Μην χασετε

Ποια φούστα να φορέσω ανάλογα με τον σωματότυπό μου

Η Μαρία μας ζήτησε ένα άρθρο για το κατάλληλο μήκος φούστας ή φορέματος ανάλογα με το σωματότυπο και το ύψος.

Advertisements

Φύγαμε λοιπόν.

Αρχικά αξίζει να δούμε τις μικρόσωμες γυναίκες και εκείνες που δεν είναι πολύ ψηλές.

Το μυστικό είναι ένα: η φούστα πρέπει να φτάνει μέχρι το γόνατο, να είναι στενή,  καθώς οι εντυπωσιακές φούστες, όσο ωραίες και να είναι, δεν ενδείκνυνται για πιο κοντές γυναίκες, αφού «εξαφανίζονται» μέσα σε αυτές.

Εννοείται πως ιδανικά τις σετάρετε με παπούτσια που δίνουν ύψος.

Οι ψηλές γυναίκες: όσο περίεργο και να σας φανεί, το μίνι δεν τις κολακεύει, γιατί τα πόδια φαίνονται κυριολεκτικά σαν ξυλοπόδαρα. Οι ιδανικές φούστες για εκείνες είναι οι Midi που είναι παράλληλα και μοναδικά κομψές και οι maxi.

Αν έχετε μεγάλο στήθος το μυστικό είναι να επιλέξετε μία φούστα με λίγο όγκο ώστε το μάτι να πέφτει εκεί. Επίσης, απαγορεύονται οι ζώνες κάτω από το στήθος θα το κάνει να δείχνει δυσαρμονικά μεγάλο.

Αν έχετε σωματότυπο μήλο, δηλαδή, αν έχετε πολύ ωραία πόδια αλλά κιλάκια στην κοιλιά ή πιο ανοιχτή μέση, τότε θα επιλέγετε ψηλόμεσες φούστες που θα κρύβουν την κοιλιά. Επίσης, να αναζητάτε φούστες με λάστιχο, ώστε να μην υποχρεώνεστε λόγω της κοιλιάς να επιλέγετε μεγαλύτερο νούμερο από αυτό που σας πηγαίνει ή να φοράτε φούστες που σας κάνουν να ασφυκτιάτε.

Ιδανικά βάζουμε ένα πουλοβεράκι ούτε πολύ μακρύ, εννοείται όμως όχι κοντό, η μπλούζα που ελαφρώς ανοίγει για να καλύπτει την κοιλιά.

Advertisements

Όσες είστε απόλυτα λεπτές, αυτό που αποκαλούμε σανίδα, ευκαιρία να φορέσετε τις φούστες που θέλουν όλες: τις full midi skirts!

Αν έχετε καμπύλες στο κάτω μέρος του σώματος, δηλαδή ανήκετε στην κατηγορία «αχλάδι»  τότε,  πρέπει να επιλέγετε φούστες σε γραμμή Α.

Τέλος, αν οι γάμπες σας δεν είναι λεπτές, επιλέγουμε maxi φούστες και τον χειμώνα τις σετάρουμε με μπότες ενώ το καλοκαίρι με ψηλοτάκουνα πέδιλα.

Στο shop the story που ακολουθεί ανακάλυψα για εσάς τις πιο εντυπωσιακές φούστες της αγοράς.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα