Μην χασετε

Ποια χρώματα δεν πρέπει να λείπουν από την ντουλάπα σας κάθε εποχή;

Ποια είναι η χρωματική παλέτα της δικής σου ντουλάπας;

Advertisements

 

Μια capsule wardrobe δεν είναι απαραίτητο να είναι δομημένη από ουδέτερα χρώματα ή μονοχρωμίες. Αν στην καθημερινότητά σου θέλεις να να φοράς χρώμα, τότε μη φοβηθείς να το συμπεριλάβεις στη ντουλάπα σου. Αντιθέτως, πειραματίσου με τα χρώματα, στο βαθμό που αντιπροσωπεύει εσένα και δημιούργησε μια ντουλάπα στα δικά σου χρωματικά μέτρα και σταθμά.

Συμβουλή πριν ξεκινήσεις… Διαχώρισε τα ρούχα σου σε χειμωνιάτικα και καλοκαιρινά, έτσι ώστε η κάθε εποχή να έχει τη δική της παλέτα.

Μικρό μυστικό: χώρισέ τα ανάλογα με τα χρώματα σε τρεις κατηγορίες:

Γήινοι Τόνοι (ανθρακί, μπεζ, ροζ-μπεζ, άσπρο, ροζ του πάγου)
Τόνοι που λειτουργούν συμπληρωματικά (light blue, ναυτικό μπλε, μπλεγκρι, καμηλό, καφέ, χακί, salmon)
Έντονα Χρώματα (κοραλί, ασημί, χρυσό, cognac, berry)

 

Οι γήινοι τόνοι είναι η βάση για να μπορέσεις να παίξεις με τα συμπληρωματικά χρώματα και να τολμήσεις το mix & match. Ενώ αντίθετα τα έντονα χρώματα, καλό θα ήταν να εμφανίζονται σε μικρές δόσεις μέσα από κάποιο κόσμημα, ρολόι ή statement παπούτσι.

Με καθένα από αυτά τα χρώματα, γιατί σίγουρα κάποια από αυτά υπάρχουν στην ντουλάπα σου, μπορείς να κάνεις μοναδικούς χρωματικούς συνδυασμούς εντυπωσιάζοντας σε κάθε εμφάνισή σου.

Advertisements

Αν δεν είσαι σίγουρη για το ποια χρώματα σου πηγαίνουν, σκέψου απλά. H άνοιξη και το φθινόπωρο έχουν ζεστές αποχρώσεις στις παλέτες χρωμάτων τους – η άνοιξη είναι γεμάτη από παστέλ αποχρώσεις, ενώ το φθινόπωρο έχει τα βαθιά ζεστά και πλούσια χρώματα.

Προσοχή: Είναι πολύ σημαντικό να λάβεις υπόψη σου το χρώμα των μαλλιών σου, τα έντονα ή όχι χαρακτηριστικά σου, τον τύπο του δέρματός σου, το χρώμα των ματιών σου.

Προσάρμοσε την χρωματική παλέτα της ντουλάπας σου ανάλογα με την χρωματική παλέτα της σεζόν και συμπλήρωσε μόνο με τα απαραίτητα!

 

CT’ STYLEPROJECT by Christina Tripodianaki
INSTAGRAM: CT’ STYLEPROJECT
INSTAGRAM: Christina_trip_
SITE: www.ctstyleproject.com

Από τη Χριστίνα Τριποδιανάκη
Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα