Μην χασετε

Ποια συνήθεια εκτός από την άσκηση και τη διατροφή κάνει καλό στην καρδιά σύμφωνα με τους ειδικούς

Αυτό τουλάχιστον αποκάλυψε μια νέα μελέτη…

Advertisements

Η χαλάρωση σε μια ζεστή σάουνα δεν σας κάνει μόνο να νιώθετε όμορφα, αλλά μπορεί επίσης να επηρεάσει την καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία, ακριβώς όπως και η άσκηση μέτριας έντασης. Αυτό τουλάχιστον αποκάλυψε μια νέα μελέτη που διεξάχθηκε στο Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Φιλανδίας.

Οι ερευνητές ανάφεραν ότι οι συμμετέχοντες που χρησιμοποιούσαν τη σάουνα για 30 λεπτά είδαν μείωση της αρτηριακής πίεσης και αύξηση του καρδιακού ρυθμού παρόμοια με αυτή που προκαλεί η μέτρια σωματική δραστηριότητα. Δεν είναι απολύτως σαφές ο λόγος, αλλά η θερμότητα της σάουνας είναι ένας σημαντικός παράγοντας. Και αυτό γιατί η υψηλή θερμοκρασία δημιουργεί εφίδρωση και αυτό συμβάλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Επίσης οι ερευνητές επισημαίνουν ότι η σάουνα βοηθάει τους ανθρώπους να χαλαρώνουν με αποτέλεσμα να μειώνεται ο κίνδυνος εμφάνισης καρδιακών παθήσεων. Επιπλέον όσοι μπαίνουν σε μια σάουνα εκτός ότι χαλαρώνουν, απομακρύνονται από τα κινητά τους τηλέφωνα και γενικά ξεχνάνε για λίγο τις απαιτήσεις της καθημερινότητας μπαίνοντας σε μια πιο διαλογιστική κατάσταση.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να χρησιμοποιούν τη σάουνα τρεις έως και επτά φορές την εβδομάδα για να προσκομίσουν όλα τα οφέλη για την υγεία

Για όσους θέλουν να δοκιμάσουν τη σάουνα, υπάρχουν ορισμένες προφυλάξεις:

Καταρχάς όσοι έχουν καρδιακές παθήσεις ή άλλα προβλήματα υγείας θα πρέπει πρώτα να μιλήσουν με το γιατρό τους.

Όσοι λαμβάνουν φάρμακα για να μειώσουν την αρτηριακή πίεση ίσως χρειαστεί να είναι πιο προσεκτικοί, γιατί μπορεί να νιώσουν ζαλάδα ή λιποθυμία.

Πηγή

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα