Μην χασετε

Ποιες γυναίκες δεν κάνουν ρυτίδες; Ποια είναι τα μυστικά των γυναικών που “καθυστερούν” το χρόνο;

Έχεις ήδη εντοπίσει τις πρώτες λεπτές γραμμές, ενώ βλέπεις τις φίλες σου να εξακολουθούν να έχουν λεία, τέλεια επιδερμίδα παρ’όλο που έχετε την ίδια ηλικία;

Παρόλο που τα γονίδια παίζουν σημαντικό ρόλο στο πότε και πώς θα γεράσουμε, δεν είναι το παν. Ο τρόπος ζωής, διατροφής και περιποίησης μπορούν να αναστρέψουν το DNA και να δημιουργήσουν συνθήκες, ώστε κάποιες γυναίκες να κάνουν ρυτίδες και κάποιες όχι.

Ποια είναι, λοιπόν, τα μυστικά των γυναικών που “καθυστερούν” το χρόνο;

Ξεκινούν έγκαιρα την περιποίηση

Μερικές γυναίκες δεν κληρονομούν μόνο τα γονίδια από τη μητέρα τους, αλλά και τις γνώσεις για τη σωστή φροντίδα της επιδερμίδας. Ξεκινώντας από την εφηβεία κιόλας την συστηματική περιποίηση, “επενδύεις” σε μια πιο υγιή, πιο ελαστική και πιο όμορφη επιδερμίδα για το μέλλον. Ακόμα και η απλή ενυδάτωση, αν ξεκινήσει εγκαίρως, εγγυάται πιο λίγες λεπτές γραμμές, πιο απαλές ρυτίδες. Και φυσικά, ξεκινώντας από μικρή ηλικία, η καθημερινή περιποίηση γίνεται συνήθεια που εξελίσσεται και προσαρμόζεται στις ολοένα και μεγαλύτερες ανάγκες του προσώπου σου.

Δεν ξεχνούν τον καθαρισμό

Η επιδερμίδα πρέπει να είναι καθαρή και απαλλαγμένη από τα νεκρά κύτταρα, για να απορροφήσει τα συστατικά των καλλυντικών προϊόντων. Καμιά αντιρυτιδική κρέμα –ακόμα και η πιο δραστική– δεν θα έχει αποτελέσματα σε ένα δέρμα γεμάτο ρύπους ή υπολείμματα μακιγιάζ. Γι’ αυτό, όσες γυναίκες καθαρίζουν πρωί και βράδυ το πρόσωπό τους έχουν πιο λαμπερή επιδερμίδα, η οποία, φυσικά, απορροφά άψογα οποιοδήποτε προϊόν και αντιστέκεται στα σημάδια γήρανσης. Καλό είναι, βέβαια, να βάλεις στη ζωή σου και την αισθητικό, που μπορεί να σου κάνει έναν πιο βαθύ καθαρισμό, αλλά και μια πιο ολοκληρωμένη περιποίηση όποτε είναι απαραίτητο.

Advertisements

Προτιμούν τα προϊόντα με στοχευμένη δράση

Μόλις δεις την παραμικρή ρυτίδα, αρχίζεις να ψάχνεις αντιρυτιδικές κρέμες και ορούς; Σημασία δεν έχει πόσα θα ξοδέψεις και πόσα προϊόντα θα βάλεις. Σημασία έχει αυτά που χρησιμοποιείς να έχουν συγκεκριμένη, στοχευμένη δράση ενάντια στα σημάδια που σε απασχολούν. Οροί για λάμψη, για ρυτίδες, για σύσφιξη ή για πανάδες, είναι όλοι καλοί και αποτελεσματικοί, αρκεί να καλύπτουν τις ανάγκες. Ο καλύτερος τρόπος για να αποφασίσεις ποια προϊόντα χρειάζεσαι είναι να συμβουλευτείς τον δερματολόγο ή την αισθητικό σου και να καταλήξεις στις προτεραιότητές σου.

Αποφεύγουν τον ήλιο

Στα 20 λίγες σκέφτονται την προστασία της επιδερμίδας τους, οι υπόλοιπες προτιμάμε να μαυρίσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται. Αυτές οι λίγες, όμως, που φρόντισαν να μην καούν ποτέ, να μην κοκκινίσουν και να φορούν πάντα αντηλιακή κρέμα, είναι αυτές που θα αποφύγουν την εμφάνιση των ρυτίδων και των πανάδων που προκαλεί ο ήλιος. Η φωτογήρανση είναι, μετά τη χρονογήρανση, αυτή που προκαλεί τις περισσότερες ρυτίδες. Αν, λοιπόν, δεν ξεχνάς την αντηλιακή σου κρέμα, ακόμα και όταν κινείσαι στην πόλη, μειώνεις τις πιθανότητες να εμφανίσεις όχι μόνο ρυτίδες, αλλά και καφέ κηλίδες, ένα σημάδι γήρανσης που απασχολεί όλο και περισσότερες γυναίκες.

Προτιμούν τα φρούτα από τα γλυκά

Και όμως, υπάρχουν γύρω μας κάποιες γυναίκες που προτιμούν για σνακ ένα φρούτο ή μια σαλάτα από μια σοκολάτα. Έτσι, αποφεύγουν μία από τις κυριότερες αιτίες εμφάνισης ρυτίδων, τη γλυκοζυλίωση ή, πιο απλά, την “καραμελοποίηση” των ινών του κολλαγόνου. Η ζάχαρη, τα λιπαρά, τα τηγανητά είναι τροφές που προκαλούν το παραπάνω φαινόμενο και οδηγούν σε γήρανση όχι μόνο την επιδερμίδα, αλλά όλο τον οργανισμό. Αντίθετα, η πρόσληψη, μέσω της διατροφής, βιταμινών, ω3 και ω6 λιπαρών οξέων και ιχνοστοιχείων, όπως ο ψευδάργυρος ή το Q10, μας διατηρεί νέες για περισσότερο καιρό. Φυσικά, υπάρχουν και τα συμπληρώματα διατροφής –ακόμα και ορισμένα εξειδικευμένα κατά της γήρανσης– για όσες δεν είναι σίγουρες ότι ακολουθούν το σωστό διαιτολόγιο.

πηγή

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα