Μην χασετε

Ποια λάθη στο μακιγιάζ κάνουν οι γυναίκες άνω των 40;

Η Elise Marquam Jahns είναι μία make up artist που εξειδικεύεται στο make up για γυναίκες άνω των 40. Η Jahns καθώς αγαπά πολύ τη δουλειά της και προσπαθεί συνεχώς να εξελίσσεται, αποφάσισε να κάνει μία μικρή έρευνα, η οποία θα την βοηθούσε να κατανοήσει τους λόγους που οι γυναίκες μετά από τα 40 κάνουν μερικά τραγικά λάθη στο μακιγιάζ τους.

Όλα όσα ανακάλυψε την έκαναν να καταλάβει πολύ καλά τους λόγους. Κατάφερε να βρει πολύ λίγα make up tutorials που να εξηγούν στι γυναίκες άνω των 40 πως μπορούν να πετύχουν ένα αρμονικό make up look και έτσι αποφάσισε να δημιουργήσει μία λίστα με όλα όσα πρέπει να διορθώσουν.

Όπως αποκάλυψε βέβαια, το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι γυναίκες μετά τα 30s είναι πως συνεχίζουν να βάφονται με τον τρόπο που βάφονταν όταν ήταν μικρότερες. Οι γυναίκες όμως είμαστε όμορφες σε κάθε ηλικία με ένα μοναδικό και ξεχωριστό τρόπο, έτσι το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να μάθουμε τα σωστά tricks ώστε να αναδείξουμε τα φυσικά χαρακτηριστικά μας.

 

Advertisements

Ποια είναι το πιο κοινό λάθη στο make up;

Εφαρμόζετε το ρουζ στα μήλα και όχι στα μάγουλα σας

Αν επιθυμείτε να δημιουργήσετε ένα αρμονικό make up look, τότε θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικές με την εφαρμογή του ρουζ. Τοποθετώντας το στα ζυγωματικά σας θα δημιουργήσετε ένα κομψό μακιγιάζ που σας προσφέρει έναν τόνο υγείας και λάμψης.

Ξεχνάτε να βάψετε τα φρύδια σας

Advertisements

Τα καλά νέα είναι ότι όσο μεγαλώνουμε δεν χρειάζεται να ασχολούμαστε ιδιαίτερα με τα φρύδια μας. Παρόλα αυτά ένα make up look δεν μπορεί να θεωρηθεί ολοκληρωμένο αν δεν ασχοληθούμε με τα φρύδια μας. Θα πρέπει να βρούμε το μολύβι φρυδιών ή τις σκιές ή την mascara φρυδιών που είναι στην κατάλληλη απόχρωση για τα δικά μας φρύδια, ώστε να μπορέσουμε να γεμίσουμε τα κενά που πολύ πιθανόν να υπάρχουν.

Δεν εφαρμόζετε σωστά τις σκιές στα μάτια σας

Η περιοχή γύρω από τα μάτια μας όσο μεγαλώνουμε αλλάζει, έτσι και εμείς θα πρέπει να αλλάζουμε τον τρόπο που τοποθετούμε τις σκιές μας, ώστε να φωτίσουμε το βλέμμα μας. Ο καλύτερος τρόπος είναι να τοποθετείτε μία ανοιχτή nude σκιά στο κινητό μέρος του ματιού και μία πιο σκούρα καφέ απόχρωση στο κόκκαλο του ματιού, ώστε να αποκτήσει βάθος το βλέμμα.

Επιλέγετε ματ κραγιόν

Σύμφωνα με τον make up artist, όσο μεγαλώνουμε οι γυναίκες θα πρέπει να αφήνουμε πίσω μας τις ματ υφές στα κραγιόν καθώς μας κάνουν να δείχνουμε μεγαλύτερες. Όσο μεγαλώνουμε θα πρέπει να επιλέγουμε πιο ενυδατικά κραγιόν, όπου τα χρώματα και οι λάμψεις θα κολακεύσουν τα χείλη σας, θα τα κρατήσουν ενυδατωμένα και θα σας κάνουν να δείχνετε νεότερες.

Advertisements

Αποφεύγετε το eyeliner

Πολλές γυναίκες, όσο μεγαλώνουν αποφασίζουν να μην φορούν eyeliner, καθώς δυσκολεύονται να το εφαρμόσουν. Το eyeliner όμως είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τονίσετε το βλέμμα σας, ενώ μπορείτε να επιλέξετε ένα καλλυντικό προϊόν, το οποίο θα σας προσφέρει ένα πιο απαλό αποτέλεσμα.

 

Ποιες τεχνικές θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε το ιδανικό αποτέλεσμα;

Χρησιμοποιήστε ένα χνουδωτό πινέλο για το foundation

Η σωστή εφαρμογή των προϊόντων είναι εξίσου σημαντική όσο είναι η επιλογή των κατάλληλων καλλυντικών για τις προσωπικές μας ανάγκες. Η make up artist Elise Marquam Jahns προτείνει πως οι γυναίκες άνω των 40 είναι καλύτερα να χρησιμοποιούν ένα χνουδωτό πινέλο για να εφαρμόσουν το foundation, ώστε να δημιουργήσουν ένα φυσικό αποτέλεσμα. Το σωστό blending και οι μικρές, κοφτές κινήσεις θα κάνουν το προϊόν να απορροφήθει από την επιδερμίδα σας χωρίς όμως να τονιστούν οι ρυτίδες έκφρασης και οι λεπτές γραμμές. Ακόμα και όταν θέλετε να τοποθετήσετε το κραγιόν σας όμως θα πρέπει πρώτα να περνάτε μία στρώση από foundation ή από concealer στα χείλη σας, ώστε να μην καταφέρει το κραγιόν να εισχωρήσει στις ρυτίδες γύρω από τα χείλη σας.

Επενδύστε σε καλλυντικά προϊόντα με κρεμώδης υφή

Η make up artist υποστηρίζει πως οι κρεμώδεις και οι υγρές μορφές στα καλλυντικά προϊόντα είναι η καλύτερη επιλογή που μπορούν να κάνουν οι γυναίκες άνω των 40. Οι πουδρένιες υφές μπορούν εύκολα να σταθούν στις λεπτές γραμμές έκφρασης και να μας κάνουν να δείχνουμε μεγαλύτερες από ότι είμαστε. Σε αντίθεση με τα καλλυντικά που είναι σε κρεμώδη υφή, τα οποία δουλεύονται πολύ περισσότερο και καλύτερα για ένα φυσικό αποτέλεσμα.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα