστε να περάσουν λίγα δευτερόλεπτα να περάσουν. Προσοχή όμως γιατί αν στεγνώσει το concealer δεν θα μπορείτε να εφαρμόσετε τη σκιά. Πριν στεγνώσει λοιπόν με ένα πινέλο -το οποίο καλό είναι να είναι νωπό- πάρτε κάποια ποσότητα και τοποθετήστε τη στα σημεία που υπάρχει concealer.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα