Μην χασετε

Ποιες τροφές να προτιμάτε και ποιες να αποφεύγετε για να έχετε λαμπερό δέρμα χωρίς ρυτίδες

Μπορεί να χρησιμοποιείτε τις καλύτερες κρέμες και την καλύτερη θεραπευτική αγωγή, όμως εάν δεν ακολουθείτε ταυτόχρονα και μια υγιεινή διατροφή, τότε το δέρμα σας δεν θα φαίνεται νεότερο.

Advertisements

Με απλά λόγια η περιποίηση του δέρματος δεν αφορά μόνο αυτό που βάζετε στο πρόσωπό σας, αλλά και αυτό που βάζετε στο σώμα σας. Ενώ χρειάζεται ακόμη περισσότερη έρευνα για τις επιπτώσεις της τροφής στο δέρμα, ορισμένες μελέτες και ειδικοί πιστεύουν ότι υπάρχουν μερικά τρόφιμα που σχετίζονται με ένα λαμπερό και νεανικό δέρμα και άλλα που ενδέχεται να επιδεινώσουν τις συνθήκες του δέρματος ή να προωθήσουν τη γήρανση.

Για παράδειγμα, ο επαρκής ύπνος και η σωστή ενυδάτωση αντανακλούν πραγματικά στην εμφάνιση του δέρματός σας, και το ίδιο κάνει και η σωστή διατροφή. Ενώ οι κύκλοι κάτω από τα μάτια, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ευαισθησίας στα τρόφιμα, αλλεργίες ή η ανάγκη του σώματός σας για μια πιο υγιεινή διατροφή.

Παρακάτω θα δείτε ποια τρόφιμα να αποφεύγετε και ποια να τρώτε για να έχετε πάντα λαμπερή και νεανική επιδερμίδα.

Τι να αποφύγετε

Ζάχαρη

Τα ζαχαρούχα τρόφιμα μπορεί να οδηγήσουν σε γήρανση του δέρματος. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας , η μείωση της πρόσληψης ζάχαρης μπορεί να προστατεύσει τα μόρια της ελαστίνης και του κολλαγόνου στο δέρμα. Η έρευνα έχει δείξει ότι μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη μπορεί να βλάψει αυτά τα μόρια, οδηγώντας σε ρυτίδες και χαλάρωση του δέρματος.

Απλοί υδατάνθρακες

Οι απλοί υδατάνθρακες όπως τα πατατάκια, τα αναψυκτικά, τα γλυκά έχουν υψηλή περιεκτικότητα στον γλυκαιμικό δείκτη, κάτι που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο δέρμα σας. Επίσης εάν η ενέργεια που προσφέρουν δεν καταναλωθεί μπορεί να μετατραπεί σε λίπος.

Αλάτι

Οι τροφές με αλάτι  μπορούν να σας αφυδατώσουν, κάνοντας το δέρμα σας να φαίνεται κουρασμένο, θαμπό και με κύκλους κάτω από τα μάτια.

Τι να προτιμάτε

Φράουλες

Οι φράουλες όπως και τα υπόλοιπα φρούτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στο δέρμα και γήρανση.  Οι ελεύθερες ρίζες βλάπτουν τα κύτταρα μας, και αυτό περιλαμβάνει τα κύτταρα του δέρματος μας, οπότε ο καλύτερος τρόπος για να προστατευτείτε από τις ελεύθερες ρίζες είναι να τρώτε αρκετά φρούτα.

Αυγά

Τα αυγά (ιδιαίτερα οι κρόκοι) είναι πλούσια σε χολίνη και βιοτίνη, δύο θρεπτικά συστατικά που μπορούν να βοηθήσουν στην προώθηση του καλού δέρματος. Η χολίνη παίζει ρόλο στην παραγωγή της κυτταρικής μεμβράνης, ενώ η ανεπάρκεια βιοτίνης (αν και είναι σπάνια) μπορεί να οδηγήσει σε εξανθήματα και απώλεια μαλλιών .

Advertisements

Σπόροι κολοκύθας

Οι σπόροι κολοκύθας είναι πλούσιοι σε ψευδάργυρο, όπως και τα στρείδια και το σπανάκι. Ο Ψευδάργυρος είναι το μέταλλο εκείνο που διατηρεί την υγεία του δέρματος, των μαλλιών και του ανοσοποιητικού συστήματος.

Αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι πλούσιο με βιταμίνη Ε, η οποία μπορεί να προστατεύσει τα κύτταρα από βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες.

Καρότα

Το καρότο περιέχει β –καροτίνη, η οποία αποτελεί πρόδρομο της βιταμίνης Α, της βιταμίνης που συμβάλει στην ενίσχυση της φυσικής διαδικασίας κυτταρικής ανανέωσης, χαρίζοντας στην επιδερμίδα ζωντάνια και λάμψη. Επιπλέον, είναι πλούσιΟ σε αντιοξειδωτικά, τα οποία καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που δημιουργούνται από τη περιβαλλοντική ρύπανση, το στρες και την ηλιακή ακτινοβολία και οδηγούν σε πρόωρη γήρανση.

Σπανάκι

Τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά, όπως το σπανάκι, περιέχει ωμέγα-3, βιταμίνες C και E, και αντιοξειδωτικά, που είναι όλα ευεργετικά για την υγεία του δέρματος.

jenny.gr

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα